Mitt forsøk på emballasje fri middag

Redd verden litt

Jeg sa jeg skulle i dag gjøre et forsøk på å lage en helt emballasje fri middag, og jeg tenkte nå å fortelle dere hvordan det gikk. Hint: det gikk overhode ikke etter planen. Jeg fikk tak i poteter, ris og krydder helt emballasjefritt, that's it. For å i det hele tatt få til en middag måtte jeg legge til en loff, den var kun pakket inn i papir, som jeg brente etterpå. Også måtte jeg ha flere grønnsaker, og jeg endte opp med hermetiske grønnsaker. Grunnen til at jeg valgte de som er hermetiske er at hermetikk kan resirkuleres og brukes om og om og om igjen, kjempemange ganger. I motsetning til de ferske grønnsakene, der alle var pakket inn i en eller to pakker med plast utenpå. Denne plasten er mere skadelig enn hermetikk, da det ikke kan resirkuleres like mange ganger. Så derfor valgte jeg hermetikk. Har sett på både Meny, Obs og tidligere Rema, men til lite hell. Er utrolig skuffet over hvor mye plastikk som skal utenpå alt. Gulerøtter for eksempel trenger overhode ikke to poser plastikk rundt seg. Føler noen trenger å virkelig ta tak og fjerne all den unødvendige plasten, for frukter og grønnsaker med egne skall trenger ikke så mye beskyttelse. Å lage en emballasje fri rett skal være mulig, om du så spiser kun grønnsaker til middag, så dette er jeg utrolig skuffet over.

Her er alt jeg handlet

For å gjøre ting enda verre, var over halvparten av potetene jeg kjøpte fra Meny giftige! Altså grønne på innsiden, som kan gjøre både dyr og mennesker alvorlige syke. Er utrolig glad for at mamma stoppet meg i å tilberede disse potetene, og å gi av de til den bittelille hamsteren min. Er dette noe folk liksom vet, at grønne poteter er farlige? For det viste ikke jeg! Så nå sitter jeg igjen med en loff, ris, krydder, to (små) poteter, og noen hermetiske grønnsaker:

Her er alt jeg fikk tak i uten emballasje, med nett og bokser hjemmefra som brukes igjen

Så, at det er grønnsakene som ødela dette måltidet hadde jeg aldri trodd. Mente det hvertfall om sommeren var grønnsaker uten emballasje å finne, men er det virkelig kun om sommeren vi skal kunne være miljøvennlige?

Her er all emballasjen, ikke akkurat emballasjefritt. Papirposen ble brent i ovnen, så den er grei nok. Også sitter jeg da igjen med to hermetikkbokser som må resirkuleres.

Endte opp med å lage Paella, ble jo greit til slutt med er veldig skuffet over hvor lite det var å få tak i. Hvis dere lurer, den butikken vi var på tidligere i uken for å handle uten emballasje, hadde ikke grønnsaker... kun om sommeren selvfølgelig.

Har noen av dere prøvd å laget en middag uten emballasje før, kanskje andre steder enn i Trondheim, isåfall hvordan gikk det? Jeg har planer om å teste igjen i sommer, da de kanskje har mere grønnsaker uten emballasje, men skal være unødvendig å må vente så lenge.

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229