Att leva med funktionsvariationer innebär oftast en uppförsbacke. Vad sker bakom fasaden?

Just nu går dagarna verkligen för fort till och med för mig, ni som följer mig på andra sociala medier vet att jag äntligen har flyttat. Jag börjar succesivt landa i det nya. Även om det just nu är ett ostrukturerat kaos på många plan så är det otroligt skönt att ha ett hem.

Jag vet att arbetsledaren sköter allt som är ostrukturerat och att hon försöker göra allt hon kan för att skapa en så lugn och fridfull miljö för mig och mina diagnoser som möjligt. Hon är en klippa, det vet jag även om jag helt ärligt inte har den minsta koll på vad hon gör mer än att det är en massa samtal. Jag vet endast att det är mycket som pågår vid en flytt speciellt om man, som jag, har speciella behov. Jag vet också att arbetsledaren hela tiden försökt att ligga steget före medan verkligheten nu gör att vi står helt stilla. Ingenting verkar gå att förbereda och vi har tydligen backat med vissa insatser som egentligen hade behövts vara färdigt i detta nu för att underlätta min vardag.

Till exempel, billiften som jag tog upp i mitt föregående blogginlägg. Den är fortfarande trasig och det verkar som bilverkstaden fortfarande har semesterstängt även om dom sa att dom var tillbaka på verkstaden den tredje augusti. Arbetsledaren ringde och lämnade ett meddelande men ingen har ringt tillbaka. Det blir alltså nya tag för min arbetsledare igen, eller om det är God Man som gör det, inte vet jag. Jag vet bara att det är en himla massa samtal och möten som pågår.

Ett annat exempel jag tog upp förra gången var mötet med konsulten på vår nya hemkommun. Det var ett ”onödigt” möte eftersom det saknas personal på den kommunen och dom hyr in fler konsulter eller så kommer personalen tillbaka efter semestern och vi behöver fylla i nya ansökningar och fixa fler läkarintyg först. Även om vi var hos läkaren förra veckan så behöver vi ett nytt möte och allt vi hade med till konsulten, som hon sa räcker, räcker tydligen inte i alla fall. Jag blir mest förvirrad och är tacksam att jag har en person som stöttar och hjälper mig med allt detta. Samtidigt så är det helt ofattbart att det kan gå bakåt när viljan var att allting skulle vara förberett eftersom vi visste vad jag behöver.

Det landsting jag nu hamnat i har ingen habiliteringsläkare utan jag måste till en vanlig husläkare som inte till känner mig och inte har en aning om mina funktionsvariationer och vad mina diagnoser innebär för mig. Den läkaren ska tydligen skriva flera intyg till hemkommun så att jag kan få de insatser som mina handikapp kräver. Förra gången skrev han remisser till olika specialistmottagningar. Samtidigt så kan det bli avslag från kommunen, det får vi se då jag får hem beslut på det jag ansöker om.

Det är många lösa trådar som ingen egentligen känner till mer än den personen som försöker ligga steget före, alltså min arbetsledare.

Att leva med funktionsvariationer innebär oftast en uppförsbacke. Vad sker bakom fasaden?

Jag själv vet inte så noga men jag känner att det är mycket och stressen som arbetsledaren försöker dölja gör att min egen stress ökar och mina NPF-diagnoser blir mer och mer synliga. Fortsätter det är jag orolig att mina affekter kommer. Nu har jag fått en blåsa i munnen och det är första tecknet på att min stress är högre än normalt. Mitt i allt detta har vi även intro av en ny assistent och hantverkare som ska bygga i mitt nya hem. Det gör att min arbetsledare stoppar allt, tar fram strukturtavlan och gör rutiner med mig. Hon ser till att jag får den återhämtning jag måste ha för att kunna hantera allt. Livet är trots allt viktigare än att allt är perfekt. Mina NPF-diagnoser behöver balanseras och då ser vi till att vi gör det.

Jag har tur att jag har en driven arbetsledare, god man och allt jag har. Tacksamheten är enorm.

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #nutid #flytt

Gillar

Kommentarer

fighterwomen85
fighterwomen85,
Allt kommer att ordna sig & bli bra till slut 🤗
nouw.com/fighterwomen85
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Tack, jag vet egentligen det med.
nouw.com/assistansmedfrikraft
fighterwomen85
fighterwomen85,
Yolanda,
Hoppas att det fungerar med husläkarn och att hen har tillräckligt med kunskap för att kunna hjälpa dig! 😊 Kram
mittprivatakrig.wordpress.com/
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
Det sista som lämnar än, är hoppet 😊
nouw.com/assistansmedfrikraft
Cecilia,
Håller tummarna för att du får den hjälp du har rätt till . Det är krångligt och allt ska ses över... varför ska det vara krångligt för en person med funktionsvariation, men inte för en "normalstörd"? Så skumt och skevt.
www.ceciliajohansson.nu
AssistansMedFrikraft
AssistansMedFrikraft,
URSÄKTA!? Jag är "normalstörd", har bara lite unika drag.
nouw.com/assistansmedfrikraft