Vi kommuniserer uten å snakke det samme språket

Skriverier

Er det ikke bare utrolig hvordan vi kan kjenne hva andre føler, selv om vi ikke forstår hva de sier? Vi kan kommunisere med hverandre, uansett språk, ved hjelp av kroppsspråk, eller musikk. Du trenger faktisk ikke forstå hva noen sier, hvordan språk de snakker, for å skjønne hva de føler. Jeg er litt all over the place her, så jeg skal prøve å forklare litt bedre. Vi har jo kjæledyrene våre, som snakker et helt annet språk enn oss, likevel skjønner vi så ofte hva de vil.

Min forrige hamster hadde et hus hun elsket mere enn alle de andre, og uansett hvordan hun jeg satte inn til hun, var det dette ene hun brukte. En dag tenkte jeg ikke over dette, og byttet ut favoritten med et annet hus. Og vet dere hva, hun sa fra akkurat hva hun ville, uten et eneste ord. Hun satte seg i et hjørne i buret, ikke inne i noen av husene, og bare ventet. Hun så skikkelig trist ut, og så ut som hun ventet på noe. Selvfølgelig kom jeg på at jeg hadde tatt ut det rette huset, og satte det inn med en gang. Sekundet huset var inne løp hun rett inn i det, og resten av livet sitt gjorde hun det veldig klart at det huset skulle alltid være i buret. Alt dette fortalte hun meg kun ved hjelp av kroppsspråk.

Det samme gjelder oss mennesker som ikke snakker samme språk. For eksempel kom jeg over en joik på YouTube her om dagen, og de tror jeg er på Samisk. Jeg kan jo ikke Samisk, og skjønte ikke et ord av sangen. Likevel kjente jeg hvordan følelser han prøvde å få fram med sangen. Jeg skjønte hva han ville få fram, uten å skjønne et eneste ord.

Er ikke det ganske utrolig?

Liker

Kommentarer

mammatetheo
mammatetheo,
åå så rørende skrevett <3 dette traff meg rett i hjerte, jeg er rørt <3 😊nouw.com/mammatetheo
ArielC
ArielC,
Så godt å høre, tusen takk for god tilbakemelding💛 Glad du likte innlegget! 💛nouw.com/arielc
Elise Amanda
Elise Amanda,
Jeg synes det er så fint at det er sånn og du kommer med flere gode refleksjoner rundt det! Som barn lekte jeg ofte med barn som snakket språk jeg ikke forstod, men det var aldri noe hinder. Jeg danser og der også er det så fint å kunne uttrykke følelser uten å si et eneste ord.eliseamanda.blogg.no
ArielC
ArielC,
Ja, akkurat! Synes det er så godt at vi har muligheten til å kommunisere på denne måten 💛 Dans er en super måte å uttrykke følelsene!nouw.com/arielc
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229