En verdifull hobby

Hverdag

En av mine favoritthobbyer, både hos meg og hos andre, er lesing. Jeg synes det er så fint å se, spesielt i den verdenen vi lever i nå, at folk fortsatt kan legge fra seg mobilen, og Netflix, og i steden la seg underholde av en bok. Det er ingen som sier noe, ingen video som spiller, bare tekst som gjør at du selv ser for deg helt andre verdener inne i hodet ditt. Vi har så mye teknologi rundt oss hele tiden, og det er så lett å føle vi trenger å se på noe, spille noe, høre på noe, eller scrolle gjennom milevis med innhold, så jeg synes det er så fint å se folk som klarer å velge bort det, til fordel for side etter side med tekst.

Jeg har alltid syntes lesing var sånn en fin hobby, og jeg synes det er noe vi må ta vare på. Jeg synes å lese er en hobby vi trenger å oppmuntre, ikke skyte ned fra første klasse. Det at folk vil lese er fantastisk, så la folk holde på lesegleden fra barndommen. Jeg kjenner så mange folk som ikke har lest en eneste bok frivillig, for tvangslesingen fra barneskolen og oppover har ødelagt lesegleden deres. Er jeg virkelig den eneste som synes å lese er viktigere enn hva du leser?

Jeg skjønner at enkelte bøker må leses, men for det meste synes jeg ikke det har noe å si hva du leser, så lenge du leser. Hvilket språk du leser, hvilken sjanger, hvor mange bilder eller hvor mange sider med ren tekst du leser, det har ingenting å si. Alle leser på forskjellige nivåer, lesegleden er like viktig uansett om du som voksen leser barnebøker, eller bokserie etter bokserie med mange hundre sider tekst i hver bok. Det å kunne plukke opp en bok, og la seg underholde i flere timer, er så fantastisk! Uansett om du leser Sara og den Gråtende Klovnen, som i mine øyne er den skumleste barneboken noen sinne, eller hele Harry Potter serien, synes jeg det er så bra!

Jeg har prøvd å bli flinkere på det i det siste, å legge fra meg mobilen mere, og plukke opp bøker oftere. Jeg prøver å få inn den vanen at jeg ikke bruker telefonen rett før jeg legger meg, men i steden har en altoppslukende bok jeg leser i. Jeg har ikke gjort det så lenge, men jeg merker allerede hvor godt det er å slippe den skjermen hele tiden. Jeg sovner raskere, jeg sover bedre, og jeg merker at jeg klarer å legge fra meg mobilen mye lettere. I starten var det litt vanskelig å skulle legge fra meg Tik Tok, men jeg når jeg ble bevist på at alt jeg skulle gjøre på mobilen skulle gjøres ferdig før et vist tidspunkt, kom det nesten automatisk at jeg la telefonen fra meg etterpå. Jeg kan også bli veldig oppslukt av bøker og lese alt for lenge på en gang, så nå prøver jeg å være mye flinkere til å lese litt om gangen, og ikke sluke hele boken haha. For øyeblikket leser jeg The Ballad of Songbirds and Snakes, som er den siste Hunger Games boken, og jeg elsker den. The Hunger Games er en av seriene jeg virkelig elsker, og det føles så godt å lese en ny bok i serien. Jeg koser meg virkelig hver kveld, når jeg kan ligge under dynen og leve meg inn i boken. Boken er over 500 sider, som jeg før ville syntes var stressende, men nå synes jeg det er så fint å vite jeg fortsatt har så mye fremfor meg.

Jeg vil utfordre dere alle til å lese en bok innen året er over, uansett sjanger eller lengde. Det er virkelig så behagelig med litt mobil-fri før leggetid, så det vil jeg anbefale videre. Holder dere på med noen bøker for tiden, eller har dere noe dere vil lese?

Liker

Kommentarer

happyM
happyM,

Åh du har så himla rätt i det här, att läsa är SÅ himla bra ❤️❤️ Kram

nouw.com/happym
ArielC
ArielC,
Så absolutt!! ❤
nouw.com/arielc
? T' ,

Det är så mysigt att läsa en bok! Vissa perioder kan jag inte sluta läsa och i andra perioder kan jag inte öppna en bok. Men hösten är en sån månad då jag gärna läser lite!

devote.se/babustyle
ArielC
ArielC,
Helt enig! Går veldig i perioder her også, akkurat nå er jeg inne i en skikkelig lese-periode! Det er favorittdelen av kvelden min, legge meg under dyna og bare lese i fred og ro ❤
nouw.com/arielc
Enna,

Älskar att läsa 😊

sayyeastofashion.blogg.se
ArielC
ArielC,
Da er vi to! 😍
nouw.com/arielc
theresebraathen
theresebraathen,

Jeg leser 30 minutter i en bok hver eneste dag! Nå om dagen driver jeg med en bok som heter ; Endestasjonen Auschwitz , Er en bok om en lege fra andre verdenskrig, som skriver hvordan det var å være i en leier, å hvordan han opplevde ting som jødisk lege! 😊 Utrolig spennende bok <3 klem

nouw.com/theresebraathen
ArielC
ArielC,
Den hørtes veldig interessant ut! Tror ikke vi leser samme type bøker egentlig, men den hørtes veldig interessant ut!
nouw.com/arielc