förenkla matlagningen med linas matkasse

Hej,

Senaste veckan och denna veckan har jag och min rumskompis testat på Linas matkasse. Har velat prova på det jättelänge men har haft på tok för mycket mat i frysen och skafferiet för att kunna göra det. Vi är så nöjda, jisses vilken smidig grej. Det enda du behöver göra är att välja vilken av deras kassar du vill ha samt för hur många och sedan levereras din mat till din dörr, fantastiskt. Vi valde kassen som kallas "Klassiskt och Inspirerande" och vi har fått testa på helt nya rätter vi aldrig lagat och ett stort plus är variationen på maten. Det är ett enkelt sätt att få i sig allt man behöver utan att man behöver planera när man ska göra matlådor eller vad man ska handla och laga etc.

Det jag tycker är den största bonusen med att ha Linas matkasse är just att slippa planera och handla inför veckans mat och matlådor, jag sprar oerhört mycket tid och energi på detta så jag kommer absolut att testa detta framöver igen. Vi körde alltså 4 middagar till 4 personer just för att få matlådor, helt perfekt. Dessutom har vi som studenter en prova på rabbat (se här) så in och kika och klicka hem din första kasse. Det är ingen bindningstid och du kan säga upp ditt "abonemang" när du vill. Jag skulle alltså rekommendera detta till alla oavsett om du älskar att laga mat eller om du tycker att det är det värsta på hela veckan! :D

/Johanna Lagerlund

Gillar

Kommentarer

Våruppdatering

Hej!

Jag hoppas att ni alla har en fin vår, här kommer en liten statusuppdatering från ett soligt Stockholm! Just nu är jag i slutspurten av examensarbetet, woho! Jag och min exjobbskollega har jobbat för fulla muggar och skrivit rätt mycket på själva rapporten parallellt med de litteratur- och intervjustudier som vi har gjort, så vi har haft turen att börja bli klara utan att behöva stressa.

Utöver plugget så har jag försökt njuta av vårvädret så mycket som möjligt, både genom att gå på promenader och sitta i solen och njuta!

Eftersom man sitter en hel del hemma så har jag valt att investera i ett ordentligt hemmakontor, bestående av ett laptop-stativ samt externt tangentbord och mus! Det gör en stor skillnad när skärmen kommer upp en bit från bordet och man slipper kura ihop sig och riskera att få gamnacke.

Något som jag även pysslat med hemma om dagarna är att plantera lite frön (pelargon- och salladsfrön), samt ta lite sticklingar från monsteran som står hemma hos oss i fönstret. När man befinner sig en hel del hemma är det kul att ha lite projekt för sig har jag känt och även variera omgivningen med lite nya plantor.

Jag hoppas att ni alla hinner njuta av det fina vädret!


/Felicia

Gillar

Kommentarer

Ansökning till universitet/högskola

Hej,

Nu börjar det dra ihop sig och snart stänger möjligheten att söka till universitet eller högskola. Visst har du sökt?

Jag tänkte idag spalta upp lite snabba tips till dig som funderar på att söka men inte riktigt har kommit till skott. Till att börja med ställ dig frågan "Vad är jag intresserad av?", "Vad vill jag lära mig mer av?". När du kommit på olika intresseområden så måste du börja googla utbildningar eller fristående kurser. Om du har svårt att hitta så rekommenderar jag att ringa studievägledare på olika universitet för att snabbt bli vägledd för att senare kunna läsa på om deras tips. När du hittat olika utbildningar anser jag att du borde ta en snabbkik på vad de innehåller för olika kurser för att få ett hum om vad utbildningen innebär. Namnet på utbildningen matchar inte alltid exakt innehållet så det kan vara bra att dubbelkolla för att vara på den säkra sidan. Ett annat tips är att kolla upp vad utbildningen ofta leder till för jobb, det brukar man hitta på universitetet och programmets sida. Om du har svårt att komma fram till vad du hade kunnat tänka dig att läsa så rekommenderar jag att söka en bred utbildning som öppnar upp många vägar och där man ofta kan byta inriktning relativt enkelt jämfört med att plugga till något som är väldigt nischat. En viktig tanke jag tycker man borde ha med sig är att iallafall jag tror att utbildningen är viktigare än själva orten universitetet ligger på, men självklart väger staden/klimatet in också. Ett annat tips är att inte vara rädd för att våga söka även om du tror att betygen eller högskoleprovet inte räcker till, SÖK ÄNDÅ. Man vet aldrig, allt hänger ju på hur många som söker och vad de har för betyg etc. Det värsta som kan hända är att du inte kommer in. I samband med att du söker till universitetet tycker jag du borde passa på att ställa dig i bostadskö i de orter du sökt till. Jag tycker också att du borde söka flera utbildningar och inte bara en för att ha lite olika möjligheter. Och är det så att du inte tror att du kommer in så kan man alltid söka enskilda kurser, alltså att du kollar upp vilka kurser man läser första terminen på din "drömutbildning" och sök bara de för att komma in i studierna. Men gör inte samma misstag som mig, lägg den utbildning du helst vill komma in på högst upp i ansökan!! Jag tänkte inte så mycket på ordningen...Men sammanfattningsvis så om du tvekar på att söka så SÖK ändå! Det är en grym investering i ditt liv :D

Det var lite av mina tankar gällande ansökan till universitetet. In och sök på antagning.se!

/Johanna

Gillar

Kommentarer