Att bli författare

Människor kan få intrycket av att det inte är särskilt mycket jobb med att skriva. Det är fel, det är hur mycket som helst. Jag har alltid sysslat med poesi men skriver just nu på fyra olika böcker. En om våld i nära relation, en roman, en saga för äldre barn och en om narcissister och psykopater och vägen att bli hel efter att stött på dom.
Det är redigeringar, att hålla det man skriver levande, tidslinjer och grammatik. Det sväljer mycket mycket tid. För de/oss som inte kan tänka sig annat än att skriva är det dock värt varenda minut.
Det finns något magiskt i ord och formuleringar som gör en hänförd! På gott och ont har vi mer och mer tappat pappersböckerna och övergått mer till e-böcker såsom Storytel . Inget ont i det, lyssnar själv ibland. Men inget slår att själv läsa och bjudas in i en värld någon skapat.

Så vill du bli författare, här kommer några basic tips! * skriv. Ta din idé och bara skriv! Strunta i stycken, grammatik och formuleringar. Skapa ditt råmanus.

* Redigera. Gå in och justera. Formulera om, ta bort sådant som inte fungerar, se över grammatiken och kolla så din fakta stämmer

* skaffa lektör. Någon som hjälper dig se om manuset håller eller vad som eventuellt är svagt

*skicka in till förlag och ge inte upp.
Gillar

Kommentarer