MIKSI IHMISET EIVÄT SAA/USKALLA SAIRASTAA?

Tein tosissaan tekstin jo fb julkaisuna. Teen sen myös tänne, kattavemmin tosin. Ja tästä vinkki vitosena tosissaan, käykääpäs seuraamassa facebook sivuani, niin siellä on useasti ihan face julkaisuja, jos en blogia päivitä, enkä kyllä aina päivitä, se on niin helppoa painaa naps siellä! JOKATAPAUKSESSA:

Minkä takia meidän on niin vaikea saikuttaa kun siihen on aihetta, eli jos olemme sairaita? Minkä takia on niin vaikea pitää kipeä lapsi kotona? Se että menet kipeän töihin, EI tee sinusta parempaa työntekijää, päinvastoin. Se että viet kipeän lapsen tarhaan, tekee sinusta itsekkään myös.


Kuten olen kertonut tyttöni on sairastanut HYVIN PALJON! Tässä hiukan minun kokemuksiani nytten.

Täiepidemia: Koulu jopa ohjeistaa, että ekan pesun jälkeen kouluun, öööhh mitä helvettiä?EI tällä tavalla juuri saadaan se täi epidemia räjähtämään! Minä kun pesin yhden kerran täishampoolla kun meillä syksyllä täitä oli, niin kammatessa löytyi yksi elävä, ja vielä seuraavana päivänäkin aikuinen elävä.Inhoan tyhmyyttä, kyllähän maalaisjärkikin sanoo, että lapsi laitetaan kouluun VASTA KUN SIELLÄ PÄÄSSÄ EI KUHISE!!


Sanoo koulu mitä tahansa, se on ainoa keino jolla nämä epidemiat saa loppumaan.I already did post in fb about this subject, now i will do it here only bigger. And now that I remember, you should go and follow also my fb page, I post there pretty much, even if there is no new posts here, its so easy. EITHERWAY:

Why is it so God damn hard us to take sick leave if we are sick? Why is it so hard us to keep the sick child at home? Did you know, that it doesn't make you better worker if you go to work when you are sick? And did you know it is also really selfish you to take sick child to the daycare?

As I have told, my daughter has been really much away from school because she is sick. Here is my experiences for now:

When kid has lice in their head, school says 1 washing time is enough, then kid can go back to school. Excuse me what? NO, no way in hell! This is how we get louse-epidemics. For example my daughter had lices in autumn, and we washed one time, but we founded grown adult louse, in the evening when we brushed her hair. We washed again, and also we brush them next day, and there was still found adult louse. I can't stand stupidity. I think if we only use our common sense, we can figure it out, that we don't put our kids to school, before there comes NO LICE!


Says school what ever, that is the only way how we can stop the epidemias.

Perheemme sairastui vatsatautiin/noroon sunnuntaina. Kaikki alkoi pojastani jolle tuli kovat vatsakivut, ja huono-olo illalla.

Ma-ti kaikilla oli vatsa todella kipeä, ja oli niin kuvottava olo. Halusin vain työntää sormet kurkkuun ja saada jotain ulos. Tuntui 24/7, että oksennan, mutta ei, en oksentanut. Tiistaina kylläö poikani oksensi suuhunsa. Joimme gefilusmehua, mustikkakeittoa, otimme maitohappobakteereita, söimme vatsa ystävällisesti. Ruoka maistui kaikille suhteellisen heikosti sillä syöminen aiheutti KOVIA KIPUJA! Meillä nousi myös lämpöä kaikilla, eri aikoihin, milloin kukakin oli vessassa, milloin kukakin kaksi kerroin vatsakrampeissa.

Maanantaina tietenkään ei lapset menneet kouluun.

Tiistaina meillä olisi ollut tytön koulussa palaveri, ja minulle tuli viestittelystämme olo, että he haluavat minut sinne silti, mikä on outoa. Kuitenkin jos mietin järjellä, ei kukaan ystäväni tule käymään kun olen vatsataudissa, saati halua minua kylään. Kyse ei ole siitä, että voinko/jaksanko/pystynkö, VAAN KYSE ON, ETTÄ EI KENENKÄÄN VANHEMMAN/LAPSEN TULE MENNÄ KOULUUN/TÖIHIN JOS ON VATSATAUTI/NORO.Tämä on juuri se tapa jolla taudit leviävät kaikkialle! Eikö se ole ihan maalaisjärkeäkin että aikuinen/lapsi, pysyy kotona yhden kuumettoman/oksentamattoman/täittömän pvän! Ja jos on noro, niin silloin varo aika on 48/h, mutta laitetaan tyttö huomenna kouluun.

Pojan opettaja käytännössä kielsi poikaa tulemasta. Mikä on oikein.

Our family got stomach flu in sunday. everything started from my son, he started to complain his stomach pains and that he is feeling really bad.

In mo-tue we all were really nausea, and in really bad pains. Its was so awful I just wanted to put my fingers to my throat and throw up. It felt 24/7 that I will throw up, but I didn't. In tuesday my son throwed up in his mouth tho. We have been drinking much gefilus juice, blueberrysoup, eaten porridge, we have taken lactic acid bacteria. Even we have eaten, we havent eat well, because every time we eat, it costs us REALLY BAD PAIN. We all got feverish also, we were lying when ever where ever because of the pain, when we were in toilet , than God we have 2 toilets.

In tuesday, we would have had a meeting, in my daughters school. Ofcourse I had messaged that we were sick, but they still hoped we could meet, WHICH IS REALLY REALLY ODD! Why is it, my friends don't ask me to visit them when I am having stomach flu? Or why nobody comes visit us then? The point isn't can/or am I able to go to the meeting when I have stomach flu, THE POINT IS NO PARENT OR CHILD SHOUDN'T GO ANY WHERE WHILE HAVING STOMACH FLU.This is the way how we get epidemias. Isn't it common sense not to go anywhere when you are sick, also you have to be at home one health day, so you are not feverish, or throwing up. And if its norovirus you should stay home 48hours, but lets put the girl to school tomorrow as they asked.


My sons teachers pretty much told me, that my son shoudnt go to school at all in this week.

Miksi me toimimme näin? Miksi me toimimme vastoin järkeä?

Itse oikeasti epäilen, että syyllisyydestä ja pelosta. Meidän on oltava täydellisiä vanhempia, meidän on noudatettava kaikkia vaatimuksia, vaikka niissä ei olisi järjen hiventäkään!

Esim. minulle tulee niin huono omatunto kun tyttöni jää kotiin sairaana, SE ON SAIRASTA. En minä pysty vaikuttamaan hänen sairasteluunsa, en nyt en koskaan. Nyt vielä kirsikkana kakun päälle tytöllä on todettu skolioosi.


Mitä me sitten pelkäisimme?Ehkä tottelemattomuutta?Ehkä emme halua ajtella itse? Lastensuojelu on joillekkin punainen sana, itse tiedän paljon tapauksia, jossa lasu on toiminut mielivaltaisesti, tiedän myös hyviä kohtaamisia. En osaa pelätä. Miksi pelkäisin? Kyllä koulu on minulle jo vilauttanut kauniisti, että jos poissa oloja tulee liikaa joutuu siitä tekemään ilmoituksen! No buhuu, kyynel, tehkää ilmoitus, minä en voi sairastelulle mitään. Tyttö kuitenkin on kehityksellisesti ja opillisesti aivan mukana jos ei jopa edellä.

Sairastuminen on aina ikävää, joillekkin ryhmille jopa vaarallista, MUTTA MITKÄ ON USEIMMITEN VAARALLISIMPIA?JÄLKITAUDIT.

Voimmeko me välttää jälkitauteja? Kyllä lepäämällä, hoitamalla itsemme loppuun, emmekä juoksemalla kouluun ja töihin puoli kuntoisina.

Ihan oikeasti sairastakaa loppuun, niin elätte pidempään, ja ette tartuta muita!Mitä mieltä te olette sairastamisesta?


Why do we act like this? Why do we act against our common sense?

I think that we are affraid, and also because of the guilt. We have to be perfect parents, we have to obey all the demands, even there wouldnt be any sense.

For example now days i am feeling so guilt when my daughter gets sick, and that my friends, that is SICK. I can't effect to that, not now, not ever. Oh yeah, and now she also has scoliosis.

What in earth are we affraid then? Maybe we are affraid to not obey. Maybe we dont want to think ourselves. Maybe we are affraid child welfare, because it is a red word to someones. I know somecases where child welfare has acted arbitarily, I also know cases where they have really helped. I don't know how to be affraid. Why should I? Yes school has told me that if there comes too many absence they will informe it to there. Well buhuu, do it, I can't help if my daughter is sick. My daughter is advanced as others in school.

Beeing sick is always annoying, and to some people even dangerous, BUT WHAT IS MORE DANGEROUS THAN THE SICKNESS? SEGUELAS!

Can we avoid seguelas? Yes we can, if we take care of ourselves, and we dont go to soon to work, or school, when we aren't well yet.

Really just be sick, take care of yourselves, you even live longer, and you dont infect others!


What do you think about beeing sick?


xxxAnriDanielaIltalehden juttu tästä vielä!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Lukija Suomesta
,
Heippa . Kannattaisi varmastikin oikoluettaa jollakin englanninkieliset tekstisi.
ANRIDANIELA
ANRIDANIELA,
Ei pitäisi oikolukea kunnolla itse! Tein tekstin yöllä enkä oikolukenut😅😅 minulla on lukihäiriö noin pitäisi oikeasti oikolukea n10x ennen postausta 😅😅
nouw.com/anridaniela