De setter en prislapp på framtiden min!

Kronisk syk

Hva ville dere gjort om noen satte en prislapp på framtiden deres? En prislapp på i mellom 70 000,- og 130 000,- i året. Er du en av de heldige som bare trenger en dose i måneden slipper du unna men den lave prisen på 60 000,- i året, trenger du dobbeldose må du betale 132 000,- (!?) i året. Har lenge hatt lyst å skrive om dette men har ikke fått til å formulere meg rett, for det sitter så dypt at andre kan ha så mye makt over min egen framtid, jeg blir så sint og oppgitt av det.

Jeg har hatt migrene omtrent daglig i snart 11 år nå. Dette påvirker meg hver eneste dag, det påvirker hver ting jeg gjør, hvert valg jeg tar, det påvirker mulighetene jeg har for min egen framtid. Hva om jeg sa at det finnes en ny medisin med høyere suksess enn alle andre medisinene for denne sykdommen, en medisin de faktisk kaller en mirakelmedisin? Vel, det hjelper lite at det finnes noe der ute som kan gi meg livet mitt tilbake, som kan forandre framtiden min, når det koster langt mere enn vanlige mennesker har råd til! For å gjøre det verre er en stor del av disse menneskene uføre siden sykdommen påvirker så utrolig mye, et menneske i 100% stilling har ikke råd til denne medisinen, ihvertfall ikke uføre.

Denne medisinen er en injeksjon som settes en gang i måneden, som tilsammen koster fra 60 000,- per år. I mitt hushold alene sliter både jeg og mamma med migrene omtrent daglig, og trenger denne medisinen like mye. Det vil si at vårt hushold alene vil måtte betale alt i fra 132 000,- i året til 264 000,- i året for noe som kanskje gir oss en bedre hverdag. Hvor har det gått galt når det er ok å sette en slik prislapp på noen sin framtid?

Jeg er ikke ufør, enda. Hvis ingenting forandrer seg snart er det den eneste framtiden jeg har. Jeg vil ikke ha muligheten til å fortsette studiene mine, få en utdannelse jeg vil, og ha en vanlig jobb om ingenting forandrer seg. Denne medisinen er kanskje en av de eneste tingene som kan gi meg en ordentlig framtid, men uansett hvor viktig det er har jeg ikke 60 000,- i året. Uansett hvordan det blir snudd og vridd på så har jeg ihvertfall ikke 132 000,-

Beklager om jeg kommer fram som sint eller usaklig i dette innlegget, men jeg har ventet på noe slik i 11 år, og når det endelig lages noe slikt er det langt utenfor rekkevidde. Det er som om de bare terger oss, lager noe vi som trenger ikke får tak i. Så ja, jeg er sint, og kanskje usaklig, fordi dette er så personlig. De setter bokstavelig talt en prislapp på min egen framtid. De bestemmer over MIN framtid.

Liker

Kommentarer

homemadebyf
homemadebyf,
Jeg tenker at hvis dette gjør at du kan være i jobb så ville jo samfunnet tjent på at staten betalte dette. Det koster langt mer hvis du blir ufør. Jeg krysser fingrene for at det ordner seg for deg <3nouw.com/homemadebyf
ArielC
ArielC,
Ja, er akkurat det jeg tenker selv også! Desverre så tenker ikke de så langt :/nouw.com/arielc
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229