Vad gör man när man börjar få slut på ångestdämpande mediciner och inte fått in några pengar alls? Det börjar lixxom bli rätt problematiskt, att inte ta Lyrica i tid kan sluta katastrofalt, det hände mig för ett par år sedan i Oslo; jag var där för att medverka i en konstutställning och det gick ju bra, i alla fall öppningen, sen...gick det inte fullt så bra, jag blev sängliggande i nästan en vecka hemsökt av frossa, svettningar, oro, illamående, hjärtklappning och med en mycket vag verklighetsuppfattning; till sist lyckades jag bestämma mig för att flyga hem (jag hade en tid hos min psykiatriker den påföljande veckan), det blev en lång tung väg till pendeln till Gardemoen, vi (jag och min gode vän och curator) stannade till ett par gånger för att titta till några pågående utställningar som jag inte fattade mycket av, oxå ett par stopp för att inmundiga några IPA för att få lite energi och minska hjärtklappningen; sedan följde en flygresa på 50 minuter (det kändes som ett dygn ungefär) och en taxi hem från Arlanda. Nu trodde jag ju att saker skulle bli bättre, men inte, när jag väl skulle iväg till psykiatrikern kunde jag inte stå upp utan att det kändes som om jag sprungit till låt oss säga Berlin (om inte annat så bara för att säga t.ex. Berlin) och tillbaka, jag blev liggande en vecka till innan jag till slut kunde ta mig med taxi (igen) till min psykiatriker för att få nya recept. Aldrig mer vill jag hamna i den situationen igen., trodde jag, nu är det risk att det blir så i alla fall, hoppsan!!!

To be continued...


Likes

Comments

Efter det tredje glaset pastis funderade jag på vad jag skulle hitta på, testade att spela gitarr, fungerade inte så bra, så jag tog en annan gitarr, fungerade inte heller så bra, gick till posten för att hämta ut ett paket som jag trodde innehöll ett naturtroget kranium av harts, det visade sig vara en taktisk penna som jag trodde tullen snott av mig eftersom de inte har en klar bild av vad som är tillåtet eller inte tillätet att importera. Jag har gjort några djupdykningar i ämnet och inte har jag blivit klokare av det.

Saker som är förbjudna att importera: automatiska fällknivar, knogjärn, blydaggar, utfällbara batonger, nunchakus, kaststjärnor &c., oxå självklart handeldvapen o.d. (det kan gå att få tillstånd för dylika artiklar om de är ämnade att ingå i en samling eller till något projekt, och de flesta av oven nämnda vapen är inte förbjudna att inneha, bara att importera). Så långt allt väl, helt förståeligt att man vill få bort vapen från gatorna, tror dessvärre inte det räcker med ett importförbud, vapen som är betydligt mer farliga kan nästan vem som helst tillverka, suck, suck, och knivlagen som infördes typ 1989 hjälper ju knappast. Innan knivlagen hade jag ständigt med mig min laguiole, alltid bra att ha tänkte jag, men jag tänker fan inte åka dit för vapeninnehav igen, det har redan hänt en gång för längesen i Paris, hösten 1985, blev stoppad av ett gäng poliser på tunnelbanan, de letade knark och det hade jag ju dessbättre inte, dremot hade jag en spansk navajo, mycket smäcker sak; att inneha kniv på allmän plats var tillåtet, åtminstone då, men min navajo hade en spärr för att förhindra att bladet fälldes in; det hela slutade med att jag fick tillbringa halva kvällen på polisstationen med att förklara att det fucktiskt finns annat man kan använda knivar till än att åsamka andra människor skador (mer suckar). Hur som helst, knivar är förbjudna på gatorna, inte för att jag tror att det leder till något positivt eftersom de som kan tänkas använda en kniv mot en annan människa knappast bryr sig om att det finns en lag mot knivar.

Bärst jag avbryter där, var på väg att osa svavel över PostNord men jag kom av mig. Förresten är midnatt snart här så jag kanske borde tänka på att börja arbeta, eller titta på TV, vilket som...

Likes

Comments