Header

Barnen skrattar och stojar, en flicka håller blygt i sin mammas hand medan en annan inte kan sluta stirra beundrande på Rapunzels klänning. Den tredje frågar om Snövit verkligen klappat så många rådjur. Så drar musiken igång och med den både dansen och lekarna.

För några veckor sedan nämnde jag kort att jag har börjat med ett nytt extrajobb - att jobba som Disneyprinsessa på barnkalas. Nu har jag hunnit vara på flera stycken -både som Anna från Frost, Olof från Frost och även som Snövit. Det är så himla roligt! :D

Vi dansar, leker lekar, ansiktsmålar och snart ska jag lära mig att göra ballongfigurer också ^^ Ansiktsmålningen måste jag dock öva på, så om några av er jag känner vill vara försökskaniner så hojta! ;)

Så hur får man ett sånt här jobb då, kan man undra? Jag kom i kontakt med Planet Rondo som företaget heter genom en... Före detta väninna måste jag nästan säga. Hon hörde av sig och tyckte att jag skulle passa för jobbet, och det verkar i alla fall som att hon hade rätt! ^^

Jag ska berätta lite mer senare, men jag vet inte riktigt mer vad jag ska skriva nu när det är så nytt. Fråga jättegärna om det är något speciellt ni vill veta, och ni med barn som planerar ett kalas borde definitivt kolla in Planet Rondo! :D Dela jättegärna inlägget med era vänner också.

Till sist vill jag faktiskt ta och be om ursäkt att jag inte skrivit på ett tag. Jag har inte känt att jag orkat göra några ordentliga inlägg och har haft en del att ta itu med i privatlivet. Nu ska jag försöka ge mig på det igen, för jag känner att jag mår bra av att skriva av mig här ibland.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Modell

Har ni också den där föreställningen om att det är glamoröst och lätt att vara modell? Det är väl bara att stå framför kameran och posera?

Bara och bara. Poserandet är resultatet av timmar och åter timmar framför spegeln, flertalet helt förstörda sessioner där du inte kan använda någon av bilderna för att du inte riktigt lyckats hitta dina vinklar och kanske en gnutta naturlig talang också.

Utöver poserandet så är det allt tankearbete inför varje session. Okej, då och då pratar man med någon fotograf, säger "nu kör vi" och slänger på sig några intressanta kläder och lite smink för att ge sig ut i naturen eller fotografens studio. Men inför de allra flesta sessioner så krävs en hel del planering.

Du ska välja kläder, smink, hår, ha någon koll på ungefär vilken känsla man vill få fram av bilderna, göra research för att hitta inspiration. Behövs det rekvisita så ska det också fixas innan fotograferingen. Generellt lägger modellen mer tid innan fotograferingen och fotografen lägger mer tid efter fotograferingen med efterarbete och liknande. Här vill jag bara inflika att jag är så kallad "alternativmodell" och alltså ser processen lite annorlunda ut för mig. Är du signerad hos någon modellagentur och kör mer fashion så brukar det mesta tankearbetet innan, samt smink, hår och kläder fixas av företaget som har anlitat dig. Men i dessa fall krävs istället väldigt mycket mer under fotograferingen.

Jag som är både alldeles för kort och alldeles för kurvig för att vara "vanlig" modell har istället valt att få ut min kärlek för att stå framför kameran genom dessa mer hobbybaserade sessioner - även om jag stått modell för flera olika företag också. Hittills har det inte blivit någon runway för min del, så jag kan inte berätta så mycket om det. Men att stå framför kameran är alltså lite mer än att bara "se snygg ut". Eller kanske egentligen inte - men att se snygg ut kräver ganska mycket tid och energi ;)

Här nedan kommer ett urval från mina sessioner för olika fotografer och företag. Bland annat Maebelle Latex, Imperial Fiddlesticks Emporium, Aries Design och Deadly Seams. Fotografer är Belinda Bärtzner, Josefine Jönsson, Vixentale, Jessica Casanovas och Emma Morén. För er som vill se mer av mig, kolla in Varga <3

Likes

Comments

Postad i: Ansiktsmålning, Skapande

Jag jobbar ju som några av er vet som Disneyprinsessa hos Planet Rondo. Det är via dem som jag har börjat fått prova på ansiktsmålning, och jag älskar det! Smink har jag ju alltid varit intresserad av, så det här kändes lite som ett sätt att utveckla det intresset helt enkelt.

Redan på det första kalaset blev jag inkastad i ansiktsmålningen, och sedan fick jag måla även på det andra kalaset som jag var på. Därefter hann vi faktiskt boka in en utbildning på kontoret. Det är aningens svårare att måla på sin egen arm kan jag tycka, även om ett barn som inte sitter still inte direkt är det lättaste heller.

Jag hade faktiskt kollat upp en hel del videos på Youtube innan, så jag hade en del teoretiska kunskaper. Men gosh vad mycket svårare det är att faktiskt måla i praktiken! Du måste ha precis rätt mängd vatten till rätt mängd färg, rätt "knyck" med handleden och framför allt - vara säker på handen. Det kanske låter lätt att kladda lite färg i ansiktet på barn, men ska det bli bra måste man öva en hel del! Jag är glad att jag inte bara hoppade på att ansiktsmåla på något event hipp som happ, utan faktiskt fick öva lite. Även om jag ju gjorde två kalas innan jag fick utbildningen, men ändå. Jag är ju inte speciellt nöjd med det jag lyckades göra de första två kalasen, om man säger så.

Är du intresserad av att börja med ansiktsmålning själv? Jag skulle rekommendera att du kollar upp lite olika youtubekanaler (jag kollade bland annat på Sophies Tips) och köper dig ett nybörjarkit. Jag har själv köpt ett på Panduro, tillsammans med en påse figurballonger eftersom det är nästa steg i min utbildning hos Planet Rondo och jag vill vara förberedd ;) Hur som helst - när du har din ansiktsfärg är det bara att öva, öva och öva! Öva på din arm, på ditt eget ansikte och kidnappa dina nära och kära. Vad jag har märkt så är det väldigt bra att öva på alla tre, eftersom man får mycket bättre teknik då. Lycka till!

Likes

Comments

Postad i: Skapande

Being creative is not a hobby, it's a way of life...

Modellfotograferingar, eldshower, dräktdesign, ansiktsmålning, smink, hår och magdans, allt detta och en hel del till är tänkt att ingå i den här bloggen. Jag vill med detta inspirera er, samtidigt som jag visar upp hur jag utvecklas inom olika kreativa genrer.

För några år sedan startade jag företaget Aries Design. Tanken var att jag skulle sälja horn och liknande assessorer för fest, lajv och maskerader. Dock har det inte riktigt gått som jag tänkt mig - det "vanliga" jobbet började ta mycket mer tid än vad jag hade räknat med. Och när jag väl hade tid att skapa så... Kom det helt enkelt ingenting. Kreativiteten var borta och det gick inte ens att tvinga fram någonting.

Men nu har jag äntligen börjat få igång kreativitetsknölarna igen! Jag tror att det hjälpte att jag började extrajobba som Disneyprinsessa samtidigt som jag kom igång med magdansen och eldandet igen. Modellandet är även det lite på gång igen.

Så vad kommer den här bloggen att handla om då? Jag kände att min första blogg, Varganess, började bli alldeles för spretig. Därför bestämde jag mig för att dela upp bloggandet på två olika bloggar istället. En - Varganess - där jag kan skriva mer om min vardag och den här, Art of Varga. Ni kan kanske lista ut vad den här bloggen kommer att handla om? Bingo - alla de kreativa aspekterna i mitt liv.

Jag hoppas att den här bloggen kommer att inspirera er att själva börja skapa mer. Jag hoppas att den här bloggen kommer att hjälpa er att sätta lite färg på en gråmulen dag. Och jag hoppas att den kan visa er hur viktigt det är att släppa lös sin kreativitet ibland, oavsett hur trött man är.

Jag vill även låta er följa med på mitt äventyr för att försöka få in lite mer än extra pengar på mitt kreativa "flummande". Målet är att så småningom ska kunna få in så mycket pengar att det täcker mina fasta avgifter åtminstone. Vi får se hur det går. En sak är säker - det kommer att bli ett spännande äventyr! Följer ni med på resan? :

Likes

Comments