Nya rutiner

För, jag vet inte hur många i antal, försök till att börja och hålla nya vardagsrutiner, är jag pået igen.

- Upp ca kl 6, möjligen 7, vardag som helg.

- Smoothie tillsammans med morgonmedicinerna. Då kan jag ta dem bra mycket tidigare än innan och värktabletterna hinner förvandlar mig från ett monster till bara nästan ett monster och jag slipper den värsta smärtan.

-Iinhalation ungefär samma som punkten ovan. Som sällskap, Nyhetsmorgon.

- Frukost. Nytt är att även här försöker jag variera mig. Innan har jag kört på samma tills jag tröttnat. Det enda som inte byts ut är det heliga morgonkaffet.
Hittade en app som hjälper mig att planera måltiderna. Ingen kaloriräknare utan väldigt simpel veckomeny. Än så länge testar jag gratis versionen men kommer förmodligen köpa PRO. Då kan jag lägga till min kvällsfika.

- Bli bättre på näringsriktig lunch och äta bättre över lag. Laga mat och äta är kul, men inte ensam men kroppens behov måste vinna över latmasken.

- Dricka mer vatten. Vill få i mig 2 liter om dagen men lyckas med 1/2 liter.

- Bestämda medicin och inhalationstider har jag fått vänja mig vid och utifrån dem har jag även lagt upp mattider. Vila behöver jag göra mitt på dagen, vilket jag är usel på. Det resulterar i att jag däckar kl 20 och vaknar vid midnatt, går och lägger mig och vaknar pigg kl 04. Inte bra alls! Så vila på em max 1 timme och sen sängen mellan 22 och 23. Då hoppas jag att jag får mina 8 timmars sömn.

- Blanda in mer vegetariskt alternativ i kosten. Börjar mer och mer kalla med flexitarian. Dessutom är vegetariskt mat för det mesta lättare för mig att äta. Jag väljer hellre vegetariskt än kotlett till exempel.

Maten funkar, men värre är det med sömnen. Tips och glada hejarop mottages tacksamt. Haha

Gillar

Kommentarer

Yela
Yela,
Smoothie på morgonen (eller ja alltid) är ju såå gott 😃 Har också stora problem med sömnen & tar i dagsläget sömnmedicin men kan verkligen rekomendera att lyssna på en lugn podcast eller bok ☺️yela.se
Ariella
Ariella,
Tack för tipset om. Ljudbok! nouw.com/ariella
jennifermarie
jennifermarie,
Rutiner är A och O för mig, har nyss ändrat en stor sådan som jag håller på att försöka vänja mig vidnouw.com/jennifermarie
Ariella
Ariella,
Svårt att komma in i men sen går det av sig själv. nouw.com/ariella
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229