Efter sommaren är det väldigt många som brukar vilja fräschaupp sitt hår, klipp och färga. Men hur ska man klippa? Vilken färg ska man körapå?

Har man ingen koll på hur man vill ha det, så kanske niförhoppningsvis ni kan inspireras lite av detta:

Lång eller kort? Under sommar var det väldigt mångasom har hängde på den lite kortare hårtrenden. Allt från kort bob till längreangel cut. Otroligt snyggt. Funkar även nu i höst. Annars kanske ennoggrann uppfräschning av håret räcker om man vill behålla sina längder.

Utan att komplicera det för mycket ska man satsa på en färgman tror kommer att känna sig bekväm i och som kanske inte kräver en sånstor förändring som eventuellt skulle slita på håret i onödan. Kanske en påfyllning av sommarens ljusa slingor eller enuppgradering till höstens mörkare toner räcker.

Nyckelfärger:

- Bronde- brunt och blond hårfärg som smältssamman, ingen ombre!!

- Djup brun färg med ev toner av rött

- Rosé/ kopparrött

- Sandfärgen/den ”naturliga blonda”

Styling

Personligen bryr jag mig inte alls om att fixa och trixa medhåret då det är så otroligt tidskrävande, samtidigt som jag inte känner någotbehov av att göra det heller. Men ibland kanske man känner att man har den där extra tiden att fixa håret och göra något snyggt. Då kanske dessa höststylningar kan vara ett alternativ för dig:

- Den låga ”ponytail” eller hästsvans på svenska. Otroligt snyggt med mittbena och spikrakt hår.

- Sidbena. Dela håret så du får en mindre jämnfördelning och låt gärna ena sidan få lite volym.

- -"The new twist”, tänk Audrey Hepburn, fastmycket slarvigare, kanske lite mer åt det asiatiska hållet då man har en bollmed pinnar, fast utan pinnarna. (typiskt Chanel)

-Slappa utdragna beach waves med mittbena

- Slarvig låg knut. Även här med mittbenaeller en lugg med lite volym som ligger på sniskan.

- ”Two toned”, slickat på huvudet och restennaturligt, också en slags beach look.Länk till er killar om höstens hårfix:


http://www.menswearstyle.co.uk/2015/08/05/mens-aw15-hairstyle-trends/3869

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

September för mig är en månad då man rensar ut alla fina sommarkläder och låter dom vila antingen längst in i garderoben eller i en resväska. Ny månad och ny årstid betyder andra kläder som kan möta höstens kalla dagar. Denna årstid är överlag en väldigtjobbig tid för många på grund av mörkret som sakta tränger sig in i vår vardag.Men inte ska det tynga ner oss allt för mycket när det finns så otroligt mycket snygga kläder och skor man kan ha på sig.

Lager på lager sommin mamma brukar säga, vilket stämmer in väldigt bra.

Du som läser dethär har säkert redan sett och läst en massa ”höstmåsten” och har väl en ochannan idé om vad som är ”inne” just nu. Men, tänkte att jag skulle sammanfattadet jag tycker är hösten 2015.

Mycket av höstenstrender är en fortsättning på det vi har sett tidigare i år. När man pratar ominspirationskällor är det 70-talet som har styrt färg, form och mönster påplaggen. Samtidigt som 90-talet har ett större inflytande på detaljer,accessoarer (styling). En väldigt bra blandning, då jag älskar både 70-talets"hippie stil" stil och 90-talets lilla edge.

Nyckelfärgerna: manbör bära i höst är: olika nyanser av blått, rött, brunt, orange (terracotta),grått och khakigrönt samt puderrosa och vitt.

När det kommer tillplagg är polotröjan det absoluta nyckelplagget som lyfter höstens outfit. Men polotröjans krage till skillnad från föregående år behöver inte vara så passhög, utan hellre lite mindre och ”luftigare” . Blanda även material så som stickat eller trikå för att variera lite mer. Matcha de olika polotröjorna med den viktiga oversize kappan (shearling/faux fur) eller en trenchcoat. I höst är det precis som i somras de utsvängda 70-tal jeansen som gäller (flares). Denkorta tighta kjolen gör även en comeback i höst, som kan matchas otroligt snygg med ett par over knee boots, som är to die for i år. Satsa gärna på en enklare stilettklack och helst i färgerna grått, brunt eller svart i materialet mocka. Till det lilla extra som bör finnas i garderoben är den svarta långärmade klänningen och klänning med snörning som till exempel Kim Kardashian visat upp ett antalgånger av Balmain.

När du väljer deolika plaggen satsa gärna på dem som innehåller höstens främsta detaljer vilket är mycket starka mönster (inka inspirerad), någon form av snörning, spets ellerfransar.

Märken som är värda att kolla in för lite mer inspiration är Balmain helt klart (kolla in derasInstagram där deras uppdatering är GRYM) detta med tanke på att de släpper enkollektion tillsammans med H&M i början på november.

Kolla även in Acne,för lite mer skandinaviskt intryck, deras jackor är verkligen så snygga!! Synd bara att de är så satans dyra…..

Sammanfattning:

-Grått och blått

- Mocka

-Kappan (otroligt stilrent med shearling kappan)

-Polotröjan

-Snörning och fransar

-Knee high Boots

-Flares

Tänkte även göra en liten lista över vad som är trendigt för killar i höst, det är väldigt likt dammodet men skiljer sig åt lite med just mönster och färg, men annars är det ungefär det samma.

-Polotröjan!!! (alla fräger former och material)

-Stickad sjal (inte för bred)

-Svart på svart (maxa din svarta outfit med ännu mer svart)

-Mocka kappa (so called shearling car coats, väldigt vintage)

-Mörka byxor i en väldigt rak och utvigd modell ( ex pösigarekostymbyxor)

-Plagg eller liten detalj i en rosa nyan.

-Enfärgat i neutral färg (från topp till tå i grått, beiget, brunt etc)

Super bra länk förmer inspiration för killar med höstens trender:

http://www.fashionbeans.com/2015/5-key-mens-fashion-trends-lcm-aw15/

Likes

Comments