Migrene triggere du kanskje ikke viste

Kronisk syk

Migrene triggere er noe de aller fleste ikke tenker over, eller vet hva det er. Dette tenker du derimot mye over om du sliter selv, for det er så lite som skal til for at dagen din blir ødelagt. Så jeg tenkte å dele noen av mine (alle har forskjellige triggere!) med dere i dag, slik at dette forhåpentligvis blir noe flere tenker over.

Sterke lukter: Parfyme og røyk

Dette er en av mine sterkeste triggere, som jeg desverre ikke kan kontrollere selv. Jeg har gått til innkjøp av en puste-maske som jeg kan ta med meg på ferie, slik at jeg slipper å bli syk om jeg sitter ved noen som har dynket seg i parfyme på flyet. Slike ting kan faktisk ødelegge hele dagen min, og om jeg er på reise er ikke det en sjanse jeg vil ta. Selvfølgelig kan ikke jeg gjøre noe med hvordan personen attmed meg lukter, så da er det en ekstra trygghet med pustemasken i sekken.

Hvis dere ønsker å gjøre livet lettere for meg, og mange andre som ikke tåler slike lukter, har jeg noen tips. Jeg skal selvfølgelig ikke be dere om å kutte ut parfyme, men jeg setter utrolig stor pris på om dere for eksempel holder det til ett lett lag, eller ikke tilføyer mere rett før dere går ombord på flyet. Dere gjør selvfølgelig som dere vil, men disse små tingene kan gjøre livet til folk som sliter så mye bedre!

Kulde, regn og vind

Dette er også en av mine sterke triggere, som gjør at jeg ikke er ute lengre enn jeg absolutt må når været er slik ute. Dessverre er det ikke mange som skjønner dette, og mener det ikke er grunn nok til å holde meg inne, og har da jeg var yngre tvingt meg ut, eller rett og slett blitt sint fordi jeg leter etter unnskyldninger. Mange med migrene er enten sensitiv til kulde eller hete, og jeg er da sensitiv til kulde. Hete går kjempefint til meg, og jeg kan fint gå rundt i 50 grader uten problem, men er det -5 sliter jeg. Er ikke det ganske fascinerende?

Trigger punktene

Dette er litt skummelt, litt som når du forteller noen hvor du er kilen. Jeg (mange andre også!) har 2 trigger punkter helt øverst i nakken, og hvis de er litt betente som de ofte er hos meg, kan jeg få migrene kun fra å trykke på disse punktene. Det er ikke så gøy, for alle fysioterapeuter og akupunktører jeg har vært til er veldig interessert i disse punktene, og sender meg hjem med migrene. Så ja, ikke rør trigger punktene mine!

Råe egg

Denne er litt spesiell, men dette er den eneste mat-triggeren jeg vet jeg har. Jeg har garantert mere, som jeg ikke vet om, men dette er noe som alltid gir meg migrene. Dere lurer kanskje på hvorfor jeg driver å spise råe egg, og svaret er eggedosis! Så desverre tåler jeg ikke eggedosis. Det kunne heldigvis vært verre, mange med migrene har sjokolade som trigger. Slapp heldigvis unna den!

Stress

Som om jeg ikke hadde nok å stresse med, i tillegg må jeg stresse over at jeg blir syk av stress! Dette er ille i eksamen/heldagsperioder, for det er så utrolig viktig, også blir jeg bare syk. Ikke akkurat en god match! Enkelte ting kan jeg hindre stress på, men dette har jeg jo ikke muligheten til å forandre på. Jeg prøver alltid å stå opp litt tidligere enn jeg må når jeg skal noe, slik at jeg slipper det stresset om morgenen, for da kan jeg raskt bli syk!

Lavt blodsukker

Jeg må spise ca hver 3-4 time så lenge jeg er våken, eller så blir jeg kjempedårlig. Jeg tåler å gå sulten, men jeg tåler ikke at blodsukkeret mitt blir lavt. Derfor har jeg alltid med meg noe smått som f.eks muesli-barer, drops, eller sukker drikker når jeg skal være borte lengere, slik at jeg ikke blir like lett syk. Når jeg er i Disney, eller andre lange utflukter går det som regel i noe med mye sukker, for det får opp blodsukkeret skikkelig raskt, slik at jeg har tid til å dra til en spiseplass, vente på mat osv.

Liker

Kommentarer

livetmitt93
livetmitt93,
Aldri hatt Heldigvis 😊nouw.com/livetmitt93
ArielC
ArielC,
Det er en ærlig sak det! Men slike ting er likevel greit å vite, kanskje lærer du noe 😊nouw.com/arielc
happyM
happyM,
Åh just parfymer och starka lukter har triggat min migrän oändligt många gånger!! Så sjukt det är att det kan vara så känsligt!! Stor kram ❤️nouw.com/happym
ArielC
ArielC,
Ja! Det er et så stort problem hos meg at jeg sliter med å dra på bussen, i tilfelle jeg havner ved noen som har mye parfyme på 😕 Skulle virkelig ønske flere folk tenkte over dette!nouw.com/arielc
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229