Sosial angst VS pandemi, ebola, og løvemat

Hverdag

Jeg har alltid elsket å reise, men det har likevel vært noe jeg har syntes har vært skummelt, på grunn av angsten min. Jeg har aldri latt det stoppe noen av reisene mine, men det gjør det mye vanskeligere. Like etter jeg fylte atten, hadde jeg og venninnen min bestilt oss en tur til Bali sammen. Jeg hadde aldri vært utenfor Norge uten mamma og pappa, jeg hadde aldri vært i Asia, og jeg hadde aldri vært på en reise hvor jeg var ansvarlig for meg selv. Så her var det mange firsts!

Jeg gledet meg skikkelig til turen, men jeg var naturlig nok veldig nervøs også. Jeg husker at jeg snakket til min da psykolog like før turen, og vi diskuterte angst og reiser, og alt som fulgte med. Hun ba meg skrive en liste over alt som kunne gå galt, alt jeg kunne tenke meg til kunne gå galt. Haha, det var beroligende! Jeg fikk beskjed om å skrive opp ting jeg var redd for, og ting jeg ikke var redd for engang, men som kunne gå galt. Så listen min inkluderte ting som flykrasj, jeg forstår ikke språket og spiser ting med laktose i med uhell, vi mistet fly og blir strandet i Quatar, tsunami, osvosv. Altså, jeg var ikke redd for flykrasj og slike ting, neida, jeg var bare redd for at jeg skilte meg ut og folk stirret på meg (check), panikkanfall på flyet uten noen steder og flykte, og slike mundane angst-frykter. Jeg leverte listen til psykologen min, og hun passet på den til jeg kom hjem, og skulle bevise i ettertid at ting går bra, selv om angsten min forteller meg at det ikke gjør det.

Jeg kom hjem igjen, fra en fantastisk tur til Bali, og vi satte oss ned for å gå over listen. Selvfølgelig, ingen flykrasj, eller tsunamier hadde skjedd. Jeg skilte meg derimot ut, og ble stirret på fordi, og jeg siterer "you're so white, like so white... like very, very white". Det gikk likevel bra, det er ukomfortabelt å få så mye oppmerksomhet, men det gikk bra.

Jeg har i ettertid alltid laget en slik mental liste i forkant av reisene mine, for å etterpå kunne le av alt som gikk gjennom hodet mitt, og bevise at det går bra. Jeg laget en slik liste før Kenya også, men i ettertid kan jeg ikke annet enn å le av disse listene. Så utrolig uforberedt jeg var! Skulle ønske jeg laget fysiske lister, slik at jeg kunne delt de med dere!

Sto å bli spist av løver på listen? Nei. Ble jeg nesten spist av løver? Ja, men bare nesten! Sto en global pandemi på listen? Nei. Kom en global pandemi? Ja. Sto å bli strandet i Kenya på listen? Nei. Kom vi oss hjem bare noen små uker før vi hadde blitt strandet i Kenya? Ja. Sto Ebola på listen? Nei. Trodde vi at vi hadde Ebola når vi ankom flyplassen i Nairobi og måtte Ebola testes før vi fikk slippe inn i landet? ...Ja.

Viser seg at jeg var meget uforberedt, og disse listene overhode ikke dekket alt som kunne gått galt! Tror psykologen jeg hadde da, hadde fått seg en god latter om hun ser alt jeg har tilføyd til denne listen på grunn av 2020. Ingen fortalte meg at å bli løvemat, en global pandemi, å bli strandet i Afrika, eller å få Ebola var noe jeg burde ha på listen! Vet ikke hvordan jeg noen gang skal klare å reise etter 2020 haha, "hva om en pandemi kommer og jeg blir strandet fordi verden stenger?". Hadde dette stått på listen min i 2018 tror jeg psykologen hadde trodd jeg hadde flere enn noen skruer løse.

Kanskje jeg må lage en oppdatert liste, hva som kunne gått galt før og etter 2020!

Liker

Kommentarer

Jasmineee
Jasmineee,

Kjempeflott! innlegg 😊 Flotte bilder av deg.

nouw.com/jasmineee
Johannna
Johannna,

Så fint att du är så öppen. Superfina bilder också <3

nouw.com/johannna
theresebraathen
theresebraathen,

Kjenner meg så ekstremt godt i det du sier, jeg også lager meg slike lister føre jeg reiser på tur, selv når det bare er snakk om hytteturer eller noe sånt ;p Så litt morsomt å lese og se at det er flere av oss 😃 Håper du får en super søndag fine du <3

nouw.com/theresebraathen
happyM
happyM,

Håller verkligen med dem andra, det är så himla fint att du delar med dig av detta ❤️❤️ kram

nouw.com/happym