Du har mindre rettigheter enn fosteret du bærer | Kvinners rettigheter står i fare

Bruk din stemme

Verdenen vi lever i tøff, og det kommer bare til å bli verre, dersom disse menneskene får de som de vil. Hvis anti-kvinne mennesker får det som de vil, hvis Amy Coney Barrett får det som hun vil, går vi mot en verden hvor vi ikke har stemmerett i hva som skjer med våre egne kropper, våre liv. En verden hvor verdien vår avhenger av om vi bærer på et annet liv eller ikke.

Hvis anti-kvinner folk, og Amy får det som de vil, kommer det til å få katastrofale følger for alle med en livmor, ikke bare i USA, men i verden.

Michelle Greenup dro til sykehuset med blødninger og magesmerter tidlig i graviditeten, og det ble oppdaget at fosteret hadde dødd, og Michelle hadde spontanabortert. Michelle ble sendt til fengsel, og ble værende der i et år, fordi de mente dette var Michelle's feil. Michelle ble frigjort etter et år i fengsel, da de så igjennom Michelle's journal, og kunne bevise at dette var en spontanabort.

Laura Pemberton var i aktiv fødsel hjemme. Sheriffen kom til Laura's hus og bandt sammen bena hennes, tok hun i varetekt, og hun ble tvingt til å undergå et keisersnitt. Laura hadde tidligere hatt keisersnitt, og sykehuset, advokater, og politiet mente derfor hun utsatte barnet for fare, ved å forsøke en vaginal fødsel. Laura's meninger i dette var ikke hørt, fordi "the state's interest in preserving the life of the fetus outweighed Pemberton's rights under the First, Fourth, and Fourteenth Amendments". Laura hadde senere tre trygge vaginale fødsler, og ingen av ungene hennes var i fare fordi hun valgte å føde naturlig.

Regina McKnight hadde et dødfødt barn og ble arrestert og siktet med mord som følge av barnemishandling. Det ble senere bevist at barnet døde som følge av en infeksjon, etter Regina satte åtte år i fengsel.

Christine Taylor falt ned trappene hjemme hos seg, når hun var gravid med sitt tredje barn. Christine dro til sykehuset for å sjekke at alt var bra med fosteret, og ble arrestert og siktet med forsøkt feticide (the killing of a fetus; especially illegal abortion) .

Slike saker er ikke sjeldne. Det har foregått over hele verden, hele tiden. Dette skjer fortsatt i dag, og det kommer bare til å bli verre. Med en gang du blir gravid, er fosteret mere verd enn deg. Dersom noe skulle skje med fosteret, uansett om det var ved abort eller uhell, risikerer du kraftige følger fra dette. Hvis fosteret du bærer på dør, risikerer du å havne i fengsel. Hvis noe skjer med graviditeten, risikerer du å dø, for at fosteret skal leve. Dette er ikke sjeldne saker, og det er ikke gamle saker.

Amy Coney Barrett ønsker å forby all abort, og prevensjon. Dette kommer ikke til å hindre at aborter skjer, men det kommer til å hindre at trygge aborter skjer. Om du skulle blitt gravid med uhell, eller som følge av voldtekt, vil du bli tvingt til å bære fram dette fosteret. Hvis du forsøker å gjøre noe med det, kan du dø, hvis du bærer fram fosteret, kan du dø. Uansett om du er et barn som ikke er fysisk klar for å gjennomgå en traumatisk fødsel, eller om det rett og slett er en vanlig graviditet som får komplikasjoner, utgjør dette en fare for moren. Dette har ikke noe å si, for fosteret er mere verd, ifølge sjokkerende mange mennesker.

Anti-kvinner folk mener et foster er mere verd, enn folk som allerede er født. Alt de ønsker er å holde fostrene i livet, men de bryr seg ikke om hva som skjer etter. Barn som blir voldtatt og blir gravide, risikerer å dø. Barn får ikke tatt abort, fordi fosteret er allerede mere verd enn dem. Hva for en syk verden er det vi lever i når en elleve/tolv/trettenåring er mindre verd enn fosteret hun bærer på? Fosteret hun blir tvingt til å bære på i ni måneder, fosteret hun blir tvingt til å gå igjennom en traumatisk fødsel for! Dette er helt sykt, og jeg nekter å støtte noen med denne tankegangen. Et foster er ikke mere verd enn et barn!

USA er i umiddelbar fare for dette, og alle kvinner risikerer å miste rettighetene sine. I Polen, har dette allerede skjedd. Abort ble gjort ulovlig, og kvinner har ikke kontroll over hva som skjer med sine egne kropper. Dette er virkeligheten, dette skjer nå. For nå, er vi trygge i Norden, men dette er internasjonale saker som påvirker hver og en av oss.

Det er våre kropper det gjelder, men det er ikke våre valg. Våre rettigheter kan bli tatt fra oss når som helst, slik som skjedde med kvinnene i Polen, og som står i fare for å skje i USA. Vi er mere enn inkubasjonsmaskiner, vi er like mye mennesker selv, og vi skal ha retten til å bestemme over våre egne kropper.

Liker

Kommentarer

Enna,

Intressant inlägg!

sayyeastofashion.blogg.se
ArielC
ArielC,
Yasmine ,

Bra att du tar upp detta!!

yasmissy.blogg.se
ArielC
ArielC,
mariasinverden
mariasinverden,

Fantastisk innlegg! Det er så skremmande med utviklingen som skjer no. I nokon stater i USA så kan faktisk voldteksmannen saksøke voldtektsofferet dersom det blir tatt abort.
At kvinner ikkje skal ha rett til å bestemme over kroppen sin er for meg galskap.

nouw.com/mariasinverden
ArielC
ArielC,
Ikke sant !?? Er også lattelig mange steder der voldteksmannen kan søke om foreldrerett til barnet som kommer av voldtekten, det er jo helt sykt!
nouw.com/arielc
Jasmine,

Tack för att du uppmärksammar ämnet!

(Sent) Svar: Tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar. 😊

Kram

rosanatt.blogg.se
ArielC
ArielC,
theresebraathen
theresebraathen,

Kjempe bra at du tar opp dette! Helt forferdelig at det skal være sånn at vi kvinner ikke skal få lov til å bestemme over vår egen kropp!

nouw.com/theresebraathen
ArielC
ArielC,
Ikke sant! Alle burde ha rett til å bestemme over sin egen kropp. Er så synd at så mange mener vi ikke burde ha rett til å bestemme over våre kropper, men det blir jo omtrent krig med en gang noen foreslår at menn ikke skal bestemme over seg selv. Dette burde jo være basic menneskerettigheter.
nouw.com/arielc
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
ArielC
ArielC,
carroat
carroat,

Så sant! Bra och viktigt inlägg! 💕

nouw.com/carroat
ArielC
ArielC,