Ge håret lite kärlek


Hej på er alla!

Då var det onsdag igen och idag så blir det att göra lite saker. Idag börjar ju vi med fitness månaden vilket betyder att vi ska röra oss mer och äta nyttigare, Jag har vägt mig och kommer att göra ett inlägg om detta senare.

Som jag nämnde igår så skulle jag idag göra en hårmask och denna gången testa Cardi b's recept för en uppfriskande hårmask som hjälper håret växa och bli starkt. Tidigare har jag använt liknande hårmaskar som mamma hjälpte mig med när jag var yngre och resultaten var fantastiskt! Så jag är inte orolig eller nervös över hur resultatet kommer bli denna gånge.

Jag har nu masken på och behöver vänta i någon timme innan jag kan gå till nästa steg men jag delar med mig av receptet och hur man gör här nu och sen lägger jag upp en update på hur det går för mig.Receptet för Cardi b hårmask

1 Avokado

3-4 matsked Majonäs

2 Ägg

ca 2 msk Avokade olja

ca 2-3 msk Black castor oil


Recept på Risvatten

2 dl Ris

2 dl kallt vatten


Gör så här!

Mixa ihop alla ingredienserna i en skål, se till att avokadon verkligen delas men det är okej om det är klumpar kvar. Borsta igenom håret när det är torrt och börja sen dela upp håret och kleta på din hår mask. Se till att du verkligen masserar hårbotten ordentligt när du lägger på masken.

När du har använt upp allt så är det dags att sätta en plastpåse över håret och vänta nu i 1 timme. Har man bråttom så kan man ha detta i 30 min men ju längre ju bättre resultat.

När tiden har gått ut så tvättar du av allt och använder schampo och balsam för att avsluta. Nu är det dags att använda risvattnet, spreja på håret, borsta och sen använder du rullar för att sätta upp håret för tork.


Gör så här: Risvatten!

Sköljd av riset ordentligt 2-3 gånger. Häll nu över riset i en skål och häll i de 2 dl vatten som behövs. Lägg på ett lock eller plastfolie och låt stå så i 24h.


Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men gud vad spännande det här lät alltså, visste jag inte att man kunde göra! 😃 Kul med tips! KRAM
nouw.com/emmaengstrom
areyamB
areyamB,
många som inte känner till detta. Riktigt bra för håret 😃
nouw.com/areyamb