Verdiløse ord | opplevelser i Norsk helsevesen

Personlig, Kronisk syk

Det er vel ingen hemmelighet at jeg har hatt min fair share opplevelser innenfor Norsk helsevesen, både gode og ikke så gode. Målet er å skrive om begge, ikke kun de dårlige, men det er de dårlige som trengs å skrive om. Opplevelser, og hvordan du blir behandlet av helsevesenet er så utrolig avgjørende for framtiden. Jeg har vært borti mennesker innenfor helsevesenet som kunne ha ødelagt livet mitt, kun fordi de er så opphengt i det de har lært at de tenker ikke over at ikke alt er tekstbok-sykdom. Sykdommen min er ikke tekstbok-sykdom, og for at jeg skal få hjelp er jeg avhengig av at helsepersonellet faktisk hører på, og tror meg, i steden for å bla opp i en bok.

En av grunnene til at jeg skriver det jeg skriver om Norsk helsevesen, er at jeg vil nå ut til de som faktisk kan gjøre forandringer. Jeg skrev et innlegg om dette i avisen før, og dette nådde fram til helsepersonell. Jeg fikk masse kommentarer på dette når jeg dro på sykehustimer i ettertid, og det er slik de lærer. Om jeg kan nå ut med mine opplevelser, kanskje det kan hindre andre barn i å behandlet likedan.

Det sier seg selv at så lenge det er mulig, er det best å få slike innlegg i avisen, og ikke kun på bloggen. Jeg når ut til mange flere på denne måten, blant annet leger og sykepleiere, som jeg er ganske sikker ikke klikker innom bloggen hver dag.

Problemet med dette er at det er skikkelig vanskelig å få disse innleggene i avisene, fordi få ønsker å publisere slikt uten bevis. Hvor lett tror dere det er å få tak i bevis på helsepersonell som har truet meg, beskyldt meg for å finne opp hele sykdomshistorien min, og generelt behandlet meg dårlig. Uansett om jeg har tatt kontakt med disse folkene, hva er oddsene for at de husker meg, og hva de har sagt til meg? De gjør jo ikke det. I tillegg, om jeg ber disse menneskene om å skrive under på at de har blant annet truet meg, kommer de ikke til å gjøre dette! Så da kommer jeg ikke så langt da, for dette er jo bare ord.

Liker

Kommentarer

coconuttie
coconuttie,
Så utrolig trist å lese at opplevelsene dine har vært så dårlig 😥 men er samtidig bra at du deler det, for da blir det mer bevissthet rundt slike saker også 😊nouw.com/coconuttie
ArielC
ArielC,
Det jeg tenker også, at det er slik folk kan lære, av at vi snakker om det 💛nouw.com/arielc
JuliaVNMelin
ArielC
ArielC,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229