VAPPU LASTEN KANSSA

Tänä vuonna lapset olivat minulla, joten koitin keksiä jotain mukavaa tekemistä tietty. Tytöllä oli heti aamulla vappukarkelot tarhalla, pojalla olisi ollut jo edellisellä viikolla vappudisco, koko perheelle.

This year I had kids to myself, so ofcourse I tried to find something nice to do. My daughter had at her preschool this May day party, my son had last week his May Day disco at the school.

Tajusinpa sitten, että parhaalla ystävälläni, jonka lapsi on myös tyttöni parasystävä on lapset vapun, joten järjestimme yhteis vapun. Tiistaina olinkin katsonut meille jonkun lapsi tapahtuman, mutta lopulta päädyimmekin olemaan sitten vain meillä. Ja heidän perhe jäi yöksi.

Paljon hyvää ruokaa, ja herkkuja. Lapset eivät oikeastaan tarvinneet ihmeempiä, meidän läsnäolo, ruoka, leikki ja nauru täytti asunnon. Pojat kävivät trampalla. Oli helppoa, olla ja nauttia toisistamme. Olimme suurimman osan ajasta hiljaa, ja vain olimme.

Söimme perus vappu ruokia, nakkia, lihapullia, perunasalaattia, sipsiä, munkkeja ja tippaleipiä, unohtamatta simaa.

I realized that my bestfriend had also her kids with her, so they came sleepover at my place. I had looked before some May Day eves happenings for kids, but eventually we decided to stay at my place.

Much good food and good company, kids really didn't want anything else, our presents, and then laughter and playing filed my place. Boys went to trampoline. But most of the time me and my best friend we just were quiet, we just were there, enjoying, it was easy and relaxing.

We ate basic May Day eves food: hot dogs, potato salad, fetasalad, donuts and chips etc.

Vappupäivänä lähdimme tyttöni kanssa vapputorille, poika ei halunnut tulla, on valitellut oloa. Mietin kyllä tosi paljon, että lähdenkö, että jos siellä on hirveästi känniläisiä niin en halua sitten, mutta parasystäväni kertoi että ei oikeastaan, mutta ihmisiä sitä enemmänkin.

Tyttöni on kuin pieni sieni. Hän imee kaiken tiedon ja kyselee paljon.Kävelimme Rauttikselta, ja menimme tuomiokirkolle, jossa oli jo vapputori purku vaiheessa. Siitä pikkutietä pitkin Kauppatorille. Tyttöni mielestä, ei ollut paljon ihmisiä, eipä! Esittelin kauppatoria, ja kerroin siitä lähtevistä lautoista, ja kerroin Vapusta. Hän kyseli ihmisitä miksi ihmiset on pukeutuneet hassusti? Ja kerroin että ihmiset pukeutuvat mahdollisimman hassusti silloin. Tyttö kertoi fiksuna aiemmin, että ihmiset pitävät myös yliopistoista saatuja hattuja vappuna, koitin siinä vähän korjailla sitten. Söpöintä oli, että hön koitti sisäistää tämän HASSUSTI PUKEUTUMISEN todellakin, aivan kun hänen pieni mielensä olisi miettinyt koko aika: mahdollisimman hassu lopputulos, hän oli hyvin ylpeä asustansa, hiukan epävarma. Olin melko ylpeä hänestä sillä hän on yeensä todella tyttömäinen prinsessa, kuinka hienosti hän kasasikin ajatuksensa hassusta ulkonäöstä. Toki kehuin asua paljon, sillä hän todella panosti siihen, ja ihmiset kaduilla myös pysäyttivät tytön ja kehuivat, näin vain kuinka ylpeä hän oikeasti oli: SÖPÖÄ!

In the May day we went to May Days market with my daughter. My son didni't want to go, he had been a bit sick. I thought going there pretty long, because I didnt want to go there if there was lot of drunk people. Thank God my bestfriend were there so she told me there wasn't except just full of people.

My daughter is in that age, that she is asking much questions and she sucks information, and everything from everywhere. We walked trough the railwaystation to the cathedral( Tuomiokirkko),there wasn't anymore any market so we started to walk to Kauppatori. My daughter thought there wasn't much people, YEAH RIGHT. I was showing Kauppatori to her while she was asking questions why people are dressed up funny, asking about May Day while i was answering. Before she had told loudly that she knows allready that people were university hats which are given to them, I needed to fix a bit her knowlage. Either ways she really assimiliated dressing funny. It was like her mind were thinking: try to be so funny that you can be, she was so proud of her costume and a bit insecure also. Result was funny, my daughter usually is really girly and princess, so I was also pretty proud, what she came up with.

xxxAnriDaniela

Tykkää-merkinnät

Kommentit