Varje tisdag så var vi på utflykt och vi gick i led till utflykten där vi hade bestämda platser var man skulle gå och de skötte dem väldigt bra. Vi var på olika ställen varje gång en gång på tre björnar vid västra berga, en gång vid rosenbergsparken och en gång vid den andra kommer jag inte ihåg var den hette men de var en lekplats. Varje gång så leker dem sammanlagt i 2 timmar med mellanmål mitt i där dem får mackor med vatten eller mjölk. Varje gång i slutet på utflykten så hade vi en aktivitet med två olika grupper sen går vi till skolan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det som har gått bra med praktiken är att jag höll tiderna bra, på att hjälpa barnen på ett bra sätt när dem behövde hjälp och såg oftast själv om dem behövde hjälp så att ingen lärare behövde säga till mig.

De mest intressanta med praktiken var att se hur snabbt alla barn utvecklades hela tiden på olika sätt som t.ex hur man skulle bete sig på fotbollsplanen och alla andra ställen. Något annat som var intressant fast på ett dåligt sätt är att vissa av barnen gjorde tvärtemot vad jag sa till dem att göra för att jag bara var på praktik.

Något av de roligaste med praktiken var när dem skulle ha halloween disco på kvällen på skolan och vi hade en samling på på dagen innan de om discot också sa vi vad man inte fick ha med sig. De man inte fick ha med sig var mask och låtsasvapen eller riktiga vapen. Den samlingen tog nog 20 minuter längre än va dvi trodde för att nästan all fråga samma fråga hela tiden och det var om man fick ha med sig vapen eller mask också sa dem vad dem skulle ta med sig även om man inte fick ta med de.

Likes

Comments

​Den sista dagen så kom jag till skolan 09:00 och då hade barnen rast som vanligt och medans jag var ute på rast så fikade viisa av lärarna på en kladdkaka med grädde som jag hade tagit med hemifrån. Sen när jag kom i från rasten så fikade jag och dem lärarna som var ute på rasten medans barnen hade fruktstund och lässtund men barnen had eingen lässstund de dagen för boken var slut så dem pratade om vad dem gjorde på rasten. Sen efter fruktsunden så pratde vi om vatten för då hade vi precis börjat med de och barnen skulle säga vad dem trodde vatten kunde göra, vad som kunde hända om man gjorde olika saker med vattnet och dem funderade på om ma kunde dricka allt vatten utan att dö och det var vissa som sa ja och vissa sa nej.

Likes

Comments

Torsagen den 25/10 så så hade dem frilek när jag kom men lite fter de så hade dem rast i 40 minuter och på rasten så var jag och höll koll på fotbollsplanen. Dem spelade först på asfaltsplanen för att multiarenan var upptagen men sen efetr 20 minuter så gick vi in på multiarenan blev ledig då och då spelade dem 1:ora mot 0:orna. Sen när vi kom in efter rasten så var de idrott för ena gruppen, Matte för en och språk för en jag var med i idrottsalen för det var bara en lärare där och dem brukar vara 3.

Sen var de lunch och efter lunch så var de fritids och där så var man tvungen att sepla spel. 

Likes

Comments

tisdagen den 24/10 så hade vi FN dag på skolan och då var 1:orna och 0:orna uppdelade i 8 olika grupper och dem var blandade med både 1:0r och 0:or. Jag var på en station hela tiden och det var den stationen som var utomhus där vi hade lekar där man skulle samarbeta vilket gick sådär för att dem tänker oftats mer på sig själva än dem dem jobbar med


 Sen efter det så hade vi lunch. Sen efter lunchen så var de fritds och då gick vi iväg på utflykt med 0:orna som vi har gjort varje tisdag och denna dagen så var vi på rosenbergsplats där dem hade en fotbollsplan och en lekplats. 

Likes

Comments

Det jag har gjort på min praktik är att vara med förskoleklass och där har jag hjälpt till både på skoltid och varit med på fritds. Jag har också varit lite med 3.:an men det har varit på fritids bara.

Något speciellt som har hänt på min praktik var när två killar bråkade så att dem slog varandra och var jätte sura på varndra så dem fick inte spela fotboll på hela dagen sen men sen efter så gick dem och spela fotboll med varandra efter och det är de som e speciellt med brand det är att dem blir vänner direkt efter dem har bråkat typ.

Likes

Comments

På min praktikplats så så finns det två klassar av varje årskull 0 till 6. I varje klass så finns det 2 lärare och sen finns det dem som jobbar med fritis och rektorer och sånt.

Nollornas klassrum ser exakt likadana ut och dem ligger bredvid varandra och så e de med alla andra upp till 6:an. Det finns en stor skolgård med många olika saker som fotbollsplan, lekplatser, en skog.

Utanför skolan finns det många grejer som pizzeria och Ica

Likes

Comments

I denna blogg så kommer ni få läsa vad som kan hända på min praktik. Jag kommer berätta om vad jag ska göra på min praktikplats, vad barnen gör, och vad lärarna gör. Något som kan hända på ett dagis är att två barn kan komma i en konflikt som gör att dem kan börja slåss som de ofta kan hända.

Likes

Comments