Projekt 1 : Andric Ljubodrag var min inspiration, han är en bra Photoshop konstnär som manipulerar natur foton och får de att se overkligt verkliga ut. Mitt naturliga val blev därför att använda Photoshop när jag valde att arbeta med ämnet miljö. Jag använde mig bara av Photoshop och jag har verkligen utvecklat mina Photoshop kunskaper, jag hade aldrig tidigare använt Photoshop. Med min bild är budskapet att miljön är hotad av människan och avskogningen. Jag experimenterade mig fram i Photoshop, det var det enda jag kunde göra då jag aldrig använt Photoshop tidigare.

Projekt 2 : Alessandro Rocchi är en välkänd Italiens porträtt-fotograf, i hans porträtt fotografier framför han inte bara en bild utav en människa, han lyckas även få med en känsla i bilden. I detta projektet använde jag en kamera för att jag ville fotografera som Alessandro och lyckas fotografera mer än bara en person, en känsla. Jag fotograferade utifrån 3 olika vinklar, närbild, porträtt och halvkroppsbild. På detta sätt lärde jag mig nya tekniker med kameran. Med mitt fotografi vill jag uttrycka något, en sorts känsla. Det är svårt att säga just vilken känsla jag strävar efter att uppnå eftersom att alla ser på konst på olika sätt. Jag tog säkert minst 100 bilder innan jag blev nöjd, jag tog bilder från alla olika möjliga vinklar, på det sättet provade jag mig fram innan jag blev nöjd.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag fick alla mina idéer från internet. Jag sökte på "kända konstnärer" och valde sedan någon konstnär som jag tyckte verkade intressant. Tanken var att jag från första början skulle arbeta med temat identitet, men jag ångrade mig när jag började intressera mig för Photoshop.
Jag hade lätt komma igång på varje projekt eftersom att jag hade grovplanerat varje projekt innan jag började, sedan hade jag inga problem med att utveckla projektet när jag arbetade med det för jag har så bra fantasi.
Jag använde mig av fotografering och Photoshop på båda mina arbeten. Fotografering är något jag alltid tyckt om att syssla med, om det så handlat om att ta kort med mobilen eller med en riktig kamera har jag alltid gillat det.
Jag körde aldrig fast under arbetets gång med jag ändrade mig däremot och vidareutvecklade projektet utöver vad som var planerat från första början. Jag ändrade mig när jag kom på ett mer kreativt och fantasifullt sätt att uttrycka mina känslor i arbetet.
Om jag fick göra om alltihop hade jag nästan gjort detox samma sätt, jag hade gjort en bättre planering på mitt första projekt då jag fick ont om tid på mitt sista projekt. Jag slarvade med skissen på första projektet och tänkte att det skulle vara lika lätt att improvisera, det var ett misstag och det ända jag ångrar.

Likes

Comments

Det är något speciellt med konst. Konst tilltalar något och tolkas annorlunda av varje människa. När jag försökte komma på vad som kunde tilltala mig, kunde jag inte komma på något bättre än att fotografera min bästa vän. Jag känner Lucas ut och innantill, han är en underbar människa och det är därför jag försökte få med hans personlighet på kort. Jag har känt Lucas i 10 år nu och kom då på idén att jämföra hans utseende för 10 år sen med nu. Resultatet blev fantastiskt, man kan se hur hans karaktäristiska drag förändrats genom åren.

Likes

Comments

Idag har jag grovplanerat för hur min bild ska se ut imorgon, för imorgon tar jag nämligen bilderna. Att ta bilder är faktiskt mycket mer komplicerat än jag alltid trott. Det är så mycket mer att tänka på än att bara spontant knäppa en eller två bilder. Man måste tänka på vinklar, budskap med bilden och att fotografera en känsla. Det är nog det som är viktigast med att fotografera; att inte fotografera en person eller en sak, utan att fotografera en känsla. Det kan låta omöjligt eftersom att känslor är abstrakta, men om man är skicklig kan man förmedla en känsla med bilden.
"A good photograph is knowing where to stand" - Ansel Adams

Likes

Comments

Hej
Idag började vi med projekt nr 2. Till skillnad från förra projektet som vi höll på med i 5 lektioner, kommer vi bara hålla på med detta i 3 lektioner. Så alltså måste vi jobba mer effektivt. Denna lektionen gjorde jag en plan för vad jag ska göra och hur jag ska göra det. Jag vet nu att jag ska fotografera en kompis och hur bilden ska se ut. Nu måste jag bara läsa på lite om hur man tar kort på bästa sätt för att förmedla budskapet innan jag fotograferar.

Likes

Comments

Nu är jag äntligen klar med mitt första projekt i bilden. Projektet har vi hållit på med i flera vecka nu, 6 veckor för att vara exakt.

Mitt tema är miljö, och i mitt tema har jag fokuserat på miljöns förstörelse.

Jag tog promenader i skogen runt skolan och kollade på andra bilder på internet för att hitta inspiration. Jag kom först på min idé när jag såg en bild på internet, ett konstverk av Kelly Goeller. Kellys konstverk är gjort för att likna ett videospel, men i verkligheten.

Först och främst använde jag en kamera och tog kort i naturen, jag fotograferade.
Sedan jobbade jag med bilden med hjälp av Photoshop på datorn.

Med min bild vill jag uttrycka känslan att miljöns förstörelse är ett stort problem och att vi måste lägga alla våra resurser för att försöka rädda den. Jag tycker jag lyckats ganska bra med att uttrycka denna känslan med bilden, för med min bild förstår man hur viktiga träden är.

Eftersom att det nästan var första gången jag någonsin använde photoshop tycker jag att det förvånansvärt bra. Men jag stötte på några smärre problem när jag använde Photoshop, så som att jag spara bilden i fel format. Då gick det inte att redigera bilden och jag fick utgå från vad jag redan hade.

Jag är nöjd med att jag tycker att jag lyckades uttrycka mitt tema och min känsla med min bild och jag hoppas att andra också kan ta åt sig av detta budskap.

Mitt råd till andra som ska arbeta på samma sätt som jag gjort är att lära sig hur man använder Photoshop innan man börjar använda det. Då behöver man inte experimentera sig fram och göra misstag.

Likes

Comments

Idag började jag jobba med mitt projekt som ska vara klart efter sportlovet. Mitt budskap med mitt projekt är att värna för miljön, denna känsla vill jag förmedla genom att fotografera. Jag var ute och fotograferade hela dagen i regnet med en yxa, det är meningen att det ska se ut som att jag hugger ner ett träd med en yxa, så ska jag få det att se ut som ett spel genom att göra bilden till väldigt stora pixlar.
Nästa lektion ska jag jobba med Photoshop hela lektionen och fixa bilden så som jag vill ha den.

Likes

Comments

Idag räknade jag matte på bildlektionen, jag vet exakt vad jag ska göra nu och hur det ska se ut, men sparar det som en överraskning.
Jag räknade ut ungefär hur mycket syre ett träd producerar under en livstid, och hur mycket syre människan förlorar på att hugga ner ett träd, miljön kommer att vara fokus i mitt arbete.

Likes

Comments