Skolestart: Hjææælp!

Er jeg den eneste forælder, der synes det er sværere for os end vores børn, når de starter i skole?

Okay, sommerferien begynder. Vi glæder os. Det er spændende: "Lily skal i skole snart!". Men så kommer tidspunktet, hvor man indser at man allerede er bagud, *Indsæt trist fanfarer her*.
​Der skal skaffes skoletaske, der skal købes penalhus, blyanter, farveblyanter, tusser, saks, lim, lineal, viskelæder - vent, skal blyanterne kunne skrive? - Okay, blyantspidser, viskelæder igen ("fordi se lige; den ligner en hund"), madkasse, drikkedunk, har jeg glemt noget? Sikkert.

Ja det handler engenligt ikke så meget om: "Uh.. Er mit barn nu klar til skole?" for selvfølgelig er hun det! Det er en naturlig overgang for børnene i den alder. De er blevet for store til børnehave, og skal ud og søge nye udfordringer. Men er JEG klar til at være skole-mor?

Jeg skal huske madpakken, du ved den der ting, som hun alligevel ikke gider spise? - heldigvis for mig har Lilys skole madordning, så det drejer sig kun om de første 4 uger, men i de 4 uger har jeg forsøgt med alt fra rugbrødsmadder, hjemmelavede pizzasnegle, pasta med kødsovs til lakseruller! Og hver dag er det det samme; hun har knap nok spist 1/3 af det. Det der med at finde balancen i at hun skal kunne lide det, men det skal dæleme heller ikke se ud som om, vi ikke spiser sundt herhjemme, er faktisk ret svært. Jeg har endda formået at stå uden madpakke den ene dag - hold da op hvor kunne jeg få mig selv hurtigt afsted til Netto, og så bestod madpakken altså af krydreboller og drikkeyoghurt! - Og fri mig så om hun ikke spiste madpakken lige den dag.

Så skal jeg også lige ind i rytmen med at spørger til lektier jo - Skal vi bare sige, at jeg har styr på det når hun starter i 1. klasse? Ja og det er jo ikke kun børnene, der får lektier for. Vi skulle nemlig lige have et babybillede med i skole. Det fik hun også - intet problem! en uge senere altså. ​Skal vi bare kalde mig kikset?
​Klassekasse pengene tog også lidt tid at få fremskaffet i kontanter, for ærligt talt - hvem bruger kontanter mere, så hvordan skulle jeg, kunne huske at hæve over, alle de 1000 gange jeg havde muligheden?

Heldigvis er det ikke så slemt igen. Ligesom med alle andre ting skal man liiige i gang. Madordningen starter i dag (sweet!), lektierne viser sig at være "hele bogen inden jul", så det styrer vi selv tempoet i. Klasselæreren er super sød, til at skrive en mail med de ting vi forældre skal huske, og jeg har endda meldt mig til at være med til at stå for det første klassearrangement. De andre forældre og børn er mega søde, og legeaftaler har vi allerede haft masser af. Så alt brok og spas til side: Hold da op hvor har jeg været heldige med vores skolestart. Nåh ja, og Lily har også været vildt glad for den.

So long,
Naomi

#skolestart #skole #start #børn #madpakker #mor #lektier #nyerutiner #nyhverdag

  • Naomi

Synes godt om

Kommentarer