Lette tips for å hjelpe biene 🐝 Hva gjør vi?

Redd verden litt

Biene sliter veldig for tiden, på grunn av ting vi mennesker har gjort. Derfor føler jeg vi har en plikt til å gjøre det vi kan for å hjelpe biene, og tenkte å fortelle dere hva vi gjør for å hjelpe!

🐝 Vannbad

Vi har 2 slike på forskjellige kanter av huset, og dette er veldig lett å ordne. Alt du gjør er å ta en grunn skål og legge i steiner, slik at biene lett kommer til vannet. Så fyller du på vann, og her er det bare å fylle når det nærmer seg tomt. Biene trenger vann de også, og på denne måten gir du dem en trygg plass å drikke, der de lett kommer seg til vannet og opp igjen (og ikke risikerer og falle ute i og ikke komme seg opp igjen).

🐝 Plant blomster

Biene trenger selvsagt masse blomster for å samle pollen og nektar, men det er alt for lite blomster, som er en av grunnene til at de sliter. Det du kan gjøre for å hjelpe her er både og plante wildflowers ute, og ikke fjerne "ugress"blomster! Siden det er alt for lite blomster ute trenger biene alt de kan få, dette inkluderer løvetann og hestehov. Så selv om du ikke liker disse, tenk over hvor mye godt de kan gjøre for biene om du lar de være!

🐝 Insekthotell

Disse kan du enten lage selv, eller kjøpe ferdige. Vi kjøpte våre på Jula til 100,- da det hadde blitt dyrere å skaffe alle materialene individuelt. Her er bilder av våre insekthotell, så hvis dere ønsker å lage selv ser dere hva et insekthotell er. Dette sier seg egentlig selv hva det er, men det er altså en trygg plass for insektene (biene blant annet!) og være eller ta en pause.

🐝 Ikke bruk insektmiddel

Spesielt fram til Juli. Insektmiddel blir sprayet på blomster, og når biene lander for å hente pollen og nektar får de med seg insektmiddel, og desverre dør. Så gjerne tenk dere om før dere strekker dere etter insektmiddel, for det er en veldig om vi mister bier på grunn av dette.

Liker

Kommentarer

happyM
happyM,
Alltså så himla fint att även tänka på de minsta ❤️❤️nouw.com/happym
ArielC
ArielC,
💛💛🐝nouw.com/arielc
JuliaVNMelin
JuliaVNMelin,
Så omtänksam du är <3nouw.com/juliavnmelin
ArielC
ArielC,
💛💛🐝nouw.com/arielc
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229