Youtube

På min Youtube kanal är det inte lika mycket hårdrock utan andra videos och challenges. Jag kommer fortsätta med hårdrock på bloggen men även lägga upp videos och annat som angår Youtube.

Ni får gärna kolla in min Youtubekanal, subscriba, lämna en tumme upp eller en kommentar.

Likes

Comments

Hårdrock, R.I.P.

Holy Diver

Rainbow In The Dark

One Night In The City

Faces In The Window

I Could Have Been A Dreamer

Dio

I maj 1983 lanserade de sitt debutalbum Holy Diver, där Ronnie James Dio sjöng och keyboard sköttes av Dio och Jimmy Bain. När det blev dags för turné så anlitades keyboardisten Claude Schnell. På albumet Holy Diver finns förutom titelspåret en annan låt som än idag anses vara en av de bästa heavy metal-låtarna genom tiderna, "Rainbow in the Dark". 2006 gjorde MTV en lista över de 60 bästa heavy metal-låtarna genom tiderna och på första plats kom just "Rainbow in the Dark", före låtar som "The Number of the Beast" med Iron Maiden och "Iron Man" med Black Sabbath.

Den 2 juli 1984 lanserades The Last in Line, och det följdes 15 augusti 1985 upp med Sacred Heart. Flera låtar spelades in live under Sacred Heart-turnén, de släpptes tillsammans med studioinspelade "Time to Burn" på mini-LP:n Intermission.

1986 lämnade Vivian Campbell bandet för att spela med Whitesnake och ersattes av Craig Goldy. 21 juli 1987 släppte Dio sitt fjärde album, Dream Evil. Efter Dream Evil rekonstruerades bandet, bland annat anlitades den 16 år gamla gitarristen Rowan Robertson och svenske Jens Johansson från finska Stratovariusoch tidigare Yngwie Malmsteen's Rising Force . Det nya bandet släppte skivan Lock up the Wolves.

Efter Lock up the Wolves upplöstes bandet och Ronnie James Dio återvände till Black Sabbath för albumet Dehumanizer som släpptes 1992. Ronnie James Dio startade återigen upp Dio efter den korta sessionen i Black Sabbath och Tracy G blev bandets nya gitarrist, under den här eran släppte bandet albumen Strange Highways, Angry Machines och Dio's Inferno: The Last in Live.

Craig Goldy återvände 2000 till Dios åttonde studioalbum, Magica, men lämnade det innan deras nionde album, Killing the Dragon som släpptes 2002 på skivbolaget Spitfire Records. Goldy ersattes av Doug Aldrich som gitarrist på det albumet, men skulle dock återvända ytterligare en gång under sommaren 2003. Den 7 september 2004 släppte de sitt tionde studioalbum, Master of the Moon. På det här albumet spelar Jeff Pilson (tidigare i Dokken) bas. Pilson hade tidigare spelat i Dio under 1990-talet.

2005 släpptes Dios livealbum Evil or Divine, Live in NYC, som innehöll samma konsert som släppts på dvd 2003. Bandet har hävdat att de inte hade någon större talan inför denna lansering, då de redan lämnat det skivbolag som släppte albumet. Ytterligare ett livealbum, Holy Diver Live, släpptes under 2006.

Ronnie James Dio avled i magcancer den 16 maj 2010 kl. 7:45 am (CDT), vilket betydde att gruppen upplöstes, då Ronnie James Dio var grundaren och kärnan i bandet.

Likes

Comments

Hårdrock, Veckans låttips

​Hej!!!

Jag har inte skrivit så mycket på bloggen senaste veckan, men det är för att jag har haft fullt upp med ett inlägg som jag snart ska visa hela veckan. Men nu kommer i alla fall ett försenat Veckans Låttips

Likes

Comments

Hårdrock

​Hej!!! 

Det har slagit mig att 2015 måste vara en av världens bästa skivår. Många av dom gamla banden har släppt skivor i år. Det här är några av dom.

​Iron Maiden - ​The Book Of Souls

Motörhead - ​Bad Magic

Saxon - 

W.A.S.P. -​ Golgotha

Europe -​  War Of Kings

Slayer -

​Som ni ser. Många skivor som man har sett fram emot länge.Arvid

Likes

Comments

Hårdrock

Hej.

När jag var på Europe konsert för 13 dagar sedan fick jag reda på att den förs bokade artisten på Gröna Lund nästa år är Deep Purple. Jag kommer inte ihåg exakt vilket datum det kommer bli, men en sak är iallafall säker, Deep Purple kommer till Gröna lund nästa år. Ja kommer garanterat vara där, för när ett så legendariskt band som Deep Purple spelar på gröna lund måste man ta chansen att vara där/Arvid

Likes

Comments

Hårdrock

​Äntligen finns den efterlängtade skivan av W.A.S.P. i butikerna, GOLGOTHA!!! Självklart var jag på konsert i veckan nu när W.A.S.P. är i Sverige. Tyvärr sålde dom inte skivan på konserten men jag har iallafall beställt efter skivan från Sweden rock shop. Klicka på bilden för att komma direkt till Sweden rock shop, så ses vi imorgon. Hejdå/Arvid.

Likes

Comments

Hårdrock

Hej!!!

Nu har jag varit borta från bloggen ett tag och inte skrivit något bara för att det inte har gått att skriva på bloggen. Men nu är problemet fixat och jag har en nystart här på bloggen. I fortsättningen ska jag försöka att lägga ut videoklipp också. I framtiden kommer ni få se

1. Veckans Boktips en gång i månaden (Onsdag).

2. Veckans Låttips en gång i veckan (Lördag).

3. Och massor av andra saker.

Så vi ses senare. Hejdå/Arvid


Likes

Comments