Torsdagstanke

Då var det dags för en ny Torsdagstanke från @Jagochminahjärtan

Veckans ämne
👇🏻

Tycker du de är rätt att förskolan tar bort eller ändrar vissa maträtter 
då de finns en del utländska barn på förskolorna ?!

Jag tycker det ska finnas valmöjligheter. Barn som av etiska, religiösa eller pga allergi behöver äta annan mat ska få detta. Däremot ska inte hela matsedeln anpassas. Vi bor i Sverige och då ska det serveras mat som det brukar i Sverige oavsett om det finns muslimska, hinduer, veganer osv bland barnen.

(Min åsikt är min & din åsikt är din )

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
charlottelinden,
Jag håller med!
nouw.com/charlottelinden
VackraTingIVardagen
VackraTingIVardagen,
tycker det skall finnas valmöjligheter men tycker det är helt fel att de plockar bort viss sorts mat pga att majoriteten inte äter det, så gjorde de på mitt jobb. inte okej
nouw.com/vackratingivardagen
LifeIsBetterAlive
LifeIsBetterAlive,
Tycker definitivt det ska finnas några alternativ, speciellt om det handlar om allergier.
nouw.com/lifeisbetteralive
sandra,
kan enbart hålla med dig 😃
www.teamkjellstrm.blogg.se
katjaziden
katjaziden,
Jag tycker definitivt att det ska finnas alternativ! mina kids får veg en gång i veckan och jag tycker det är kanon!!!!
nouw.com/katjaziden
sweetwords
sweetwords,
Tycker inte man ska ta bort något alls. Tycker de fokuserar för mycket överhuvudtaget just nu på Förskolan osv
nouw.com/sweetwords
Kamilla,
Jag tycker som du att fsk ska servera svensk husmanskost med variation för olika veckor som de brukar ha. Sedan blir det ju alltid olika mat pga allergier eller religioner eller andra personlliga val.
kamillaskamera.com/
Jenniferssynpalivet
Jenniferssynpalivet,
Förskolan jag har jobbat på fanns där mat anpassat för varje barn. Där fanns fläskfritt/gris, med fläsk/gris, laktosfritt och glutenfritt 😊
nouw.com/jenniferssynpalivet
cissi25
cissi25,
där jag arbetar finns där olika valmöjligheter som passar alla barn 😊
nouw.com/cissi25
Michaela,
Visst kan jag förstå kökspersonal då det ofta är fler specialkoster. Men tex kan man lösa så mycket för att alla ska kunna äta så lika som möjligt utan att öka så mkt kostnader. Kycklingkorv, nötköttbullar, nötfärs i köttfärrsås.
Eller så gör man olika rätter men kanske en eller två dagar serverar så alla kan äta det, och även kanske har någon vecka med tex vegetariskt (Ej veganskt). För att alla ska få smaka olika saker.
lejonberg.com