Nu är det torsdag igen! Dagarna springer förbi och vi har börjat få mer att göra i skolan. Add/drop period är över och de kurser vi har nu är de vi kommer läsa fram till december. Som tur är så löste det sig väldigt bra för både Natalie och Sofia så nu kan alla pusta ut och börja skolan på allvar. Mitt schema är väldigt bra och det ser ut som följer:

Måndag läser jag Talent sourcing and aquisition mellan 8.30-12.30

Tisdag är en lång dag då jag läser Strategic HR management and consulting mellan 8.30-12.30 samt Business operations and process mellan 14.30-18.30.

Onsdag är sista skoldagen och även den kortaste då jag endast läser Investments mellan 14.30-16.30.

Än så länge har jag fått ett bra intryck av både föreläsare och kurser så det här ska nog bli en bra och lärorik höst. Upplägget ser dock väldigt annorlunda ut jämfört med hemma då vi nu läser fyra kurser parallellt och inte en i taget som vi är vana vid hemma. Lektionerna är också mycket längre än hemma, hela fyra timmar långa! De är upplagda som seminarier med klasser på ca 40 elever och nästan alla kurser går ut på aktivt deltagande och vi får även betyg för just deltagande. I varje kurs ingår grupparbeten vilket både är positivt och negativt.. I vissa kurser får vi välja gruppmedlemmar men i vissa kurser blir vi tilldelade och då blir vi blandade både utbytesstudenter och lokala studenter. Problemet med blandade grupper är att vi utbytisar endast har Pass/Fail och de lokala studenterna har betyg så våra ambitionsnivåer är inte riktigt samma. Men det ska nog lösa sig ändå med hjälp av lite kompromissande!

Nu ska vi plugga lite och sedan ladda upp inför en dag på stranden i morgon!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ikväll drog hela gänget, + Malin och Hanna som vi pluggar med, in till Holland Village och proppade i oss mexikanskt. Det var magiskt! 🌮 I morgon är det återigen dags för skola men mitt sikte är redan inställt på torsdag då det vankas helg igen. Livet här är än så länge inte allt för jobbigt 🙈

Hoppas allt är tipptopp hemma, puss och kram!

Likes

Comments

Mellan de två högsta punkterna i reservatet går det en 250 meter lång hängbro med högsta höjd på 25 meter

Idag har vi gått väldigt mycket. Hela 17900 steg aka 11,6 km för att vara exakt. Efter att ha varit ute sent på full moon party i torsdags samt beachparty igår kände vi att vi behövde ta vara på dagen och hitta på en utflykt. Sagt och gjort så snörade vi på oss skorna och begav oss mot MacRichie Reservoir. Det är ett stort naturreservat mitt i Singapore med massa djungel, djur och fin natur. Vi har hört talas om en Treetop walk som vi har varit sugna på att besöka och som vi trodde skulle vara lätt att hitta. Väl framme i reservatet insåg vi att det var en 5 km promenad till starten av Treetop walken... Det stoppade dock inte oss utan vi drog iväg på den mest svettiga promenaden jag har genomfört. Under turen träffade vi en härlig Singaporean som visade oss lite olika djur, bland annat en flygande orm och en flygande ödla! Han blev vår giude en bit på vägen och utan honom hade vi nog inte hittat ut hehe.

Vi fick även se apor och en sköldpadda och mycket nöjda med vår insats tog vi en uber till ett köpcenter och åt väldigt god vietnamesisk mat. Väl hemma satte vi oss i bubbelpoolen och nu blir det lugnt resten av kvällen!

Likes

Comments

Vi har snart tillbringat tre veckor här i Singapore. De två första veckorna i skolan kallas för Add/Drop period och det innebär att under dessa två veckor har man möjlighet att lägga till/ta bort kurser man vill/inte vill läsa. Problemet är dock att det finns få platser på nästan alla business-kurser vilket bidrar till att väntelistan på kurserna blir väldigt lång. Som student har man inte jättemycket makt vad gäller sina kurser utan det enda man kan göra är att ställa sig i kö och hoppas på att en plats blir ledig så att man blir registrerad på kursen. Detta system har gjort många av oss väldigt frustrerade då vi inte har fått de kurser vi velat samt att alla platser på de kurser vi kan tillgodoräkna oss i Sverige är fulla. För mig, Karro, Casper och Eric har det löst sig ganska bra ändå. Vi är nu registrerade på fem kurser som vi får tillgodoräkna oss i Sverige och våra scheman är bra. Det är dock värre för Sofia och Natalie som just nu fightas om platserna på de "överblivna" kurserna. Det här var inte riktigt vad vi var beredda på när vi åkte hit. Vi har fått bilden av både studievägledare samt tidigare studerande här att det är relativt enkelt att få de kurser man vill samt att få tillräckligt många kurser så att man slipper läsa dubbelt i vår! Jag hoppas verkligen att det löser sig för Sofia och Natalie, de har kämpat mot systemet både här och i Sverige och de förtjänar att få kurser de vill läsa samt får tillgodoräkna sig!!

Efter en ganska tuff dag igår med fler motgångar än medgångar för vissa av oss bestämde vi tjejer oss för att åka in till IKEA och tröstäta köttbullar. Singapore är fantastiskt men att kunna fly till IKEA och känna sig som hemma igen var välbehövligt för alla oss!

Likes

Comments

I lördags mötte vi upp ett stort gäng andra svenskar på ett lägenhetskomplex som heter Lakeshore. Där förfestade vi en stund och sedan tog vi taxi in till stan där vi skulle på Latin Fiesta. Det var en utomhusfest på en gata med massa musik, tacos och tequila. Det var kul men extremt varmt!

Igår var himmeln klarblå och solen lös så vi ägnade en stund nere vid poolen. Efter ett par timmar kände vi oss lite för brända och bestämde oss för att köpa lunch, storstäda lägenheten och plugga lite.

Imorgon går jag i skolan mellan 8.30-18.30 så vi får se om jag kommer hem död eller levande efter det!

Likes

Comments

Natalie, jag, Karro och Sofia

Igår åkte vi tjejer som sagt in till Little India (killarna åkte själva i förväg). Där strosade vi runt på gatorna och hittade en väldigt färgglad husvägg som blev perfekt bakgrund för en gruppbild 🙈Överallt fanns massa små stånd och butiker som sålde blommor och rökelser samt guldsmycken. Vi åt god mat på en vegetarisk restaurang, indiskt är inte riktigt min grej men det var helt ok!

Efter middagen styrde vi stegen mot tunnelbanan för att ta oss till Gardens by the Bay. Det är en jättestor trädgård mitt i stan med häftiga träd där de varje kväll har en ljusshow. Showen började vid 20.45 så innan den mötte vi upp killarna och åkte upp i ett av träden där det finns en rooftop bar. Utsikten där uppe var magisk 😍

Ikväll ska vi över till ett annat lägenhetskomplex på lite förfest för att sedan åka in till en Latin fiesta i stan 💃🏼

Likes

Comments

Lite dålig uppdatering de senaste dagarna så därför tänkte jag slänga ihop en liten recap från veckan.

Tisdag
I tisdags efter vår promenad till Chinese Gardens fortsatte kvällen i kinesisk anda då jag, Karro, Natalie, Sofia, Natalies kompis Denise samt Denises tyska backpacker-kompis tog oss till chinatown för att äta middag. Det var supertrevligt och kan ha varit den godaste maten vi ätit här än så länge!

Onsdag
Onsdagen var ganska fattig på exotiska händelser. Jag ock Karro var en stund i skolan på kursen Investments (som för övrigt är den tuffaste kursen vi läser) och sedan var vi bara hemma resten av kvällen.

Torsdag
Regn kan nog sammanfatta torsdagen ganska bra. Vi åkte in till skolan på förmiddagen för att äta lunch samt lämna in lite papper så vi kan få vårt "studentpass" (visum) som gör att vi får resa utanför landet. När allt administrativt var klart skulle vi gå över till en annan byggnad på campus för att få ytterligare ett papper påskrivet. När vi började röra oss utåt öppnade himlen sig och regnet vräkte ner. En promenad på 20 meter dränkte oss totalt men vi gav inte upp utan fortsatte traska. Vädret här är väldigt oberäkneligt och i fortsättningen ska jag (när jag har köpt det) försöka att alltid ha ett paraply med mig 😅

Torsdagskvällen spenderade jag och Karro tillsammans med tre tjejer från Lund som vi träffat på campus. Vi åkte till Jurong East och åt middag samt spanade in det stora shoppingcentret där.

Fredag
Idag är det fredag igen och efter en halvseg start på dagen drog vi oss ner mot poolen ett par timmar. Solen visade sig lite bakom diset så vi njöt ett tag innan vi tjejer började göra oss i ordning för att åka in till Little India. Den utflykten kommer jag dock att spara till ett separat inlägg, så håll utkik efter det!

Likes

Comments

När vi inte är i skolan eller latar oss vid poolen så försöker vi även klämma in lite träning samt sightseeing under dagarna. Idag lyckades jag och Karro ta två flugor i en smäll när vi bestämde oss för att ta en promenad runt området där vi bor. Vi har en sjö ganska nära lägenheten och i sjön finns en ö som heter Chinese Gardens. Vi gick dit och det var jättefint där, massa blommor och kinesiska byggnader!

I helgen blir det förhoppningsvis lite fler utflykter, finns massa ställen vi vill besöka här 😍

Puss och kram 🌴

Likes

Comments

I morse var jag och Casper på vår första riktiga lektion. Det gick bra och kursen verkar hur chill som helst så det här ska nog bli bra!

Resten av dagen kommer spenderas i en solstol här 👆🏼

Likes

Comments

Första utgången i Singapore är avklarad! Vi styrde stegen mot 1-Altitude som är en nattklubb på 61:a våningen i en skyskrapa. Det var väldigt högt upp och extremt fin utsikt 😍 Kul att se staden från ett annat perspektiv!

Första bilden på hela gänget

Det var väldigt mycket folk ute, främst andra utbytesstudenter så vi träffade en del som ska plugga tillsammans med oss i höst. Vid 01 gav jag och Karro upp dansandet och beslöt oss för att leta upp lite mat. Sagt och gjort, vi hittade det godaste stekta riset någonsin!

"Det är nog dödsstraff om man sätter sig på den här..."

Nu ska vi ta igen oss lite, förhoppningsvis hänga en stund vid poolen och ladda upp inför första skoldagen imorgon.

Ha en fin dag hemma ☀️

Likes

Comments