Milo och Leia

Djur

Jag har räddat två hemlösa kattungar ifrån svält och minusgrader

Mitt i den djupa sorgen efter min älskade Kida fann vi ett inlägg på Facebook utav en slump om två hemlösa kattungar. Jag bröt ihop, sorgen efter Kida sveper över mig som en svart våg och jag blir orolig för men bebis i magens hälsa. När jag såg Facebook inlägget om dessa katter gick mitt hjärta sönder. Man ser ofta om hemlösa djur på sociala medier men det var någonting med dessa två som fick mitt hjärta att slå. Jag skrev sent på kvällen till han som sett kattungarna, han svarade inte och jag kunde inte sova. Många tankar och känslor. Skrev tidigt på morgonen till nära vänner om hur jag kände och tänkte. Vill inte förminska min Kida, trots att hon aldrig aldrig aldrig kan bli ersatt, mindre älskad eller mindre saknad så kände jag en skuld. De sista man letar efter mitt i sorgen efter sin katt är en ny katt, men jag letade inte utan dessa katter kom till mig.

Dagen efter försökte jag med allt att få han att svara mig, bad tom min farmor ringa honom då hon kände igen honom. De var många som skrev att dom kunde ta katterna men ingen agerade, eller ta en katt, frågade efter kön osv. Jag kände att dom är mina, jag ska göra allt jag kan och jag skiter fullständigt i kön. Vi fick tillslut kontakt med varandra och jag förberedde allt jag kunde. Trygghet för vår svarta katt Mårten, mat och kattlåda nere i källaren, massor med Feliway. Även hon har tagit Kidas bortgång hårt. Jag gjorde ett eget rum till kattungarna, massor med trygga krypin, massor med Feliway och tog med mig kattmat och godis. Jag kunde inte ha hjärta att ta med mig Kidas bur då det gjorde för ont och tårarna bara rann ner för mina kinder. Tur min mamma hade en extra. Vi tar oss till där kattungarna senast sågs utan lycka. Gick runt till grannar och bad dom ringa mig om dom lyckats fånga in dom så skulle jag komma direkt. Hjärtat kände för en sista koll, gick runt på baksidan och denna spräckliga lilla tjej kommer springandes och skrikandes emot oss. Hjärtat brast och hon fick massor utav tonfisk jag hade med mig, så hungrig och attackerade verkligen maten. Letandet efter den andra kattungen misslyckades och jag åkte hem med en katt.

Väl hemma kunde jag inte hantera känslorna, jag grät utav lycka och sorg. Duschade denna lilla tjej precis som jag duschade min Kida samma dag som jag fick henne. Grät och grät och grät, tur min mamma var med mig. Den hemlösa lilla spräckliga katten litade fullt ut på mig från första stund, gosade och kurrade. Under kvällen fick jag samla mig och slappna av, men tankarna på den andra kattungen var ständigt där. De börjar bli kallt ute. Tillslut ringer min telefon och en tjej har funnit den andra kattungen, hjärtat exploderade och hon åkte hela vägen till mig med den lilla grå. Återföreningen mellan kattungarna var spännande att se, trygghet. Den lilla gråa killen fick också duscha och somna tryggt i min famn i en handduk.

Milo och Leia

Här har vi dom, mina bebisar. Dom har bara hunnit vara mina i några dagar, redan första dagen gick dom på kattlåda. Hur sjukt är inte det? Vi har besökt veterinär och kollat upp allt som kollas kan. Dom båda mår bra trots sin tragiska start i livet, undernärda, uttorkade och uppsväld mage för att dom fått för lite mat. Men jag fick så mycket beröm utav veterinären att jag gjort en fantastisk insats och ett enormt jobb med dom små, att dom skulle repa sig super bra. Dom var för små för att vaccineras än men ska tillbaka om en månad. Veterinären gissade på 10 veckor, min mamma sa 6-8, någon visste att dom var födda 27/7. Vem vet, så svårt att avgöra, dom är så små! Jag har fått folk som vill bidra till veterinär kostnader, hur fint är inte det. Så otroligt tacksam!

Hemma hos mig har dom ett eget rum med grind för att skapa trygghet. I rummet har dom tillgång till två kattlådor med olika sand. Alltid tillgång till rent vatten och får blötmat anpassad för kattungar, tonfisk, kokt torsk eller annat gott mellan var 3-5 timme oavsett tid på dygnet. Det finns mycket trygga krypin och sköna platser att vila på. Leksaker finns men dom har inte riktigt uppfattat lek och bus än, men dom lär dig. Vi utforskar huset och vår äldre katt i små trygga mängder.

Spräckliga Leia - En tjej som är väldigt framåt och gosar mer än gärna. Stryker sig emot mig och sin omgivning. Svansen upp emot taket och stormtrivs. Spinner otroligt högt och har ett högt bebisskrik. Vill gärna vara där jag är och hon somnar ofta tryggt i min famn.

Gråa Milo - En kille som är skygg, svansen ofta böjd ner, men det blir bättre och bättre. Vill inte vara helt ensam och har ett hamsterliknande ljud. Kan fräsa till men har aldrig öron bakåt eller andra tecken på rädsla. Trots sitt lilla fräsande får jag alltid ta i honom och han somnar ofta tryggt i min famn.

Dom båda har börjat följa efter mig vart jag än går, hoppar upp i mitt knä när jag sitter i soffan och jag känner redan sådant ansvar för dessa kattungar. Jag visste inte vad tanken var när jag hämtade dom, behålla dom? Behålla en?

Lite historia bakom;
Jag förlorade min älsklingskatt och bästa vän väldigt plötsligt och orättvist. Smärtan höll på att äta upp mig, gör fysiskt ont att inte ha henne hos mig. Mitt i den tidiga sorgen fann vi detta inlägg och bild på de små hemlösa katterna utav en slump. Jag gjorde en insats och jag tror vi räddade varandra. Dom mig ifrån den djupa sorgen efter Kida och jag dom ifrån svält och minusgrader. Kida kan aldrig ersättas, glömmas eller bli mindre älskad men dessa två klappar mitt hjärta även för. Jag blir tvingad att använda Kidas saker, hennes bur har skapat en enorm trygghet för dessa små trots att jag inte ens hann tvätta den så den luktade fortfarande Kida. Kidas rosa filt som fanns i buren omfamnar kattungarna och mig varje kväll, den hann jag inte heller tvätta och hon är ständigt i mina tankar och omgivning. Jag tror på ett sätt att det är bra att jag blir "tvingad" att använda Kidas saker, nu kan jag ibland se glädje i att dom används och andra stunden kan jag inte sluta gråta. Men om dessa kattungar inte kommit till mig hade jag inte klarat av att vara så nära Kidas saker, än. Kidas saker ger mig både glädje och sorg.

Hemmet känns lite livfullt igen, men Kida är ständigt i mina tankar och det är än idag svårt att hålla tårarna borta. Jag kan aldrig älska en annan katt så som jag älskar henne, beroende utav henne. Men dessa bebisar förtjärnar också min kärlek, de har jag mycket utav. Kattungarna vill gärna vara där jag är och bus upptäcks mer och mer. Dom söker trygghet i varandra och mig, samt jag i dom. De som skrämmer mig är människor, här viker jag nästan mitt liv för mina husdjur och var/är nere i en depression efter Kidas bortgång. Sen kan människor äga djur som absolut borde få djurförbud och bli dömd för djurplågeri. De skrämmer mig också att jag räddade dessa två, vår äldre svarta katt är också en hittekatt. Hur många katter finns det inte där ute som ingen vet om och somnar in på grund utav svält och minusgrader. De krossar hjärtat att ens tänka i de banorna.

De är många som vill följa mig och kattungarnas liv och de kan ni göra här på bloggen och Instagram - HÄR

Här hos mig har dom funnit sitt för alltid hem ute på landet som vi ska utforska så småningom.

Tacksam för att jag har så mycket kärlek att ge och få genom dessa små

  • Djur

Gillar

Kommentarer

trix
trix,

Men vilka sötnosar! 😍

nouw.com/trix
oliviamalm
oliviamalm ,

Men gud så söta!! Jag gillar egentligen inte katter så mycket men de där var för gulliga

nouw.com/oliviamalm
Desireekujala
Desireekujala,

Så himla fint av dig och dem är ju så himla söta 🥰

nouw.com/desireekujala
ebbabrage
ebbabrage,

Men åh vad fint gjort och hur söta är dom inte!! 🥰

nouw.com/ebbabrage
malinkirstine
malinkirstine,

Vill också ha en liten kisse att kela med <3 och hallå, hur fin är inte du?! Det strålar om dig!

nouw.com/malinkirstine
Vardagsarlighet
Vardagsarlighet,

Vilka sötnosar dör!


nouw.com/vardagsarlighet
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Godmorgon vännen! Älskar att man verkligen ser hur lycklig du är med dom små, det strålar om dig ska du veta. Du är en sån otroligt fin människa på alla sätt och vis! Tänk hur mycket du gör för både människor och djur, wow! Du är en förebild, en sån otroligt fin förebild! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Lillymihlte
Lillymihlte,

Åh mitt hjärta exploderar utav all denna kärlek! Som jag, har saknat att titta in här hos dig hjärtat och att få komma tillbaka till dig nu i både glädje och sorg är så fint! ❤️ Så glad över att de finns människor som dig, de får mig att tro på äkta kärlek! Din Kida kommer alltid finnas med dig och det är aldrig någon som kommer kunna ta hennes plats! Ta hand om er, älskade Emelie och alla dina små kissekatter ❤️❤️

nouw.com/lillymihlte
Hilma
Hilma,

Alltså jag döööör så söta!!!! <3<3

nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,

Om du bara visste vilken förebild du är för folk. En fantastisk medmänniska ❤️

nouw.com/linndossing
IP: 69.197.158.154