Du kan ikke presse meg til å forandre på kroppen min

Personlig

Hva jeg selv føler om meg selv, eller føler jeg må forandre på, skal være helt opp til meg. Om jeg vil ned i vekt er opp til meg. Andre kan ikke hverken tvinge eller forsøke å presse meg til å forandre de tingene andre mener ikke er bra nok med meg. Vi kommer aldri til å være "bra nok" i andres øyne, de kommer alltid til å finne feil.

Okei, dette er ikke et type innlegg jeg noen gang hadde planer om å publisere offentlig, men jeg føler jeg må. Jeg vet dette er et tema mange har sterke tanker om, og jeg kommer sikkert til å få høre det gjentatte ganger. Jeg har vært utrolig usikker på meg selv, og spesielt kroppen min så lenge jeg kan huske. Jeg har aldri godtatt meg selv, og ser ikke at det kommer til å skje med det første heller. Jeg har alltid vært tynn, men aldri tynn nok. Helt til jeg gikk opp i vekt. Jeg har selv ikke noe positivt å si om dette, det skjedde av en grunn, men uansett hva jeg føler har ingen andre rett til å klage over min vekt. Det er min kropp, og når alt kommer til alt, er det jeg som bestemmer over den. Hvis jeg ønsker å gå ned i vekt igjen er det opp til meg, ingen andre har rett til å forsøke å tvinge eller presse meg til å gå ned i vekt. Jeg er ikke overvektig, det er ikke farlig, jeg har bare gått opp i vekt.

Årsaken til dette er en medisin jeg ble satt på for å forsøke å bedre migrenen min. Jeg står ikke lengre på den, delvis fordi den ikke funket..delvis fordi andre mente det rett og slett ikke var verd det. Det at jeg gikk opp i vekt var ikke en pris det var verd å betale, for å muligens slippe å leve med smerter hver dag. Er det dette vi har kommet til? Heller smerter over ekstra vekt?

Hva jeg selv føler om meg selv, eller føler jeg må forandre på, skal være helt opp til meg. Om jeg vil ned i vekt er opp til meg. Om jeg bil ned i vekt eller ikke er bare opp til meg. Andre kan ikke hverken tvinge eller forsøke å presse meg til å forandre de tingene andre mener ikke er bra nok med meg. Hva tror du kommer ut av å påpeke andres usikkerheter og "feil"? Jeg skal si dere hva; hat. Hat ovenfor seg selv, og hat ovenfor de som mener vi må forandre oss for å være bra nok. Vi kommer aldri til å være "bra nok" i andres øyne, de kommer alltid til å finne feil. Feil med ting vi liker med oss selv, og feil med ting vi missliker om oss selv. Opp igjennom årene har jeg fått høre at jeg er for tynn eller for feit, for syk eller for frisk, for trist eller for glad, for mye eller for lite.

Uansett hva jeg gjør vil jeg aldri være bra nok i andres øyne. Men jeg er meg. Jeg er meg, og hva jeg er gjør med meg er mitt valg.

Ja, jeg poster et bikinibilde (har vel forsåvidt gjort det før også). Ikke for å bevise det ene eller det andre, men fordi alle kropper er forskjellig, og alle er like bra, med eller uten litt ekstra på kroppen.

Liker