Chokladbollens dag


Hejsan på er!

Hoppas ni har haft en bra tisdag och det är ju inte vilken tisdag som helst för det är ju chokladbollens dag idag! Under min paus från föreläsningarna så började jag att baka några chokladbollar som jag ska överraska Andreas med när han kommer hem <3

Känns som att alla gör chokladbollar på lite olika sätt och jag har själv ett egen sätt. Det är ju inget speciellt jag egentligen gör haha jag gillar bara att hälla i lite extra kaffe, krossa havregryn lite och inte smälta smöret helt utan bara pyttelite så att smöret fortfarande håller form men är mjuk.

Här är receptet jag använder mig utav

Chokladbollar

100 g Smör

3 dl Havregryn

1 dl Socker

3 msk Kakao

1 msk Vaniljsocker

3-4 msk kallt kaffe

1-2 tsk kaffe pulvret


Gör så här:

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Värm nu smöret lite i ca 10 sekunder, smöret ska fortfarande hålla form men vara mjukt. Blanda nu i smöret i bunken med det torra ingredienserna och blanda ihop med en slev. När et är mixat så kan man nu hälla i det kalla kaffet och blanda ihop en sista gång innan du låter smeten stå i kylskåpet i ca 3-4min.

Efter att de har fått stå i kylskåpet så är det dags att rulla dom till bollar och sen i kokos eller pärlsocker. Låt stå i kylskåpet igen innan det är dags att äta.
Gillar