~Övrigt~

God jul och gott nytt år! Nu är det 2017 och jag kan inte själv förstå hur allting kan ha gått så fort. Ett år som jag själv har hakat upp mig på är 2013 av någon konstig anledning. Ville bara påpeka det. Som några kanske har sett är att jag inte varit inne på min blogg på ungefär ett halvår! Från början skulle jag bara vara borta från bloggen hela sommaren, men tiden gick och jag glömde till slut bort att jag skulle komma tillbaka och glömde till och med bort själva bloggen. Så nu har det alltså gått så långt att vi är inne på ett annat år! Några nya saker har hänt sedan min paus men inte alls många. Min släkting har fått ett barn, vi har bestämt att vi ska skaffa en hund sommaren 2017 och jag har skrivit en "2017 lista". En sak som jag också kom på nu när jag skrev allt detta är att vi firar ju 1 år på nouw! Jag utgår från ett år även om det kanske inte stämmer exakt eller ens är i närheten av ett år. Det blir ju en ny sak att fira bland all kalabalik.

På tal om min lilla "2017 lista" som jag har skrivit kan jag berätta och skiva lite av punkterna som jag tänkte utföra i år:

*Vara i närheten av en daggmask utan att gråta

Jag vet att den punkten kan låta lite konstig, men som ingen vet förutom mina vänner har jag en fobi för daggmaskar. Jag vet inte hur denna udda fobi började, för min pappa sa själv att jag tydligen älskade att leka med daggmaskar när jag gick på dagis. Grejen med daggmaskar är att dem är så äckligt obehagliga. När jag ser en daggmask tänker jag på en hud bit som ligget och krälar på marken.

*Göra en trerätters middag till min familj på egen hand

Jag vet egentligen inte varför jag ville göra en trerätters middag till min familj, jag tänkte nog bara att det skulle vara kul att testa att göra det med tanke på hur dålig jag egentligen är på att laga mat.

*Ta två hål till i öronen

Jag har alltså redan tre hål i vänstra örat och ett hål i högra. Jag hade tänkt att jag skulle ta ett av hålen i vänstra örat där jag nuvarande har tre hål och det andra i högra.

*Spara mina pengar

Jag är väldigt dålig på att spara mina pengar när jag vet att jag har pengar och kan köpa saker för dem. Jag vill då ha pengar hela tiden för att kunna göra lite spontana saker som t.ex att äta med mina vänner eller åka någonstans. Det är bara helt enkelt att jag vill ha kvar mina pengar.

Det var typ alla punkter för jag vill inte dela med mig av alla. Jag kommer antagligen att fylla på min lista, men det får jag se då. Jag vet inte hur länge det dröjer till nästa inlägg fast en sak hoppas jag, och det är att det inte ska ta ett halvår tills nästa inlägg.

//Aspasia

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag är äntligen tillbaka och nu ska jag rabbla upp massor med saker som har hänt i mitt liv. Jag har fått och läst ut den nya Harry potter boken "Harry Potter and the cursed child". Jag har alltså läst den på engelska och den är FANTASTISK! Helt klart min nya favorit bland Harry Potter böckerna! Mina favorit Harry Potter böcker är: Fången från Azkaban, Halvblodsprinsen och den nya då. Det kommer säkert en bokrecension på den snart och på många fler böcker. Jag har börjat läsa Percy Jackson böckerna och jag kan bara skriva att man kommer in i dem direkt. Dem jag har läst tills nu är så bra! Jag kan också skriva att dem flesta som börjar läsa dessa böcker kommer bli väldigt intresserade av grekisk mytologi.

Mitt rum har också förändrats och blivit snyggare. Jag planerar också på att skriva en bok. Om fallet blir så kommer jag skriva när jag har tid och sedan kommer jag att tänka på hur jag vill ha framsidan. Mer än så skriver jag inte om det eftersom att det är en liten hemlis :) //Aspasia

Likes

Comments

~Övrigt~

​Hallo! Jag har förlorat några av mina följare, mindre lästa inlägg och min statistik är låg. Ja, jag kommer inte att skriva något på hela sommaren av personliga behov. Jag hoppas att några på bloggvärlden eller någon annanstans kommer att snappa upp mig och vilja läsa min blogg om den är något för dig. När jag kommer att uppdatera min blogg kommer det iallafall massor med bokrecensioner och andra vardags grejor. //Aspasia


Likes

Comments

~Böcker och boktips~

Hallå! Idag ska jag göra en bokrecension, och denna veckans bokrecension kommer att handla om Ronja Rövardotter. En gammal klassiker som man inte kan tröttna på, och dessutom är skriven av Astrid Lindgren. En natt när det blixtrar som mest och höga knallar är så höga att trumhinnorna inte tål mer och alla skogens väsen kryper ned i sina hålor föds en liten flicka med namnet Ronja i mattisborgen, så får Ronja växa upp tillsammans med sina omtänksamma rövare. Men den natten slog blixten ned i mitten av mattisborgen och i mitten av delarna sträcker sig ut ett helvetesgap som är så otäckt att personerna som bor där undviker det. Snart flyttar det in några andra i den andra delen och kommer snart att bli fiender med Ronjas familjs och deras kompanjoner. Ledaren i den andra avhuggna borgen har en son, Birk, och Ronja och han kommer snart att bli goda vänner. Dem ger sig ut på små äventyr i skogen, men kommer deras pappor att gilla detta när dem får reda på att Ronja och Birk är goda vänner? Dem båda familjerna är ju fiender och vill inte ens se på varandra.

Detta är en bok som är speciell och i boken kommer det upp många olika skogsväsen. Den är spännande på ett sätt och får dig också att le. Framsidan är grön och härlig och det är ett fin omslag. Boken är också en perfekt högläsningsbok för yngre barn men passar i alla åldrar. Ronja rövardotter är min favorit av Astrid Lindgren. //Aspasia

Likes

Comments

~Övrigt~

Hello! Jag är tillbaka och tänker meddela en hemsk sak för sådana som gillar mina "dikt sunday". Jag tänker ha ett litet uppehåll för mina "dikt sunday's" eftersom att jag har många saker att uppfylla i mitt liv nu plus att jag vill samla på mig några dikter så att jag bara kan publicera dem när det är dags. Jag ska också försöka med veckans visdomsord varje vecka men jag får se hur det går. Men var inte ledsna, jag ska försöka att göra en bokrecension om den fantastiska boken "Stjärnlösa nätter" men ni får still cool tills mina små texter och dikter kommer tillbaka, men tills dess får ni nöja er med detta inlägget så att ni får lite koll. Ses! /Aspasia

Likes

Comments

~Övrigt~, ~Böcker och boktips~

Hej! Denna eftermiddag har jag roat mig med boken "Stjärnlösa nätter" och en underbar kopp med earl grey. Enligt mig finns det inget bättre än det. Denna boken som jag har börjat på är en fantastiskt bra bok som råkade trilla ur bokhyllan på biblioteket och en tanke flög förbi med orden "varför inte?" Så jag lånade den och det var tur att den ramlade ner framför mina fötter. Det kommer också säkert en bokrecension om denna boken. Något som jag också vill meddela är att denna veckans "veckans visdomsord" inte kommer, men det kommer säkert en "dikt sunday" denna veckan så var inte oroliga. //Aspasia Q

Likes

Comments

~Böcker och boktips~

Hej idag blir det ett nytt boktips och av boken "Pojken i randig pyjamas" skriven av John Boyne. Boken utspelar sig då under andra världskriget. Bruno, en nioårig pojke helt ovetande om vad som händer under denna oro väckande tiden. Brunos pappa erbjuds ett slags stort jobb för Hitler fast nära ett koncentrationsläger så familjen måste flytta från Berlin till ett kusligt ställe nära ett koncentrationsläger.

Bruno får lämna allt, allt får han lämna. När familjen kommer fram finns det inga barn att leka med och inget att göra. Bruno får också en regel, regeln att han inte får gå utanför husets gränser. Men skulle han bry sig om det? En dag blir han ändå lockad till att ge sig iväg på ett äventyr genom skogen. När han har kommit en bit upptäcker han ett stängsel och på andra sidan sitter en mager pojke med randig pyjamas. Bruno går fram till honom och dem börjar prata, deras vänskap blir större och större.

Bruno ställer sig fortfarande frågan "Varför går ni runt med randig pyjamas?". En sorglig bok som fick mig att gråta första gången jag läste den. En bok som förklarar dem jobbiga känslorna under andra världskriget.


Likes

Comments