Hej. Jag går direkt in på åsikts skapandet och mitt första ämne att skriva om är Freja Lindberg. Jag känner absolut inte hen men jag har sätt Freja och pratat med hen några gånger. Anledningen till att jag kom på att skriva om hen och hens värderingar och åsikter är för att jag lyssnade på Therese och Zätas senaste poddavsnitt där Freja gästade. Jag håller med Freja i mycket. Jag tycker att hen kämpar för något viktigt och att det hen kämpar för är en mänsklig rättighet. Men ibland tycker jag hen gör det på fel sätt. I podden nämner Freja att hen tycker att det är väldigt jobbigt att bli felkönad, något som jag förstår men det jag tycker är att en måste låta det bli fel ibland. Även om andra kön än bara man och kvinna alltid funnits så har det inte uppmärksammats som det borde tidigare vilket är varför många säger fel. Jag tror att det är väldigt många som säger fel pronomen och liknande men inte av mening. De vill säga rätt (jag säger också fel till människor) men det blir fel pga normer och liknande. Jag tycker att en ska rätta andra som säger fel och säga att det är kränkande men inte bli sur. För om folk blir sura fast en försöker så kommer inte en våga parata med de människorna för en vill inte göra fel och då tror jag att et skulle kunna bli ett ändå mer transfobiskt samhälle.

Jag tycker vi i samhället ska försöka lära barn att alla får vara vad dom vill och att det mellan benen inte har någon betydelse. Men om jag får barn i framtiden kommer jag fortfarande köpa klänningar till barnet om den har en snippa när den föds men även typiska "killkläder" och ev. samma sak om det är en kille. Ge personen chans till att ha det den vill och liknande.

Just nu skrivande stund känner jag att vad är det som är så viktigt med kön överhuvudtaget och vad är det som är så viktigt med att vara tjej eller kille eller inget alls. Jag kan även undra vad är det som gör en till det kön en känner sej som. Det känns som att det ligger mycket normer bakom det. Hur en ska vara och liknande. Jag tycker att det viktigaste alla kan göra är att acceptera hur andra känner. Det är verkligen ingen annans en den personens ensak om den vill vara hon, han, hen, hin eller något helt annat och det är bara för alla andra att acceptera och inte ifrågasätta. För mej personligen är det också viktigt att tillåta barn och vuxna klä sej som det motsatta könet vanligtvis gör och gör saker som är stereoskopiskt för det könet utan att någon ger en en könsidentitet eller sexualitet. Det hände nämligen mej när jag var liten.

Jag har alltid varit en tjej. Jag har alltid känt mej som en tjej, jag kanske inte har ifrågasatt det speciellt mycket men ändå. Jag har alltid varit attraherad av killar och det har jag tänkt på en hel del på de senaste åren. Men när jag var liten så var jag väldigt "killig". Jag tyckte det var jättetråkigt att vara med tjejerna på rasten för de gick bara runt och pratade. För det mesta var jag med killarna och spelade fotboll, innebandy, lekte krig och liknande under rasterna. Jag var bara ibland med tjejerna och hoppade rep och liknande. Det fick jag göra. För killarna var det inte alls något konstigt tjejerna tyckte nog det var lite konstigt ibland men oftast inte. Men ibland kunde jag höra hur föräldrar till andra barn sa "hon kommer nog bli en sån där trans" eller "hon är nog antagligen lesbisk" men det var jag inte och är inte idag heller och det var också jobbigt för mej.

Nu vet ni lite om hur jag känner. Lämna gärna en kommentar om ni håller med eller emot är helt öppen för nya ideer och förklaringar som är bättre än mina. Kom ihåg att det här är min åsikter just nu och de kan helt klart förändras till imorgon. Ta han om er själva och varandra.

Likes

Comments