En liten blick bakåt.

I Torsdags så fick jag ledigt från skolan för att jag skulle till min praktikplats och prata med en chef.

Den här chefen mejlade mig förra fredagen, och allt som stod i det mejlet var bara positivt. Ni ska få läsa mejlet själva!

Hej Ahmed!

Jag vill börja med att tacka för ett gott arbete i samband med trummbytet i Fölsvik.

Du har även fått mycket goda referenser av killarna på Hammarstensallén, det är ett gott betyg.

Jag har inte hunnit sammanställt alla foton än men jag bifogar lite andra handlingar. Du kan väl komma in till mig vid tillfälle.

Mvh,


Jag drog in till Karlstad på torsdagen för att prata med den här chefen. Låt oss kalla honom Nisse.

Jag stiger in till byggnaden med en jävligt bra inställning på livet. Ingen nervositet eller något annat som man kan få.

Jag tar av mig skorna och spanar lite. Ser skylten där det står Nisse, dörren var öppen.

Jag stiger in med ett leende på läpparna och hälsar med ett lagomt hårt handslag.

Nisse bjuder på kaffe och vi sätter oss på stolarna i fikarummet. Vi börjar prata om de senaste arbetet jag var på, om skolan och vad jag gör på fritiden osv. Vi pratade mycket om att han ville att jag skulle vara på praktik just hos honom.

Jag förstod direkt på kroppsspråk och en känsla som jag fick att han vill anställa mig hos honom efter skolan.

Han sa aldrig rent ut att han vill anställa mig för det skulle räknas som ett muntligt avtal.

Så det var smart utav honom att göra det. Inga höga förhoppningar men det bådar gott för en anställning till sommaren när jag tar studenten. Han skulle även skicka ett slags regelverk som anställda får av det företaget som man ska läsa igenom och acceptera osv. Så att som jag skrev förut. Det bådar gott för en anställning.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår när jag var som tröttast så fick jag reda på att skolan hade ett vilorum! Jag har alltså gått i den här skolan i snart 4 år! varför får jag reda på detta sista terminen...
Anyway, jag drar ner till detta rummet för att sova med tanke på att jag var uppe hela natten igår så var jag tvungen att lägga mig en stund. Hade inga lektioner och det var en timme tills bussen hem skulle åka.
Vad tror ni händer? Jo jag vaknar upp och kollar klockan. Missade bussen med 5 min... Nästa buss åker om en timme och jag lägger mig än en gång för att sova. Fast den här gången sätter jag på larm. Ett larm som jag inte hörde för att jag missat o trycka vilken dag jag ville att de skulle ringa.
Så det blev andra bussen jag missade samma dag! Nu är klockan ungefär 15.30 och jag kände att jag var tvungen o dra till station. För jag vill ju inte göra tabben att jag vaknar upp i skolan helt själv när allt är larmat osv.
Jag hoppar på bussen till Karlstad och tar tåget till Kil. Toaletten på de här tåget gjorde mig så jävla förbannad. Ni vet dom här sensorerna till kranen, dom är så jävla värdelösa. Tanken är jätte bra, man slipper ta på massa ställen med bakterier osv. Men när dom inte funkar och man står där med tvål i händerna & för händerna fram o tillbaks som om man skulle dansa macarena. Då kan dem lika gärna skita i dessa jävla sensorer.

Likes

Comments

Så det här med att vända på dygnet är jag ganska bra på, ett proffs skulle jag nog säga! 

Anyway tror att de flesta precis som jag börjar tänka på allt möjligt precis när man går och lägger sig. Man blir nog lite sur när det väl händer, för man vet att man måste upp tidigt för att orka med jobbet eller skolan osv... Men just idag var det ganska skönt o bara ligga där i sängen och tänka tillbaka på helgen som varit. 

Det hela började med att jag skulle ut med några kompisar. Jag drar in till Karlstad till förfesten. Vi var väl en 8 pers ungefär som satt där och hade de trevligt.Efter det drar vi till Koriander. Där fanns det fanns 2 personer som jag aldrig trodde att jag skulle träffa någon mer gång. 

Jag hade bara träffat dem en gång tidigare. Och den gången var när jag jobbade som éntrevärd. Dem gjorde ett riktigt bra "första intryck"  den energin som dem utstråla fick mig bara att må jättebra. Deras kväll var över och jag fick endast med mig deras förnamn. 

Tillbaks till Koriander! Jag går fram till dem hälsar och allt de dära. Vi dansar tsm, går ut och röker och börjar filosofera om livet. Jag missar sista bussen hem till lilla Kil. Dem bjöd in mig till deras efterfest som aldrig blev av haha. Och där sitter vi på soffan och lyssnar på Take me to church & filosoferar ännu mer. Jag blir omstoppad haha och alla går och lägger sig. 

Jätteglad över att ha träffat dessa personerna en gång till! Nu är de så att de hände mycket mer den kvällen men jag har kortfattat allt så de blir lite mer lättläst.

Likes

Comments

Har många känslor inför detta med att ta studenten om endast några månader.

De mesta handlar om egentligen vad jag vill göra med mitt liv. Förstår att det låter ganska clisché aktigt. Problemet är att jag har så mycket jag kan välja på. Till skillnad från många andra ungdomar så har jag 3 jobb.

Och jag har även möjligheten att plugga vidare till mitt drömyrke, Som är Brandman eller Brand ingenjör. 

Men går livet verkligen ut på att studera och arbeta tills man dör. Jag menar varför kan man inte åka till afrika i någon djungel och bara leva ett fritt liv. Ett liv utan alla måsten. Ne jag får nog fundera vidare på detta.

Likes

Comments