Header

För någon månad sen bestämde jag mig för att beställa hem en massa tygkassar för att själv designa ett tryck att trycka på dem. Det blev ett tryck med sex stycken historiska kvinnor eftersom jag är så förbannat trött på att kvinnor ständigt suddas ut ur historien och att jag har lärt mig fler namn på nazister än på kvinnor under hela min skoltid.

På kassen är: Amelia Earhart, Rosa Parks, Emmeline Pankhurst, Frida Kahlo, Harriet Tubman och Malala Yousafzai (som inte tillhör dåtiden utan en kvinna som lever och kämpar idag, men jag tyckte att hon skulle vara med ändå).

Jag stod i min källare och tryckte kasse efter kasse, en för en. Det tog en stund men är så nöjd med resultatet och blev så glad över att alla tog slut på mindre än två veckor, men nu har jag beställt nya kassar som jag ska trycka!

På Instagramkontot @herstory.shop (tillfälligt namn tills jag kommer på något bättre) säljer jag mina tygkassar, så jag tycker absolut att du ska gå in och kolla. Det är verkligen en så bra present till både feministen och historienörden eller någon annan som du vill göra glad (t.ex. dig själv)!

Tygkassen är tillverkad av 100% ekologisk bomull, såhär står det på hemsidan som jag beställer tygkassarna ifrån: "Earth Positive arbetar enligt strikta etiska riktlinjer som kontrolleras av bland annat Global Organic Textile Standard och Fair Wear Foundation som garanterar rättvisa arbetsförhållanden genom hela produktions- och distributionskedjan. Dessutom har företaget sänkt sitt utsläpp av koldioxid med 90% genom att använda energi från enbart förnybara källor."

Trycket har jag som sagt gjort själv, jag har alltså både designat (genom att ritat på vanligt papper och sedan redigerat i datorn) och tryckt det på tygkassarna själv.

HÄR kan du se mer av mina tygkassar och se hur du kan beställa en!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bortsett från sociala medier är nog anteckningar det jag använder mest på mobilen. Jag skriver Att göra-listor, utkast till texter på Instagram och dagboksantecknigar. Varsågoda, här är ett urval av mina anteckningar från 2017.

Något vackert jag läste i en bok och som jag kände igen mig i, men minns tyvärr inte vilken bok.

Lovade mig själv att köpa en engångskamera nästa sommar för att dokumentera sommaren och sen framkalla bilderna på hösten.

Två av de tusen anteckningar jag skrivit när jag varit arg. Lyckades dock hålla ganska god ton i just dessa två.

Den första skrev jag någon gång jag kände mig skör och en person kramade om mig hårt varje gång innan det kändes som att jag skulle falla ihop. Den andra anteckningen handlar om samma person, den skrev jag någon gång när jag började få känslor för min dåvarande bästa kompis - numera pojkvän.


Skrev nog denna efter att jag tagit en lång varm dusch och gråtit en skvätt. Men allt är ju inte sorgligt, i augusti skrev jag upp tre saker som får mig att må bra.


I november hade jag prestationsångest och kände att jag inte kunde räcka till både vänner, familj, skola och samtidigt hinna med olika möten som jag sprang till varje dag efter skolan.

Avslutar detta inlägget med månstråle, skrev upp det för att det är ett fint ord.

Likes

Comments

Gjorde du något 2017 som du aldrig gjort förut?

Jag slutade grundskolan och började gymnasiet, i samma veva blev jag full för första gången - och bakis. Inget att skryta om precis, så jag skryter istället om att jag var reporter i Almedalen i somras och bestämde mig tillslut att engagera mig i partipolitik.

Vilka länder besökte du?
Tyskland (var i Berlin två gånger), Marocko, Italien, England och dagsutflykter till Danmark såklart.

En mobilanteckning från året:

Är det något du saknade 2017 som du vill ha 2018?

Eftersom jag har skrivit upp som nyårslöfte att bli bättre på att höra av mig till vänner och träffa vänner oftare, samt att skaffa fler vänner. Jag är bättre på att glida ifrån vänner än att skaffa nya. 2018 vill jag umgås mer med vänner och prioritera det mer framför olika möten och sådant.

Vilket datum från 2017 kommer du att minnas?
12 december.


En gång du grät?
Jag grät på bussen hem någon gång i november efter att jag hade ett jobbigt samtal med en person som jag gillar mycket. Annars har jag gråtit flera gånger när jag känt att jag inte räcker till och haft prestationsångest, grät nog några gånger i början av gymnasiet pga identitetskris.

Bästa läsupplevelsen?

Har varit s ä m s t på att läsa under 2017, minns inte ens vad jag läst. Stanna av Flora Wiström är bra, men läste jag den 2017? När kom den ut ens? Just nu läser jag iallafall Bli Kvar av Olivia Hagéus, tipsar om den även om jag började läsa den detta året.

Bästa tv-serien du såg?
Jag måste ju vara sämst på att följa TV-serier, tröttnar eller glömmer alltid bort. Så jag måste säga pass på denna frågan.

Bästa filmen du såg?
Tvingade min pojkvän att se Sune i Grekland med mig, det var ganska skoj. Kan inte komma på någon annan film jag sett, har säkert sett många som är mycket bättre men det står lite still just nu.

Vilka låtar kommer att påminna dig om 2017?
Jag utan dig av Håkan Hellström, mest för att det är den låten jag lyssnat på mest under året. Eiffeltornet, Does your mother know och Doktor Kosmos gör en låt. Inte för att någon av låtarna gjordes 2017.

Din största framgång?
Mår SÅ mycket bättre psykiskt nu, har bättre folk i min omkrets sen jag började gymnasiet. Har hanterat jobbiga saker väldigt bra och trivs bättre med mig själv nu än vad jag gjort under högstadiet.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?

Gladare. Det har varit en hel del jobbiga saker under året, framförallt i våras men har helt klart varit gladare i år.

Vad önskar du att du hade gjort mer?

Haft kul.

Den maträtt du oftast åt?
Pasta.

Vad gjorde du på din födelsedag detta året?
Blev väckt av familjen som sjöng för mig, cyklade snabbt som fan till skolan för hade sett fel på klockan. När jag kom fram, röd i ansiktet och andfådd, sjöng klassen för mig och efter skolan cyklade jag och Alma till Emporia för att köpa saker till min fest som jag hade två dagar senare. På kvällen åt jag nog bara middag med familjen, minns inte exakt.

Vad fick dig att må bra?
Vänner. Har jättefina vänner.

Vem saknade du?
Saknade familjen i Brighton när jag inte var där. Under hösten har jag saknat att inte träffa Alma varje dag sen vi började på två olika skolor.

Vad ser du fram emot 2018?
Att förhoppningsvis åka utomlands med Alma till något varmt land.

Likes

Comments

- hade beslutångest om att gå med i ssu eller inte, gick med, har fortfarande beslutångest

- var sjuk och var hemma från skolan i en dag

- målad en bild som blev ganska dålig men vacker ändå

- fick förfrågan om att kandidera till ung medias styrelse

- blev intervjuad av ung medias valberedning

- haft hostattacker under mattelektionerna

- drack mycket te

- gick på ett möte hos röda korsets ungdomsförbund

- gick på en utbildning hos röda korsets ungdomsförbund

- fikade med sara och pratat om skola och mens och lite annat

- tackade ja till att vara reporter under vänsterdagarna

- träffade alma och gick en promenad med henne istället för att plugga

- åt alldeles för mycket sötsaker och skyllt det på mensen

- var på insparksfest


Likes

Comments

sommaren 2016 var jag på språkresa i brighton så nu i somras passade jag på att åka tillbaka för att hälsa på min värdfamilj, väldens sötaste familj.

eftersom jag fotade en hel del under resans gång så tänkte jag göra en liten brighton guide med bilder från mina favoritställen i staden.

brighton pier
det första stället man ska besöka i brighton är självklart piren. främst för det är fint och härlig stämning men sedan finns det ju också mat, spelhall och karuseller där för den som är sugen på det.

stranden
när en ändå är vid piren så ska en ju inte missa att gå längst stranden, där kryllar det ofta av folk men det är faktiskt ett måste att njuta av stämningen där. en kan även se den gamla piren som brann, west pier heter den om jag inte minns fel, nu är det iallafall bara ställningen kvar.

the lanes
det är inget stort område så man går lätt förbi det men här finns det massor med caféer och restauranger. egentligen är det inget speciellt men återigen; stämningen.

cloud 9
i the lanes fanns ett jättegulligt café, om en ska hitta detta stället så måste en leta lite för det hade inte det bästa läget. här fanns det massor med goda bakelser, vi åt cup cakes för 1. kolla så fina??? och 2. det var billigast, men det fanns även glass och andra sötsaker.

donatello
the lanes erbjuder även en sååå bra pizzeria, här åt vi flera gånger under språkresan och vi passade på att äta middag här en kväll nu i somras också. pizza i all ära men deras pasta är ännu godare, jag har ätit på så många italienska restauranger men denna är verkligen en av mina favoriter. dessutom är priserna inte alls så farliga, vi valde en meny där alla rätter kostar fem eller sex pund styck.

north laine
jag önskar verkligen att jag hade fått spendera mer tid i north laine för det är verkligen så jag. i north laine finns det små färgglada butiker och allting är bara så gulligt.

beyond retro
denna second hand-butiken finns i många städer, vi har den även i malmö, men kolla så stor och fin denna var i north laine. skulle verkligen vilja få vara i den längre och få fynda ordentligt.

tips: åk dit med någon som förstår sig på second hand-butiker så du har mer än fem minuter på dig att stressa igenom allt ;))

här är bara fler bilder av north laines, åk dit!!

spelhallar
slutligen, om du har kvar en massa mynt när du ska hem så kan du göra som vi gjorde, vi spelade nämligen upp alla våra mynt på onödiga maskiner. brighton har olika spelhallar lite överallt men ett tips är att spela ute på piren någon kväll.

det var nog allt jag hade att dela med mig av för den här gången. ha det fint.

Likes

Comments

för cirka tre veckor sen började jag gymnasiet.
sen dess har jag mått både bra och dåligt. jag har både skrattat och gråtit.
men jag har mest gråtit och mått mer dåligt än bra.

har inte velat träffa folk. inte haft orken att låtsas som om allt är bra.
större delen av dygnen de senaste veckorna har jag sovit bort. trött av alla nya intryck och trött på mina egna tankar.

men en ska alltid försöka se ljuset i mörkret eller något.
ljuset i detta inlägget får bli en bilder på mig och en klasskompis som jag gillar.


här är nellie aka fågeln (pga fick fågelsjukan, eller en förkylning som jag kallar fågelsjukan - en måste ju överdriva lite) och jag ber till gud pga mitt nya smeknamn (nunnan - för jag spenderade alldeles för många år på en skola som ägdes av pingstkyrkan, GÖR INTE DET för det är det värsta jag gjort i hela mitt (inte så långa) liv).

Likes

Comments

eftersom jag gått och dragit på mig en rejäl förkylning och ändå inte har något annat för mig om dagarna bestämde jag mig för att ta några självporträtt igår. så ja, här har ni dem:

Likes

Comments

igår drog jag och mamma till köpenhamn för att få se något annat än malmö.

såhär fint väder var det då.

vi åt mat på någon food market. beslutsångest?

kan ju meddela att vi båda åt koreanskt. smakade bra.

när vi var mätta och belåtna promenerade vi till nyhavn.

och efter det kollade vi i några affärer på støget och sedan åkte vi hem igen.

Likes

Comments