Åh, hjälp. Mina assistenter är sjuka! Vad händer, om jag blir sjuk? Jag vet inte, vet du?

På grund av dessa tider drabbas även min assistansgrupp av dom nya riktlinjerna som gäller vid sjukdom och feber. Just nu är tre av mina assistenter hemma för att inte smitta mig och dom andra assisterna i mitt team. Även om det mest troligt bara är en ”vanlig” förkylning. Två dagar måste dom vara helt symptomfria innan dom får komma tillbaka.

Detta innebär en hel del snabba förändringar som vår arbetsledare enligt mig löser smärtfritt. Vi tar inte in några vikarier/jour på grund av fler anledningar. En anledning är att min inre stress eskalerar med nya personer och en annan anledning är att vi på den här arbetsplatsen vill minimera antalet personer som kan bära smittan av Corona. Pusslet pusslas på och allt som oftast blir alla nöjda. Nu kan jag ingenting om alla detaljer som existerar i arbetsledarens jobb och för det mesta har jag ingen koll på vad som sker i det ”dolda”, alltså bakom min rygg. Det enda jag vet är att arbetsledaren försöker skapa harmoni så att min stress inte går upp för högt och det har pratats rätt mycket om det som heter återhämtning.

Idag fick jag åka och handla även om vår arbetsledare och min manager har sagt nej till att ta med mig på ärenden. Ibland måste undantag ske och när jag har min trygga assistent hos mig fungerar det mesta, idag var en sådan dag. Jag höll avståndet och försökte hålla andan så fort någon gick förbi. Assistenten hade med handsprit så att vi kunde sprita våra händer, handtag och hissknappar. Det funka helt okey även om det enligt mig kändes lite fånigt och överdrivet, samtidigt vet jag att det är en bra gärning som minimerar smittorisken i dagens krissituation.

Nu önskar jag innerligt att ingen i min assistentgrupp har drabbats av Corona. Jag hoppas att jag klarar mig från symtomen plus att mina friska assistenter och min mamma håller sig friska.

Annars vet jag inte vad som händer, kan och får assistenter jobba om jag blir sjuk? Jag vet inte, vet du?

#personligassistans #tackvareassistansen #räddalss #intesåkonstigt #allalikaallaolika #lågaffektivtbemötande #myndigheter #fuckcorona

Gillar

Kommentarer