Hejsan,
Klockan börjar närma sig halv tolv och vi ligger fortfarande i soffan och myser. Igår var det where’s the music, vilket innebar att vi var på en massa olika spelningar under kvällen. Super trevligt, trots att all musik kanske inte riktigt var min stil. Festivalen fortsätter även idag och så ska vi ut och käka med lite kompisar innan. Kul när det händer lite saker i Norrköping.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon på er! Klockan börjar närma sig tio och jag har varit uppe sedan 8-tiden. Jag skulle faktiskt vilja nämna denna vecka som min sista riktig skolvecka. Härligt va? Idag är jag iallafall ledig och imorgon är det livets sista tenta. Dagen kommer att spenderas med att tvätta, plugga, åka till stallet med julia, springa förbi stan och träna. Blir nog en bra dag. Imorgon sätter where’s the music - festivalen igång. Det ska bli fett!

Likes

Comments

Mamma

Jag antar att många av er undrar hur det går för mamma och jag tänkte därför ta allting från början här.


Den 11 Januari får jag ett sms av pappa (jag är i Tromsö) att mamma är på väg in till sjukhuset med ambulans. Då har hon varit hemma själv och känt att hon inte var 100% okej. Som tur var så ringde hon 112 och de skickade direkt en ambulans till henne. Väl när ambulansen kom så fick hon kraftiga krampanfall och blev medvetslös under perioder. Hon själv minns ingenting från denna dag.


Hon blev inlagd med en gång och de började göra en massa olika tester på henne. Hon var inlagd ca 4 dagar innan hon fick förflyttas till Linköping för att genomgå hjärnkirurgi. Jag var och hälsade på henne samma dag som operationen skulle ske. När det bara var ca 30 min kvar till operation skulle hon in och duscha med en speciell tvål. Då skriker hon plötsligt till från badrummet och kommer ut med en axel ur led. Så jag fick springa efter en doktor som kunde dra tillbaka den Men så lätt gick det dessvärre inte.. Tillslut stod det 4 doktorer och drog i henne, hon hade fått morfin samt muskelavslappnande, men de fick inte tillbaka axeln. Det slutade med att de drog tillbaka den när de hade sövt ner henne för operation.


Operationen i hjärnan gick bra, det var till och med lediga doktorer som ville hjälpa till och se hur det gick. Och de var väldigt nöjda med ingreppet. De fick syn på en infektion i hjärnan som de tog bort och de trodde att de fick bort allt.


Sedan åkte hon tillbaka till Norrköping, där hon låg inlagd under 39343 år. Det kom flera gånger fram sköterskor som bara ville säga att de var "glada att se henne" då dom hade varit med den dagen mamma kom in, vilket hon tyvärr inte mindes. Det kom fram att dagarna från de att hon ringde ambulansen tills dagen efter operationen är helt blanka för henne och hon kommer inte ihåg någonting från dessa dagar, sjukt obehagligt.


Efter ett tag fick hon åka hem och sova hemma, detta hände dock bara 3 nätter innan hon blev helt inlagd igen. Jag skulle nämligen ta med henne till stallet så att hon skulle få träffa hästarna lite. Men när hon ska kliva ur bilen i stallet så hoppar axeln ur led igen. Det var bara att åka in till sjukhuset igen där de fick söva ner henne för att få tillbaka den. Stackars mamma..


Som det ser ut idag så vet de fortfarande inte riktigt vad det är för något fel på henne. De har kunnat utesluta en hjärntumör, vilket är bra. Men mycket mer än så vet man inte. Under denna vecka har hon gjort EKG på hjärtat och skiktröntgen på hjärnan. Det är mycket tester och från att varit inlagd 24/7 har hon nu gått till att vara där 3ggr/dag och from denna vecka är det bara 1 gång per dag hon måste gå in och få dropp. Sedan käkar hon väldigt starka mediciner som gör att hon inte får köra bil, det verkar vara oklart hur länge hon ska käka dom tabletterna.


Vi är iallafall hoppfulla i familjen och håller alla tummar vi har.


Likes

Comments

Markaryd

Att få överraska en av sina bästavänner som precis har fyllt 25 är ju bland det bästa. En fredag i Januari tog jag och V en 3,5h roadtrip till Markaryd för att överraska Anna. Hon blev så chockad, så fantastiskt roligt. Det blev en helg innehållande sjuka mängder vin, många skratt, små roadtrips och massor av mys. En fantastisk helg helt enkelt.

Likes

Comments

Tromsö

En vecka efter att 2018 hade börjat så satte jag mig på ett plan mot min bästavän. Hon arbetar nämligen som hundspannsguide högst upp i Norge, i Tromsö. Jag var där i en vecka och det var fantastiskt. Mycket hundar, mycket snö, mycket skratt och mycket vin. Vi spenderade tiden med att jobba, ta igen allt tjejsnack, kolla på film, dra ut och dansa, gå på bio och bara mysa. En perfekt start på det nya året.

Likes

Comments

Sjukling

Tanken idag var att jag skulle gå i skolan en heldag för att sedan jobba några timmar innan jag skulle till stallet. Men, det blir aldrig som man tänkt sig. Igår vaknade jag upp med lite halsont och under dagen på jobbet blev jag värre och värre. Så sedan 16.30 tiden igår har jag varit sängliggande och febern har varit högre än någonsin. Jag har svårt att inse vad som är feberyra och vad som verkligen hänt under detta dygn och så fort jag ställer mig upp får jag svindel och måste sätta mig på golvet. Vi får se hur många dagar jag blir liggande här, hoppas att det går över snart.

Likes

Comments

Måndagen har sprungit förbi och jag tänkte passa på att berätta för er om veckan som har varit. Det har varit en fantastisk vecka med så mycket kärlek. Under måndagen förra veckan så började jag skolan, även fast det känns lite segt så ska det bli roligt att komma igång med rutiner igen. Under måndagen - onsdag så var det full rulle med två olika jobb samt skola och två hästar. Hah, det är en tuff höst som börjar komma igång.


Under torsdagen kom bästis (IGEN!). Så glad över att hon valt att hänga i Norrköping i två veckor ungefär, så fantastiskt att ha henne här hemma hos oss. Så torsdag-söndag umgicks jag med henne. Vi va ute och red på hästarna, såg fyverkerier, drack öl med härliga människor, va ute och dansade, åt väldigt mycket skräpmat och en massa andra härliga saker. Tänk, nu ses vi inte förrän i början av nästa år när jag och V åker upp till henne. Längtar redan.

Idag är det måndag och jag har varit ledig. Trots det så har dagen gått i ett. Jag har tvättat 4359035 tvättar, städat hela lägenheten, varit iväg med hästarna på hoppträning, haft sönder min mobil, lagat mat och fixt inför veckan som kommer.

Likes

Comments

Förra helgen åkte jag och Viktor till st:Anna skärgård där vi hyrde en stuga över ett dygn. Vi tog med oss hundarna och spenderade ett dygn med att gå långa promenader, fiska, prata och äta god mat. Så himla trevligt!

Likes

Comments

Sommarlovets sista dag är nu här. Det har inte varit så mycket lov för mig då jag har jobbat hela sommaren. Men detta har trots allt varit den bästa sommaren hittills. Vi har hittat på så mycket fantastiska saker.

Imorgon börjar skolan o jag är taggad. Jag kommer även fortsätta att jobba på Nordea i höst vilket känns super roligt.

Bjuder på lite bilder från helgen som varit, som vi tillbringade i Stockholms skärgård. Det blev att åka jetski, ring samt båt. Vi hade även kräftskiva samt grillkväll vilket var så trevligt. Blir nog en fin tradition.

Likes

Comments