Tove på besök och Millesgården

Ännu en skolvecka över, så skönt eftersom denna vecka varit ganska hektisk. Vi hade en mindre tenta, inlämningsuppgift och en presentation för seminariegruppen inom loppet av tre dagar. Puh, imorgon börjar i alla fall en mer lugn vecka vilket ska bli kul. Nåväl, sedan sist har jag varit med två fina! Först Tove som var på besök här hos mig i Uppsala över helgen för någon vecka sedan och som jag hade längtat! Det var så härligt att ha henne över för vi inte har hunnit ses riktigt sedan länge. Vi hann med en hel del under tiden hon var på besök och trots att jag och min familj har bott här ett tag nu upptäckte jag så mycket nytt i staden. Vi gick på en del museum och promenerade runt i stan och trots det gråa vädret var det fint. Så kul att få visa runt lite i en stad som mer och mer känns som hemma.

För någon vecka sedan bestämde jag och Anna oss för att besöka Millesgården, det var första gången vi båda var där och det var så himla bra, verkligen över mina förväntningar! Vi var där en tisdags eftermiddag så det var rätt så tomt på folk vilket var ganska skönt då vi hade i princip hela stället för oss själva. Vi gick först runt i Skulpturparken som var fin men jag kan tänka mig att den är superfin under sommaren med fontänerna. Sedan vidare in till själva Konstnärshemmet som var min favoritdel med massor av fina skulpturer. Det kändes så coolt att konstnären hade bott där tillsammans med sin fru för det var så fint och så himla stort. Inredningen var så fin också, jag har för mig att mycket av det var inrett och designat av Svenskt Tenn. Hela besöket var så himla kul och intressant men höjdpunkten var helt klart när Anna satte sig vid flygeln och spelade så så bra och fint!! Det var inte bara jag som blev tagen, det kom faktiskt fram en kvinna och berättade hur bra Anna var, så kul!

Detta var antiksamlingen med skulpturer från jättelångt tillbaka. Så coolt att de tagits så väl hand om under hela den långa perioden.

Det var detta rum som var inrett med mycket från Svenskt Tenn, mmm så fint! Jag tror att Josef Frank designade många av möblerna åt paret som bodde här.

Så mycket fint porslin. Jag gillade speciellt kannan längst upp till vänster.

Denna affisch om utställningen som Millesgården hade om Josef Frank är den finaste jag sett! Så synd bara att de var slutsålda!

Åh, såå fint när @AnnaHolm spelade!

Gillar

Kommentarer

Favoriter i januari

Innehåller affiliate-länkar

Januari är slut och snart är våren här på riktigt, jag längtar! Månaden var fin och bra och jag har hunnit med en större tenta och precis nyligen en mindre tenta som är sköna att bara lägga bakom sig nu. Utöver studier har jag under månadens gång även hunnit med att uppskatta och använda tre materiella saker som jag verkligen tycker mycket om.

En stickad väst från Arket som har varit ett av mina favoritplagg sedan jag köpte den i början på månaden. Jag tycker så himla mycket om den för passformen, färgen och materialet. Den sitter lite löst vilket är perfekt för man kan ha lager under och dessutom är det så bekvämt. Jag gillar också att den inte är supervit, utan mer en ljusare beige. Här har jag den över en lös skjorta men jag kan tänka mig att den kommer passa jättefint över en fin och vårig blus med en fin krage, som bilden i mitt förra inlägg.

Örhängen från Edblad som jag hittade på Åhléns häromdagen som jag direkt tyckte supermycket om. Jag älskar verkligen kombinationen av pärlor och guldfärgat. Det känns som att det passar ihop med nästan vad som helst och blir en fin detalj. Just dessa har jag även på mig på bilden ovan tillsammans med västen.

"Ett litet liv" är boken jag hittade i hyllan här hemma och jag undrar bara varför jag inte läst den tidigare. Åhh, det var nog den vackraste bok jag har läst och förmodligen mitt bästa boktips. Utan att säga för mycket får man i boken följa fyra vänners liv i New York där de alla studerar olika ämnen på universitetet. Man får lära sig om deras personligheter, framtidsdrömmar och förflutna förutom en av de - Jude St. Francis. Han berättar nästan aldrig om sitt förflutna och inte heller får man veta mycket om hur han är som person, han är ganska mystisk tills man sakta men säkert får reda på det han desperat försöker gömma och glömma. Den var så gripande och många delar var så hemska att det ibland varit svårt att läsa men samtidigt var den så himla fin. Det jag älskade allra mest var att man insåg betydelsen av en riktig vänskap och hur värdefull den faktiskt är.

Hoppas du får en fortsatt trevlig start på det nya året, kram!

Gillar

Kommentarer

INSPIRATIONSKÄLLOR

En av mina favoritbloggar är Johanna Bradfords som skriver mycket om inredning men delar även med sig av konton och bilder som inspirerar henne. Jag tyckte så mycket om grejen med att dela med sig av sina inspirationskällor att jag ville göra detsamma, för på senaste tiden har jag hunnit spara en massa bilder som jag tycker extra mycket om. Ovan är en blandning av allt jag just nu inspireras av som jag tänker är roligt att dela med sig av.

Denna bild la Amanda Brooks upp för några veckor sen och allt i bilden tycker jag är så fint. Hon och hennes familj flyttade från New York till den engelska landsbygden och på sitt konto delar hon med sig av livet där med många bilder ute i naturen och med sin familj. Dessutom tycker jag att hon klär sig och inreder så himla fint. Jag älskar hur hon utrycker det engelska genom sina kläder, det ger mig så mycket mysiga höstkänslor.

En av mina favoriter av de som jag har sparat! Så otroligt fint mönster på byxorna tycker jag och ärmarna på tröjan likaså. Jag tycker också jättemycket om att naglarna är omålade och kortklippta, det känns tidlöst och simpelt. Bilden togs av Sofia Lynggaard som är ett av mina absoluta favoritkonton på Instagram.

På tal om favoritkonton, en bild från Leandra Cohen som jag tycker så mycket om. Hon är så cool och rolig av det jag har sett på hennes konto och hon har även en superfin klädstil. Just denna gillar jag för den vita blusen under den svarta stickade tröjan. Det är en sån gullig detalj att ha en krage och ärmar som sticker ut, speciellt med en rundad krage som hennes.

Mmm vad jag gillar den här bilden och den mysiga känslan man får! Speciellt gillar jag porslinet och bordsduken som är hur fina som helst. Sedan tycker jag också mycket om kannan och dess mönster. Bilden kommer från Charlotte Lynggaards konto.

Åhh finaste bilden för att det är 60-tal och Twiggy, scrollade jag förbi på Pinterest! Jag älskar retro-viben man får och den stickade eller virkade klänningen! Modet på 60-talet tycker jag är världens finaste för den känns så tidlös och cool, dessutom känns det som att den kunde vara både väldigt feminin men även att man vågade klä sig mer pojkaktigt? I alla fall är det min favoritperiod att se bilder ifrån när det kommer till kläder och smink.

Sist men inte minst, en del av Laura Jacksons vackra kök. Dels tycker jag att färgen på väggen är hur härlig som helst men framför allt älskar jag kranen och dess färg! Jag har från flera håll sett väldigt liknande kranar och gillar det mer för varje ny bild jag ser.

Gillar

Kommentarer