Småbarnsförkylning i förskola

Emelie

Vem betalar mitt sjukavdrag?

Hemma och är sjuk igen, men de är ganska mysigt då Daniel varit ledig mycket och min Kida är ju för underbar. Men hur kan jag vara förkyld hela tiden?

Att arbeta på en förskola är inte alltid så lätt, dessa månader vi nu har framför oss är verkligen en utmaning.
Inskolningar, barn som för första gången ska lämnas till främmande människor på en otrygg miljö fullt med fart och liv. De är hjärtkrossande när man tänker efter och då är jag på den sidan som tar emot inskolningarna.
Förkylningar. Jag tror inte det finns ett barn på hela min förskola som inte är mer eller mindre förkyld just nu. De jag blir trött på är att föräldrar inte låter sina barn vara hemma medans dom är sjuka, bli riktigt friska innan dom kommer tillbaka. Jag har tom varit med om att föräldrar lämnar barnen sjuka och snoriga i min famn och säger att det finns alvedon på barnets hylla. Redan där fallerar ju det väldigt hårt. Ett, vi får inte ge den sortens mediciner till barn på förskolan. Två, om man som förälder måste ge sitt barn alvedon kanske barnet ska vara hemma? Jag har även varit med om föräldrar som stoppar napp i munnen på barn som vanligtvis inte har napp, sedan när nappen försvinner och föräldrarna har åkt till jobbet är barnet fullt med höstblåsor runt hela munnen. Vilket naturligtvis inte syntes för nappen. Om det finns syskon, va inte hemma med magsjuka och skicka den yngsta till förskolan som är frisk. Även om de är förkylningar, det smittas och går bara runt runt runt inom förskolans väggar. En enkel regel är förälder ledig = barnet ledigt. Den som börjar senast lämnar på förskolan, den som slutar tidigast hämtar på förskolan.
De är alltid bäst för barnet att vara hemma med sina föräldrar, inte vara på förskolan och "leka av sig" Nu menar jag absolut inget illa om att ha barnen på förskolan, de är otroligt nyttigt och vi pedagoger gör ett fantastisk arbete medans föräldrarna jobbar/pluggar. Men utnyttja inte systemet med antal förskoletimmar.

Föräldrar, bli inte arga när vi ringer efter er att hämta era barn. Glöm aldrig att de är ett annat tempo på förskolan än hemma.

Så här sitter jag nu. Kanske lite för friskt för att vara hemma men för sjuk för att arbeta. Eller ja för frisk för att vara hemma kanske man inte när när man sitter i soffan hela dagarna och sover middag som vuxen.
Med detta vill jag säga att jag förstår att föräldrar förlorar pengar om man lär ta ut VAB, men det är ditt barn det handlar om. Vem betalar mitt sjukavdrag nu när jag fått tagit hand om ditt förkylda barn på förskolan så nu jag ligger hemma i feber? Ingen. De blir en ond cirkel, personal blir sjuk så kommer det in vikarier, vikarier som föräldrarna kanske inte alltid accepterar. Sjuka, trötta och krävande barn som bara vill ha full uppmärksamhet utav en pedagog är svårt att ge då vi inte bara har ett barn. De leder till sliten personal som tillslut inte orkar med.

Jag är värd mer än att ses som en barnvakt till ditt sjuka barn.
Du som jobbar inom förskola är fantastisk!

  • Emelie

Gillar

Kommentarer

megkaup
megkaup,
håller verkligen med! jobbade som vikarie på förskola för några år sedan, och jag har aldrig varit så förkyld så ofta som jag var då. är så förbaskat oschysst av päronen som lämnar in sina sjuka ungar på dagis och låter andra få ta skiten. KRYA PÅ DIG 💕nouw.com/megkaup
artist
artist,
Krya på dig!nouw.com/artist
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229