Verd å vite | Arizona

Reise Tips & Triks

I sommerferien i 2017 dro vi til Arizona på ferie, og det var litt av en ferie! Selvfølgelig dro vi midt i sommerferien, tilfeldigvis også Arizonas varmeste tid på året. Så varmt at flere av innbyggerne foretrakk og ikke være der på den tiden av året. Vel, vi elsker varme, så dette var jo perfekt ferie destinasjonen! Når vi kom dit viste det seg at det var en ekstrem hetebølge, på den allerede varmeste tiden på året. Så gradestokken i bilen på vei til Arizona tikket oppover og oppover og oppover, før vi viste ordet av det var vi midt i ørkenen i 50+ grader i skyggen områder. Tror jeg muligens har avsporet litt her, poenget er at det er mye med Arizona som er verd å vite før ferien starter. Noe viste vi fra før av, andre ting overhode ikke! Ikke la dere skremme av disse tingene, for Arizona var virkelig utrolig. Litt varmt, og litt mange kaktuser der, men fantastisk! Så, her er noen ting som er verd å vite om Arizona:

SKORPIONER, MANGE SKORPIONER

Dette er Karl, han er en Arizona Bark Scorpion, som pappa fant inne i huset vi leide. Karl var harmløs, mest fordi vi ikke trampet på han, men han var ikke den eneste. Etter vi fant Karl, og slapp han ute i ørkenen igjen, fant vi raskt ut hemmeligheten bak skorpionene. De er så flinke til å kamuflere seg, at du ser de rett og slett ikke om du ikke vet akkurat hva du ser etter (til og med da ser du de sjeldent!). Da fant vi ut at skorpioner lyser under UV lys, så gjett hvem som dro til butikken og kjøpte UV lys! Vi kom tilbake med UV lommelyktene våre, og begynte å lete rundt om kring, og det var definitivt skorpioner der, mange skorpioner. Se på bildene under, her ser dere Karl ute i det fri, og en annen skorpion under UV lys, snakk om stor forskjell! Akkurat denne typen skorpion er ikke veldig farlig, for det finnes motgift. Likevel er kan det være greit med en UV lommelykt i Arizona, for å se over steder du går barfot, eller innendørs. Selvfølgelig skal det også sies at vi leide hus rett ved ørkenen, jeg tviler på at det er så mange skorpioner på et hotell!

KAKTUS OVERALT

Okei, en generell viktig til å huske i Arizona er å se hvor du går! Det er høye kaktuser som du ikke krasjer inni helt ute av det blå, men det er også bittesmå kaktuser på bakken. Disse vil du ikke trampe på fordi de stikker gjennom joggesko og hud, og setter seg fast på samme måte som en pil. Ikke behagelig med andre ord!

STERKERE SOL FINNER DU IKKE

Jeg er vanligvis veldig forsiktig med solen og passer på tid i skyggen, jeg bruker til og med UV skjorter om jeg gjør mye vannaktiviteter på en dag. En skjebnefull dag i Arizona tenkte jeg at 5 minutter ekstra i solen hadde ingenting å si, og jeg kan nå fortelle der at det hadde mye å si. Jeg har aldri blitt så solbrent i hele mitt liv, det var virkelig ikke godt (eller trygt!) Ouch. Pass på mye solkrem, mye tid i skyggen, og å dekke til kroppen innimellom!

EKSTREM VARME

Jeg elsker varme, og skal definitivt tilbake til Arizona igjen, men det er definitivt verd å vite hvor varmt det kan bli. Som nevnt tidligere var det over 50 grader i skyggen flere av dagene, og da er det et par ting som er viktige å huske på. Tips en er å alltid ha med vann, alltid. Ta med vann om du skal til parken, ta bilder ute, til bilen, til postkassen, ta med vann overalt! Et annet tips er å fylle opp fryseren med is og isbiter. Det er lite som er bedre enn en is, eller iskald drikke i så ekstreme temperaturer.

For å gjøre opp for at jeg kanskje har skremt alle leserne mine fra å dra til Arizona, kommer det et innlegg senere med fantastiske ting med Arizona, så stay tuned! Også er ikke de tingene jeg har skrevet nå nødvendigvis negative, det er bare ting jeg mener er verd å vite. For eksempel så elsker vi både varme og skorpioner!

Liker