Papier mache pumpor

Höst, Halloween

Återkommande favorit

För något år sedan gjorde jag egna pumpor. Mycket har hänt sedan dess. Bara mitt upplägg och min text tycker jag att jag har blivit enormt mycket bättre på, bilderna är nått år gamla, idag upplever jag att jag tar bättre bilder. Roligt att man kan se förbättring genom sig själv! Nu ska ska jag visa er ett av det bästa halloween tips som jag gjort.
Jag har nämligen gjort egna pumpor
Jag ska förklara för er hur jag gjorde steg för steg och hoppas ni också vill prova!

steg 1
Jag tog en större fruktpåse och fyllde den med tidningspapper, betydligt mycket mer än vad man tror går åt då det krymper ihop så fort det får tyngd på sig. Satte sedan fyra stycken gummiband runt så den blev formad som en pumpa. Efter jag kände mig nöjd med formen var det äntligen tid för att börja kladda.

Steg 2
Jag klippte tidningsremsor på cirka tre centimeter breda. Se till att remsorna är helt genomblöta med lim. Limmet har jag kokat själv såklart, recept finner ni längre ner!

Steg 3
Recept på lim
• 0,5 dl Socker
• 1,5 msk Potatismjöl
• 4 dl vatten

Gör så här:
Blanda socker och 3 dl vatten i en kastrull, börja koka upp.
Under tiden blanda potatismjölet med 1 dl vatten i en skål och rör om tills det blir slätt.
När vattnet kokar ta av kastrullen från plattan, tillsätt potatismjölet. Ställ tillbaka kastrullen och rör om tills du ser första bubblan. Klart!

Jag gjorde fyra lager på mina små pumpor och sex lager på den stora. Jag gjorde en ”sida” per dag. När jag gjorde undersidan ställde jag pumporna i vanliga glas så de fick torka. Låt det alltid torka riktigt ordentligt innan du gör nästa lager. Jag vet tyvärr lär saker torka, vilket jag har dåligt tålamod med..

Själva stjälken ”rullade jag upp” lager efter lager tills jag kände mig nöjd med formen.
Efter mycket tålamod och torktid så blev de klara.

Jag använde mig av akryl färger. Jag blandade alla dess olika färger tills jag tyckte det såg ut som pumpafärger. Jag är ingen konstnär eller expert på vilken typ utav färg man behöver, hur man blandar eller målar. Jag körde bara på magkänsla!

När allt torkat blandade jag lite ”smutsfärg” som jag penslade på över hela pumpan. För att få den lite mer lik en riktig pumpa

Klara!
Pryder mitt och mina nära och käras hem med lite hemmagjorda pumpor.

Billigt, vackert och unikt

#bestofnow

Gillar

Kommentarer

maudannlizette
maudannlizette,
Sååå fina😍nouw.com/maudannlizette
sweetwords
sweetwords,
Nämen titta så fina =D
nouw.com/sweetwords
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229