emotionell och annorlunda klippning

Emelie, Inre skönhet

Jag har aldrig gråtit över en klippning på ett bra sätt, förrns nu

För dig som inte vet så färgar jag mitt hår med örter sedan många år tillbaka, samt klipper mig hos en frisör som utför en klippteknik kallad balansklippning. Man klipper efter varje individs hår och använder inte samma ram för alla. Man utgår från en själv helt enkelt, kort förklarat. Mitt mående syns direkt i både hud och hår. Skäms nästan för att visa er denna förebild. Slarvig toffs i håret hela dagen på jobbet och bara trött och behöver kärlek

De är min faster som utför denna klippning, färgning och allt inom hud och hårvård som jag kallar för mitt facit. Denna gången ställde jag upp som klippmodell då hon lär ut detta till frisörer med de brinnande intresse som hon.
Super bra frisör, vi pratar och delar med oss saker. Jag berättar bland annat att de är ganska tufft på jobbet just nu. Hon avbryter klippningen och bara tittar på mig och mitt hår. Tar en hand på min panna och den andra handen på mitt bakhuvud/nacke till höger. Säger åt mig hur jag ska andas, lyfter sakta upp mig genom andetagen och trycker på olika punkter i huvudet på höger sida. Jag känner hur läppen darrar och tårarna rinner, men jag förstår inte varför.
Hon menade på att hur hon än klippte så var mitt hår så otroligt mycket frissigare på en speciell punkt på höger sida och bestämmer sig för att trycka precis där. Så på bilden ovanför ser ni mig med tårar i ögonen och frissigt hår, jag bara måste ta kort på det. Vi pratar vidare och jag kramas med faster som berättar att enda sedan jag var liten har jag haft nära till mina känslor, oavsett skratt eller gråt. Att detta skulle ut helt enkelt, dessa tårar. Dom både konstaterar att det är en fantastisk egenskap medans jag länge sett de som någonting negativt. Sakta men säkert börjar jag inse att de är sant, Emelie med hjärtat i handen och känslorna utanpå.

Jag frågar hon som klipper om hon alltid gör detta på sina kunder, hon skrattar och skakar på huvudet och sa att hon bara följde sin magkänsla. Är inte det otroligt häftigt? Håret visste mer om mitt mående än jag själv

Efter lite mer känslor erbjuder min faster mig en saltsten på värme som man skulle ha fötterna på för extra energi, jag har nog inte kommit så långt i mig själv att jag riktigt tror på dessa saker men är alltid öppen för förslag. Samt ger hon mig ett glas vetegräs som är bra för allt egentligen, hon sa att det var frivilligt att jag skulle dricka men med en bestämd röst så det var bara att sitta snällt och lyssna på faster som vet bäst.

Efterbilder, enbart tvättat och klippt. Känner mig lättare och finare. En flicka på 9 år hade klippt sig hos min faster förut och börjat gråta väldigt mycket. Flickans mamma tröstar henne och frågar vad som är fel. Varpå hon svarar - De är så mycket tårar i topparna som ska bort mamma.

De blev jag varm i hjärtat utav. En liten flicka som hade så nära till sina känslor. Direkt efter klippningen så skrattade hon och var sitt glada jag. Är det så man ska se de, att en klippning är att klippa bort tårar, stress och onödiga känslor?

Som alltid efter en klippning blir mina öron olika, de högra (tre örhängen) normalt men de vänstra (fyra örhängen) otroligt varmt och hettande. De är den vänstra sidan som är den emotionella sidan, så varför blir den varm och inte de högra. Otroligt intressant och jag är så glad att jag gör detta i min egen väg och låter kroppen visa vägen. Man ska inte gråta vid en klippning utav missnöje eller ha ångest över att ens gå dit. Man ska känna sig lätt, fin och nöjd. Jag längtar alltid efter att få klippa mig och få tillbaka balansen i håret. Att klippa sig via denna klippteknik behövs det bara några några millimeter ibland så känns hela håret annorlunda på ett positivt sätt.

En klippning kan vara så otroligt mycket mer än en klippning
Jag älskar dig faster

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,
Tycker detta är så himla coolt och inspirerande! Och hur fin är inte du min vän? Blir så glad av dig <3 Kramnouw.com/linndossing
elinoreriksson
elinoreriksson,
Sånt där är så coolt!! När personer bara gör och följer sin intution! Och så himla fint det blev 😊!<3nouw.com/elinoreriksson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229