Vecka 32


Mående: Denna veckan har gått väldigt bra! Självklart börjar vikten av magen kännas och jag blir andfådd snabbt när jag är aktiv men jag har inte upplevt någon illamående, halsbränna och liknande. Det som fortfarande är kvar är ju då foglossningen och det är inget som kommer att släppa nu utan det håller fram till förlossningen men som tur är det inte under hela dagarna utan bara på nätterna jag känner av det mest.

Barnet: Plusset är nu ca 43cm lång och väger ca 1 860g (1,86kg). Barnet har nu ett tjockare fettlager för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födseln. Lungorna har mognat mer och förbereder sig för en egen andning efter födseln. Hjärnan utvecklas väldigt fort nu och lillen kan bearbeta information, spåra ljus och uppfatta signaler genom alla sina sinnen. Fram till födseln så kommer mamma kunna känna mig mycket mer under dagarna då jag sparkar och rör mig mycket.

Graviditeten: Då är vecka 32 (31+6) klar och det är nu 56 dagar kvar till beräknad födsel. 80% av graviditeten är avklarad och jag har nu snart gått klart den 7 månaden och jag går in i månad 8.


Gillar

Kommentarer