Balansen mellan manligt och kvinnligt

Jag tänkte gå in på hur viktigt det är för mig med balansen mellan manligt och kvinnligt i min personalgrupp och vad som skiljer maskulint och feminint enligt mig.

För att jag ska kunna må så bra som möjligt har jag kommit på att jag behöver ha minst en manlig assistent i mitt team. Även om jag oftast haft fler kvinnliga människor runt om mig i mitt liv har jag nu blivit medveten om att jag har ett behov av det manliga också. Männen har sedan separationen mamma hade med min ”plastpappa” haft en stor frånvaro i mitt liv. Visst har det funnits vissa män men ändå inte tillräckligt känns det som då jag nu känner att deras energier är bra för mig och mina diagnoser.

Den stora skillnaden är att jag tycker att mitt sätt att kommunicera på något vis passar bättre med männens sätt att prata och förmedla sig. Jag har i mitt iv märkt att dom flesta kvinnor lätt tar på sig en ”mammaroll” och att dom oftast har ett mycket större behov av att prata av sig. Män brukar enligt mig ha en bättre förmåga att inte ta det som sägs lika personligt och dom har en mycket rakare och tydligare kommunikation. Det passar mina NPF-diagnoser bättre än kvinnors sätt att prata. När det gäller sättet att kommunicera så är det alltså det manliga sättet jag tycker är lättast.

Inte för att det betyder att dom är bättre och att jag skulle klara mig utan den kvinnliga energin för den är också viktig för mig. Det får alltså inte vara för mycket av vare sig det ena eller det andra.

Det kvinnor har mer av kan kallas omsorg. Kacklandet är väl det jag tycker är lite jobbigt och deras vilja att prata och göra för mycket innan jag ber om det. Däremot så är dom ofta bra i stunder då jag själv inte mår bra och har ett behov av att vara sedd och att dom lite tycker synd om mig. Jag tror det kallas empati. Dom är väldigt skickliga på att ge råd också då jag vill ha och behöver det. Jag kan ju också säga att då är deras mjukhet är något jag behöver plus att dom ofta ser vad som ska göras i hemmet vad gäller möblering och gardiner.

Jag är alltså beroende av både manligt och kvinnligt och jag har ju både och inom mig. En manlig och en kvinnlig sida. Det är också därför det är viktigt med båda energierna i en assistentgrupp.

På ett enkelt sätt är det så att män är lättare att förstå för mig, medan kvinnor många gånger är fantastiska på att se helheten även om dom lätt förvirrar i sitt sätt att kommunicera.

Jag avslutar med att säga:

”Jag behöver det kvinnliga kacklandet och jag behöver minst en stabil tupp i hönsgården som ser till att allt flyter på utan en massa onödiga detaljer.”

Tillsammans formar vi en fantastisk miljö som fungerar för oss alla.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter

Gillar

Kommentarer