BRA NOK, HELT NATURLIG

Skjønnhet

Folkehøgskole har forandret måten jeg tenker på på flere måter enn jeg forventet, men hva jeg føler om sminke er definitivt ikke noe jeg forventet skulle forandre seg!

Jeg har alltid følt meg komfortabel nok til å gå uten sminke, selv om jeg alltid har følt meg mere komfortabel og put together med sminke har det ikke vært noen problem å gå uten sminke eller dra noen steder uten. Jeg har likevel omtrent alltid gått med sminke på skolen, når jeg har vært sosial, og spesielt hvis jeg skulle ta antrekksbilder til bloggen. Jeg hørte flere før jeg begynte på Folkehøgskole som sa folk sluttet å bry seg om stylet antrekk eller sminke rimelig fort inn i året, men jeg var fast bestemt på at jeg selvfølgelig kom til å bruke sminke. Hehe, ting forandrer seg.

Jeg hadde sminke første skoledag.. og kanskje andre? Også skjedde det noe der. Det var så mange rundt meg som var helt naturlige, og bare var seg selv uten sminke, så jeg begynte bare å plukke opp de vanene selv. Det hjelper at vi alltid var sammen, uansett om det var til frokost, eller etter midnatt, så det ble rimelig fort normalt å være helt naturlig.

Jeg begynte å gå mindre og mindre med sminke, men det var mest fordi jeg ikke orket det styret om morgenen, og jeg kunne ikke la vær å føle at jeg ikke så bra nok ut uten sminke. Det ble bare mindre og mindre sminke på meg, og etterhvert har jeg innsett at tankegangen min rundt sminke, og meg selv naturlig har helt forandret seg. På VGS var det alltid folk med skikkelig kaket på sminke hver dag, som aldri gikk uten, og det var lett å føle seg unormal når du ikke gikk med sminke, slik som de andre. Så selv om jeg gikk uten sminke, følte jeg meg ikke helt tipp topp de dagene.

På FHS var du omringet av folk som bare var seg selv, hver dag, og det var faktisk ganske smittsomt. Det var ikke noe rart med å gå uten sminke, det var ikke noe som manglet. Det var selvfølgelig ikke galt å gå med sminke, men det hadde ingenting å si om du ikke gjorde det. Jeg innså nå nylig at i hele 2020, tror jeg at jeg har hatt på full face med sminke totalt 5 ganger. Jeg tenkte egentlig at det bare var fordi jeg var lat, men det viste seg at det bare var fordi jeg følte meg god nok uten sminke. Jeg liker fortsatt sminke, duh, men jeg vil det skal være noe jeg vil ha på, ikke noe jeg ikke vil gå uten. Jeg gleder meg til mørkere sminkelooks til høsten, men det blir når jeg vil, ikke hver dag (med mindre jeg skulle ville hver dag). Og det synes jeg er en ganske bra deal.

Dere ser kanskje ikke så stor forskjell mellom bildene her, der jeg bare har på clear brow gel, highlighter, og lypsyl (ja, bare lypsyl?), og helt naturlig, men for meg er dette nok til at jeg føler meg så mye freshere!

Noe jeg har merket med dette som jeg er skikkelig fornøyd med, er at jeg ikke trenger en full face med øyenskygge, eyeliner, leppestift og vipper, for å føle jeg har en komplett sminkelook. I det siste har jeg følt meg like fint sminket om jeg kun hadde på brow gel uten farge, highlighter, og litt lipgloss. Jeg kan love dere det er mye tid spart der! Jeg liker jo fancy vipper i blant, men jeg virkelig elsker at jeg kan føle meg like fint sminker uten å i det hele tatt røre huden min.

Alle har jo forskjellige meninger, ønsker, og kanskje kamper, når det kommer til sminke, men jeg er så fornøyd med at jeg føler meg bra nok både uten sminke, og med disse par tingene. Jeg elsker at jeg kan velge falske vipper og hele pakken når jeg føler for det, og litt highlighter og brow gel når jeg føler for det, uten at jeg føler det mangler noe.

Hva tenker dere rundt sminke? Foretrekker dere å gå med eller uten, og er det noe forskjell i hvordan dere føler dere med eller uten?

Liker

Kommentarer

helenenordvik
helenenordvik,
Så fin du er! 😊 Gøy å se flere fra Trondheim her inne! 😊
nouw.com/helenenordvik
Hilma
Hilma,
Åh så fint! Älskar dessutom solrosen 🥰❤️
nouw.com/hilma
linndossing
linndossing,
Älskar solrosen!!!! Min har precis börjat blomma och det är så fint 😭😍
nouw.com/linndossing
by_anniess
by_anniess,
Underbar text! och toppen att du trivs utan smink med 😊 Så härligt att läsa<3
Jag sminkar mig rätt sällan och om jag gör det så är det oftast rätt naturlig sminkning 😊 typ mascara och solpuder 😉
Kramar!
nouw.com/by_anniess
happyM
happyM,
Du är sååååå otroligt fin ❤️❤️ Kram
nouw.com/happym
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Åh alltså solrosor är verkligen en av mina favoritblommor, tycker dom är så sjukt fina. Såg en idag på rpomenaden och ville genast plocka med mig den hem hahah. Du är grym på att skriva, du får fram så mycket känslor i dina texter. Massa kramar 😊 <3
nouw.com/sofialissmyr
beattriicee
beattriicee,
Men hur fin är du inte? 😍 och alla dina inlägg, så fina! ✨
nouw.com/beattriicee
mariasinverden
mariasinverden,
Gjekk igjennom det same når eg gjekk på folkehøgskule! Hahaha!
Husker at eg gjekk så lenge uten maskara at det var utrulig rart å ta på, at augene vart kjempesvære! Tidlegare var det sånn at augene så mini ut dersom eg ikkje hadde maskara på. Gosj!
Å gå på folkehøgskule i 1 år, burde nesten vert obligatorisk. Ein får så utrulig mykje ut at det, ein vokser og utvikler seg veldig det året!
nouw.com/mariasinverden
Yasmine ,
Jag älskar att gå runt utan smink. När jag har smink (på jobbet och ibland när jag ska träffa kompisar på helger) så har jag bara mascara, ögonbrynspenna och kajal. Thats it!
yasmissy.blogg.se