För "vanliga" tjejer kommer MENSEN oftast varje månad, inte för mig.

När jag var 15 år insåg jag en dag att "shit min mens är jätte sen" och fick så klart panik och gick till ungdomsmottagningen och tog ett grav-tests som visade (tack gud, tänkte jag då) att jag inte var gravid.
Sen blev det en ny månad och samma sak hände, den här gången gick jag inte till umo(ungdomsmottagningen) för att kolla.
1 år senare satt jag och funderade När hade jag senast min mens ? Jag började räkna i huvudet och insåg att redan innan jag gick för att testa mig hade jag inte haft min mens på ett bra tag... Av någon anledning gick jag i alla fall till ungdomsmottagningen och sa det, min mens har inte dykt upp på snart 1,5 år..
Det blev en undersökning och det visade sig att jag har något som heter PCOS, jaha och vad är det då ?
Gynekologen sa till mig "Det här betyder att du har högre testosteron(manligt hormon)halter i kroppen vilket gör att du har som pärlhalsband runt dina äggstockar som gör att dina ägg inte kan tränga ut och bli befruktade. Du kan gå hem och GOOGLA på det"
Sagt och gjort. Det enda jag kunde ta IN var att jag inte skulle kunna få barn. Resten tänkte jag inte så mycket på. Så jag har alltså gått runt i 4 år och trott att jag är steril. Jag kommer aldrig få egna barn, jag kommer aldrig få uppleva en graviditet, en förlossningen eller ens amma ! Just då kändes det väl rätt okej, jag var 16 år och tänkte inte mer på framtiden än det jag kunde se. Men ändå någonstans i mitt huvud kändes det fel.
Sen träffade jag mitt livs kärlek och då började hjulen snurra igen, Hur ska jag förklara för honom att vi inte kommer att kunna få barn själva ? Hur ska jag kunna förklara den här förbannelsen för honom ? Vem vill vara med någon som har en obrukbar livmoder ? Hur berättar man för den man älskar mer än livet själv, att han aldrig kommer att få ett biologiskt barn?
Ni som tycker att man är egoistisk för att man väljer att skaffa egna barn istället för att adoptera, kan sluta läsa här! Jag är inte intresserade av era åsikter vad gäller adoption.

Så varje gång det kom på tal sa jag lite på "skoj", jag kan inte få barn så vi får åka till Norge och skaffa oss en surrogat.
Eller så blev jag sur. Tillslut sa jag det i alla fall. Och som tur var så blev det inte den reaktionen jag trodde det skulle bli, han var väldigt förstående och sa bara "Vi kan ju alltid adoptera". Men för mig, just nu är det inte ett alternativ. Jag vill också vara "normal" !


Tjejer och kvinnor med PCOS kan ha väldigt lätt för att gå upp i vikt, vilket händer mig, och väldigt svårt att gå ner. Vissa kvinnor har även ökad kroppsbehåring, vilket också jag har. Nej jag har inte hår på brösten eller på ryggen. Jag har det mest i ansiktet och på halsen. Men det finns dom kvinnor som får hår på bröstet och på ryggen och det kan jag tänka mig inte heller är så kul.
När jag började få hår på halsen så kände jag mig manlig, jag fattade inte vad det var för fel på mig. Jag var runt 10 år när det kom. Läkaren då sa att det ofta kan bli så när man har en förälder som är från Afrika. Inte för att vara sådan men hur många afrikaner har ni sett med håriga ben ? Haha min mammas man har knappt ögonbryn ! Inte för att det spelar så stor roll men jag tycker att man borde kollat upp det ännu mer än bara vifta bort det på grund av min hudfärg (nej jag tycker inte att det var rasistiskt)
Jag fick ofta kommentarer om att jag hade denna hårväxt och även mustasch precis som någon bror, och det gjorde mig så klart väldigt ledsen. Men jag funderade inte då på att ta bort det.

Nu är jag 20 år och jag vaxar min mustasch och rakar mig på halsen med en ögonrbrynskniv. Inget konstigt med det för mig, allt för att slippa känna mig hårig och äcklig, ibland inbillar jag mig att min fästman sitter och inspekterar håren jag har i ansiktet och tycker jag är äcklig. Jag vet att det inte är så, men det är VÄLDIGT svårt att låta bli att tänka så. För jag har nämligen går på sidorna av ansiktet, som att mina polisonger har växt ut ner mot käken och ut på kinderna, och där vågar jag inte raka, för jag är rädd för att det ska växa ut och bli tjockare. Jag vet också att det är en myt men jag kan inte förmå mig att göra det.

Jag fick p-piller utskrivna TROTS att jag var överviktig, som skulle skydda mot graviditet(?), som skulle få bort den ökade kroppsbehåringen genom att jag skulle få mer östrogen (kvinnligt hormon). Tänk så många fel en läkare kan göra !

Så nu i 4 år har jag sprungit runt och trott att jag är en man egentligen fast med bröst och slida utan att vilja vara det.
Tills för en vecka sedan.
Då träffade jag en läkare, som sänd av en ängel, satte sig ner i 1 timme och berättade för mig om PCOS.
Ja, det stämmer att man har svårt för att gå ner i vikt och mycket lättare för att gå upp i vikt !
Nej, du har inte ett överskott av testosteron utan du har överskott av östrogen !
JA, det finns hjälp att få !
NEJ, du är inte steril, din kropp håller bara på dina ägg, och så var det något mer jag inte kommer ihåg
Den här medicinen är till för att lura din kropp att det är dags att släppa slemhinnan. (1. Där måste jag bara kommentera en sak, eftersom min slemhinna inte har släppt på mer än 1 år, så betyder det att den är gammal, är den gammal kan man utveckla livmoderhalscancer. Detta är väl något som dom borde tagit tag i när jag var 16... eller ?)
Den här medicinen är vätskedrivande
Och den här kommer att göra så du inte känner dig så hungrig
Det var andra anledningar också men jag minns dom inte haha !

Direkt när hon hade pratat klart kände jag hur något lyftes från mig och jag började gråta och tackade för att jag äntligen hade fått hjälp ! För att någon äntligen hade svarat på mina frågor ! För att jag fått veta att jag kunde få barn, för att hon skulle skicka en remiss så att jag kunde få gå någonstans och äntligen få bort ALL min hårväxt i ansiktet ! Jag börjar gråta igen bara av att skriva det här, för jag har verkligen fått hjälp och jag vill ge Octavia Kliniken på Södermalm och min underbara läkare en ELOGE för att jag blivit tagen på allvar och fått HJÄLP ! där andra läkare har brustit i informationen och inte alls varit professionella !

1 av 10 kvinnor har PCOS och det kanske inte ens märks ! För alla har inte som jag, allas PCOS är unika, vissa är smala, vissa större, vissa har mens, vissa inte men om jag förstått det hela rätt så har vi alla en gemensam nämnare och det är att det kan vara svårare för oss att få barn utan att hjälpa naturen på traven !

Just nu så har jag börjat med medicineringen, har haft 10 dagar av PMS och nu väntar jag med spänning på att min första mens efter 1 år ska komma ! Och på måndag ska jag träffa en läkare angående min övervikt, och nej, jag sitter inte och trycker i mig skräpmat 7 dagar i veckan, men jag äter ganska mycket ibland och jag är hungrig, väldigt hungrig, ibland äter jag inte alls. Alla prover som jag tagit visar att jag äter hälsosamt, så på insidan mår allt bra, men det är utsidan som tar allt ! Jag tränar (nu har det blivit väldigt dåligt med det, tyvärr men nästa vecka blir det back to business) 4-5 dagar i veckan så det beror inte på det heller.


Och det låter som en kliché, men döm inte boken efter omslaget, eller hunden efter håren. Du har ingen aning om vad som försiggår på insidan av en annan människa. Så det är INTE okej att fråga eller säga så här till vem som helst :

"Varför har inte ni inte försökt skaffa barn ?" = Tro mig dom försöker nog !
"När man slutar försöka så kommer det av sig själv !" = NEJ, så funkar det inte för ALLA !
"Åh, jag önskar att jag kunde byta med er, det är inte alltid så lätt att ha barn!" = Hur kan du säga så om någon valt att anförtro sig till dig att hen inte kan få barn ?! SKÄMS PÅ DIG
" Har ni provat det här, eller det här ?" = Dom har nog provat ALLT du kan komma på..

Bara för att den inte syns betyder det inte att det inte existerar !

Nu ska jag sätta mig och kolla på Ugly Betty ! Ha en underbar fortsatt söndag !❤​

Likes

Comments

Vi hade i uppgift att göra en fantasy makeup, jag blev sjukt nöjd med resultatet. Jag blev lite irriterad på mig själv när jag började överarbeta och gjorde några blå streck, som jag sluta med tvärt. Tur att det är i skolan och jag är där för att lära mig. Hade även problem med eye primer som fanns i skolan som antagligen har gått ut, men men fixade till det, dock så blev det lite färg som lade sig i linjerna.

För första gången någonsin blev jag SUPER nöjd med läpparna !
Produktlistan ser ni längre ner/ Product list in the end of this page
Jag hade velat ha ett par gröna coola lösfransar också till, men det hade jag inte och inte skolan heller så vi fick använda vår fantasi !


Elin, så vacker !

För den här looken har jag använt :

Primer från Smashbox

Foundation Make Up Store Liquid Foundation IVORY

Lumene eyeshadow primer


Ögonskugga / Eyeshadow
Sleek I DIVINE Rio Rio - Caipirinha och Bossa Nova
Viva La Diva - Metal Eyeshadows palette

"Contouring"
FÄRG Collection - Färgpalette

Highlighting
Make Up Store Microshadow MUFFIN

Läppar/Lips
FÄRG Collection Läpppalett / Lip paletteLänkar direkt till mina favoriter !
http://www.makeupstore.se/sesv/products/base/liqui...

http://www.fargcollection.se/sv/paletter/387-fargp...

http://www.sleekmakeup.com/riorio

http://www.fargcollection.se/sv/lappalett/200-lapp...

http://www.makeupstore.se/sesv/products/eyes/micro...Likes

Comments

Idag var jag och fixade mina naglar, och så klart så gick jag tillbaka till Five Beauty. Hon är så himla duktig och trevlig !
Du MÅSTE gå dit nästa gång du ska fixa naglarna ! Man känner sig så himla välkommen och det är en sådan mysig lokal. Gå dit så kommer du att förstå vad jag menar !
Resultatet

Att göra förlänga naglarna kostar från 450 kr !!! Och det är gelé material dom använder !
Dom gör även fransförlängning, fillers, hårborttagning, kemisk peeling m.m !

Länkar till deras hemsidan ! In och beställ en tid du också !

http://www.fivebeauty.se/


Likes

Comments

http://glowinghair.se/

Det där är en hemsida som säljer så JÄDRA(ursäkta)BRA löshår ! Det är av väldigt fin kvalité !
Jag har satt in mitt 2 gånger och ska lite senare sätta in det en 3e gång. Jag har haft lite olika typer och jag har inte tidigare kunnat sätta in det igen för allt har typ ramlat av. Du kan locka det, platta det, färga det !
Man kan även köpa det lockigt, rakt och i olika färger !
Löshåret kan sys in på olika sätt, jag brukar sy in så att jag har mitt eget hår i mittbenan. Lite svårt att förklara men jag lämnar kvar mitt hår högst upp på huvudet så gör man en mittbena och så lägger man mitt hår över det insydda håret ! Snittsigt va !

Viktigt när du syr in löshår är att håret.måste.oljas.in ! A och O om du vill att håret håller !

Här kan du se olika resultat !
Länkar direkt så du kommer in där löshåret är längst ner på sidan också !


Det här är min lillasyster ❤❤

http://glowinghair.se/index.php?cPath=3644&_storesid_17=8b8ce28bc4630794899d30e917028a7c

Likes

Comments

Äntligen ville min kamera koppla ihop sig med datorn ! Trodde nästan att jag skulle behöva köpa en ny kamer, vilket jag i för sig behöver, men inte just nu tack !

Så nu har det redan hunnit vara jul och nyår och vi har gått in i ett nytt år.
Jag brukar alltid vilja lägga ett nyårslöfte, visst det kan anses som jobbigt men alla människor som sitter och hatar mot dom som har nyårslöften har jag några saker att säga till
"Varför ska du få sitta och trycka ner någon som vill frörändra sitt liv och väljer att göra det då ett nytt år startar ? Är det för att du själv inte har kunnat hålla dina nyårslöften ? Eller är du bara så bitter att du måste sitta och hata mot andras vilja att förändra sina liv?"
Jag tycker personligen att nyår är den PERFEKTA tiden att ändra sina gamla vanor ! Det är ju för sjutton ett nytt år och då vill man ha lite extra kraft och nya motivationer ! Så sluta hata nu.
Meen i alla fall ! Mina nyårslöften är
1. Ha ett sockerfritt år
2. Umgås mer med min familj
3. Bli en bättre människa än vad jag var igår
4. Gå ner mina kärlekskilon/sambokilon


Här är några bilder på två sminkningar som jag gjorde för inte så längesedan !Här kommer en bild bomb ❤


Så snygga bruttor !Dagens sminkning


(ha överseende med mina ögonbryn, låter dom växa ut (igen) så jag förhoppningsvis kan få dom ögonbryn jag vill ha)

Produktlista

Smashbox : Photo Finish primer
Make Up Store : Matt Foundation SAND
Maxfactor : transparanta löspuder
Isadora : Oil control compact powder 65 ESPRESSO
Make Up store : microwshade MUFFIN
Emite : Micronized powder blush COSMO
​Lumene : Eyeshadow Primer
Viva La Diva : Book of Eyes SPELL
Viva La Diva : Metal Eyeshadow palett
Viva La Diva : Book Of Brows
Make Up Store : Cake Eyeliner Black
Maybelline : The Colossal GO EXTREME VOLUME MASCARA
Eylure : Lösfransar Volume No 101
Läpparna har jag något matt läppglans från eBay
H&M : Lip Pen Cherry Lips 

Alla penslar jag använt kommer från Real Techniques​ som jag fick i tidig födelsedagspresent och julklapp ! 


Likes

Comments


Ja hörni... Har verkligen försökt men det går inte! Jag blir så himla ledsen av det här. Man vill ju tro att en klarar sig utan men det är helt omöjligt !

Det går fortfarande inte att koppla in den satans (ursäkta) kameran i datorn !
Så vi går helt enkelt nöja oss med dåliga iPhone bilder !!

Idag gjorde jag för första gången en makeup med lösglitter! Det var så kul men glittret hamnande lite överallt kände jag haha !

Ögonbrynen gjorde jag som alltid med Anastasia
Rougen är en helt ny för mig och jag ÄLSKAR den! Den kommer från Emite make up i färgen cosmo som jag håller i på en av bilderna !
Resten är från make up store (som vanligt) men jag älskar make up store !

Idag har jag gjort gelénaglar på salong Five Beauty som ligger här på min gata faktiskt ! Dom erbjuder ett stort utbud av behandlingar för både kropp och själ !
Jag blev VÄLDIGT nöjd och ska även dit nästa år (om ca 3,5 v) och fylla på men också för att göra Frans förlängning, och lite senare kanske en kemisk peeling ! Vi får se är super sugen på det ! Ska även gå dit när det är dags att fixa brynen också !
Det var en jätte trevlig ung kvinna som gjorde mina naglar. När man kommer dit så känns det som att man kommer till någon man känner. Väldigt trevlig och fin lokal. 5 av 5 får den av mig

XX

Likes

CommentsOkej så min dumma kamera har bestämt sig för att inte vilja samarbeta med mig ! Så jag har inte kunnat lägga upp bilderna som jag ville visa er !
Så nu sitter jag här frustrerad och ska börja spela lite GTA 5 !
Puss på er och håll tummarna för att min kamera funkar i morgon

Likes

CommentsSå idag har jag en riktig dålig brow day! Ikväll lägger jag upp hur man plockar, målar och fixerar sina ögonbryn !
Nu bär det av för sista praktik dagen på Make Up Stores huvudkontor och jag kanske har en överraskning för er då !

Sminket idag är från bla makeupstore och produktlistan kommer även den ikväll !
XX

Likes

Comments