Min favoritt oppskrift etter oldemor

Mat

Dette er en av mine absolutt favoritt oppskrifter, og det er også en som betyr mye for meg. Dette er en oppskrift vi har igjen etter oldemor, som ikke er her lenger, og jeg kunne ha levd på blomkålsuppe. Jeg er den i familien som liker dette best, så hver gang vi har det til middag har jeg rester i flere dager etterpå. Siden vi lager en såpass stor middag har jeg halvvert oppskriften til dere, så denne vil jeg tippe er rundt 4 porsjoner.

Til oppskriften trenger du:

1 blomkålhode

8 dl vann

litt salt

1,5 dl fløte

2 + ts buljong

1,5 dl melk

4 ss melange¨

4 ss hvetemel

Step 1

Del opp blomkålhodet og kok i 8 dl vann med litt salt i 15-20 minutter. Når blomkålen er ferdig kokt så tar du den ut og legger den til side. Ikke tøm ut vannet fra kokingen, den trenger du senere!

Step 2

Varm opp 4 ss melange i en kasserolle, og så ha i 4 ss hvetemel. Spe så med 1,5 dl melk. Når du har gjort dette skal krafta fra blomkålen blandes inn, også kok i 5 minutter.

Step 3

Så skal du ha oppi buljongpulver. Oppskriften sier 2 ts, men dette må smakes til for jeg har hvertfall doblet dette! Helt til slutt skal fløten røres inn.

Step 4:

Det siste steget er frivillig. Mens suppen står på litt varme, kan du ta ca. halvparten av blomkålen og mos de. Tilsett så dette til suppen, slik at den blir litt tykkere. Resten av blomkålen har du oppi slik som den er, også er suppen ferdig!

Liker

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Aldrig provat blomkålssoppa, men kan vara värt ett försök 😘 Tack för receptet fina du ❤️nouw.com/janielindahl
ArielC
ArielC,
Det er såå godt, anbefales! 😍nouw.com/arielc
coconuttie
coconuttie,
Den så kjempegodt ut! 😃 takk for oppskriften, skal jeg prøve 😊nouw.com/coconuttie
ArielC
ArielC,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229