Å studere for en framtid vi ikke har | Dette er Norge nå.

Hverdag, Redd verden litt

Kjære rektorer, to timer med skolebøkene kan vente, det kan ikke dette.

På Fredag var det klimastreik, og dette gjør meg så glad, for endelig begynner folk å forstå hvor utrolig viktig dette er. At vi virkelig må gjøre noe, at dette ikke bare er "ekstreme miljø-gærninger" som holder på, men at dette er et virkelig problem. Selvfølgelig tikket det inn en melding fra skolen på Torsdag, om hvor utrolig bra dette er, og at om det er noe som er verd å streike for så er det planeten vår. Framtiden vår. Etterfulgt av dette sto det at alle som deltar vil få ugyldig fravær.

Dette irriterer meg så utrolig mye. Ikke alle har fravær å ta av, da er det utrolig kjipt å bli tvingt til å prioritere skole ovenfor å stå for det vi mener. Dette er viktig, dette er ikke noe vi kan skyves til side. Mennesker med en eller annen form makt burde gjøre alt de kan for å motivere andre til å delta, ikke hindre folk i å delta. Jeg vet at det var utrolig mange fra skolen min, fra klassen min, som virkelig ønsket å delta, men ikke hadde muligheten da de ikke har fravær igjen på 10% å ta av. Dette er mennesker som kunne stått der og virkelig vist hvor viktig dette er for planeten vår, men i steden måtte sitte på skolen. Sitte på skolen å jobbe med ting som ikke betyr en ting, om vi ikke redder planeten vår.

Jeg vet utdanning er viktig, men utdanningen betyr ikke en ting om vi ikke har en framtid. Et par timer ut av skoledagen for å fortelle at planeten er verd å redde, kunne alle rektorer og andre mennesker i styre, virkelig latt oss få. I det store bildet er de par timene verdiløse, sammenlignet med hva streiken kan oppnå.

Klimaendringene er ekte, de skjer nå. Viste dere at det i Trondheim er 5% mere nedbør enn i 1960? Eller at temperaturen i Trondheim har steget med 1,5 grader siden 1960? Hva med at styrtregn er vanlig, det er flere branner, flere jordskred, flere flommer, mere tørke, og mere ekstremvær? Viste dere at havet i Trøndelag har stiger med ca 3,4 millimeter hvert eneste år, og kommer til å stige raskere, da temperaturen stiger raskere?

Dette er det vi prøver å stoppe. Dette er hvorfor folk streker. Dette er virkeligheten. Dette er fakta.

Dette er bilder hentet fra Adressavisen, bilder av Norge i løpet av de siste årene, bilder av Norge nå. Mener dere dette kan vente?

Liker

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Du har mer än rätt Ariel ❤️ Så otroligt frustrerande när de som sitter högst upp inte kan se vikten i klimatförändringarna som sker här och nu. Planeten kan inte vänta! Och det tycker jag har märkts inte minst på sommaren som varit; vilken onaturlig värmebölja, torka och skogsbränder som härjat! Det är så man blir rädd på riktigt! Vad är det för planet att lämna över till våra barn egentligen?! Så hemskt att det inte tas på allvar 😩🌍💔 nouw.com/janielindahl
ArielC
ArielC,
Er veldig frustrerende at folk ikke skjønner hvor viktig dette er ja, for det går ut over alle. Akkurat som du sier, planeten kan ikke vente! Synes det er skummelt å tenke at mine framtidige barn må leve på den planeten vi ødelegger 😕nouw.com/arielc
emeliebostrom
emeliebostrom,
Håller verkligen med dig, jag menar kolla bara från förra sommaren , hur mycket bränder vi hade utav all torka. Tillslut kommer vi inte ha någon jord kvar. Riktigt läskigt 😭❤️ Kramis!nouw.com/emeliebostrom
ArielC
ArielC,
Ja akkurat! Dette er så viktig 💛nouw.com/arielc
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229