Dag 1/måndag: Jag och Jiffa började inne i karantänsrummet, tog bort bajs och fyllde på vatten till alla ormar, tog bort bajs, fyllde på vatten och gav mat till skäggagamerna och dvärgskäggagams-bebisarna. Vi fuktade även alla lådor/terrarier. sen gick vi till foderrummet med vår favorit Hugo, Rickard Bella och Viktoria för att sortera ut nya gräshoppor och syrsor. Efter det fick vi placera ut de nya djuren i butiken, mysksköldpaddor, jemenkameleonter, rödögda trädgrodor, pilgiftsgrodor, skäggagamer, grekiska stäppsköldpaddor, någon annan sköldpadda och albino-majsormar, pyttesmå allihopa, så söta. Sedan roade sig Jiffa med att vattna blommor och efter det gick Jiffa och Hugo och plockade bort döda blad från blommorna i "ettan" medan jag placerade ut och prismärkte lite fikusar. Sen jobbade vi lite med uppgiften vi fått från skolan innan vi gick hem.

Dag 2/tisdag: Vi började i karantänsrummet idag igen, gjorde rent och bytte allt vatten till alla djuren och matade alla ormarna och skäggisarna (det gjorde vi efter lunchen). Vi fick också inreda terrarier helt själva, till 2 panterkameleonter, 3 konstiga grodor och 1 vidbandad gecko (och fixade till hos dvärgskäggagamerna). Jag (Moa) inredde till kameleonterna, Jiffa och Rickard till Grodorna och Rickard fixade även terrariet till geckon. Jag, Jiffa och Rickard fick sedan placera ut och prismärka de nya varorna som kom med leveransen i morse. Jiffa vattnade blommor idag också. På slutet jobbade vi lite mer med vår uppgift och satt och pratade med Bella och Viktoria.

Bild 1: Mysksköldpadda (bebis)
Bild 2: Dabbagamer
Bild 3: Panterkameleont hane
Bild 4: Kameleont hanens terrarium (stolt)
Bild 5: Panterkameleont hona
Bild 6: Rödögd TrädgrodaBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dag 4/torsdag: Vi två började i karantänrummet, fyllde på vatten, fuktade och tog bort bajs hos alla djuren där och matade dvärgskäggisarna med små syrsor och de stora skäggisarna med zophobas-maskar. Vi gör allting själva typ så det känns bra att få vara så självständiga. Sedan började vi plantera om massor av pelargoner, och då menar jag MASSOR. På slutet så dammade vi av lite hyllor och väggar ute i själva butiken.

Dag 5/fredag: Vi började i karantänrummet idag igen o efter det fortsatte vi med alla pelargoner så att vi äntligen blev klara med det, vi planterade om över 200 blomjävlar 😐😐😐 När vi var klar med det så fick vi göra iordning fyra lådor som vi skulle flytta lite ormar till, så vi hjälptes åt med det och så fick jag (Moa) lyfta över ormarna till de nya lådorna. Efter det var klockan 16 så då slutade vi. Helt slut är vi nu så det är otroligt skönt med helg nu.
Självklart så gosade vi lite med de unga Kungspytonormarna också.. de är sååå fina och snälla 😀

Shululu vi hörs

Likes

Comments

Idag var det bara jag, Jiffa och Magnus som var där, så det var körigt. Först sopa och skura golvet i hela butiken, sortera ut de nylevererade foderdjuren.. usch. Jag och Jiffa höll på med syrsor, zophobas och mjölmaskar hur länge som helst.. Så hemskt, men vi gjorde det. Sen käkade vi lunxh och efter det fixade vi med de sista foderdjuren och sen fixade vi allting till ormarna i karantänrummet, la sandboaormarna och mjölsnoken i rätt terrarie efter att Magnus haft med dem på någon utbildning och så matade vi dvärgskäggid-bebisarna och de vuxna skäggisarna. På slutet fick vi vattna massa blommor ute i "tvåan"..massa blommor 😐

JUSTJA, vi fick klappa leguaner idag också 😍

Likes

Comments

Idag på morgonen så hanterade vi (jag och Jiffa) de små sköldpaddorna, hur söta som helst! Vi var lite färre praktikanter och hade mindre att göra, vilket var skönt. Efter morgonfikat så började jag och Jiffa att plocka upp, prismärka och ställa ut varorna som kom tidigare på morgonen. Sen blev det lunch och efter det så fortsatte vi med varorna. Efter lunchen kollade vi till alla djuren igen och hjälpte till med det som behövdes, matade ormarna som vägrade äta igår och gjorde massor av blomflugekulturer. Sen när allt var färdigt och vi hade tid över så hanterade vi två Ögofransgeckos och Leopardgeckos.. myyyyys. :')


Likes

Comments

På eftermiddagen hjölpte jag (Moa) en annan praktikant att mata ormarna och skäggagamerna och städa ur massa småterrariet som det hade varit foderdjur i förut. Jennifer fortsatte med foderdjuren, bytte lådor, underlag och matade, vissa lådor byttes pga att djuren blivit för stora. Sen hade vi lite dötid så då socialiserade vi med de andra praktikanterna, Hugo (som vi blev riktigt bra kompis med), Moa och Rickard.. De andra två var inte så sociala :(
Lite bilder här då...


Likes

Comments

Tjatja bloggen!
Nu sitter vi och äter lunch tillsammans med Elisabeth och de andra praktikanterna efter att ha jobbat hårt sedan 9:30. Jag (Moa) gick med ena praktikanten till karantänsrummet och bytte vatten och sånt till alla djuren där, tex kungspytonormar och dvärgskäggagamer. Vi två totalrenoverade terrariet till strumpbandssnoken så nu fick h*n det finfint. Jennifer har roat sig med foderdjuren ;)
Så nu sitter vi här och chillar, snart börjar jobbet igen.

Likes

Comments