Här står det tomt och har gjort det ett bra tag..
Kommer kanske försöka uppdatera något litet då och då men vi får se hur det blir.

I torsdags var det 1 månad sen jag påbörjade mina studier på högskolan, pluggar till att blir förskolelärare och tänkte att jag skulle kunna berätta lite om hur första månaden har sett ut, tänkte att det kan vara till hjälp för er som funderar på att plugga vidare.

Första dagen var så så sjukt nervös, visste inte om jag skulle hitta och allt var så nytt men kände redan när jag klev in i salen att det känns bra. Träffa nya vänner var inte det mest viktigaste för mig, kände mest att händer det så händer det, att träffa vänner är ju inte huvudsaken till att varför jag är där! Har dock lärt känna lite folk och det är trevligt, kul att ha någon att kunna diskutera med och så!

Första dagen så blev vi indelade i studiegrupper och seminariergrupper, jag är i studiegrupp 2 och seminariegrupp 1, varje seminariegrupp består av ca 3 studiegrupper. Kan kanske berätta i ett annat inlägg om vad de olika grupperna är till för och hur upplägget ser ut.

Jag går inte varje dag i skolan, oftast så har jag minst 1 dag ledig, som tex den kommande veckan så är jag ledig både måndag och tisdag. Under vissa lediga dagar så har jag dock en inspelad föreläsning att göra hemma och efter det så finns det ett litet test till. De flesta dagarna är korta, oftast går jag 9-11 eller 9-3, har nog haft 2-3 tillfällen denna månad då jag haft långa dagar men även de går faktiskt väldigt fort.

Har haft min första tenta som låg på 1 hp, och just nu pluggar jag inför nästa som ligger på 4 hp och vecka 41-42 har jag VFU (Verksamhets förlagd utbildning), kommer vara på en 1-3 avdelning men vart får jag reda nu på måndag. 

Oftast så tar jag tåg till skolan men inbland så får jag skjuts av min kille. 

Vet inte om det finns så mycket mer att säga, men om ni har några frågor så säg bara till, jag står gärna till hjälp! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I tisdags så var det äntligen dags för mig och Matilda att bege oss till Danmark för att äntligen få se 5sos, mitt absoluta favorit band!

Resan började ungeför halv 8 på morgonen, vid efter 10 nån gång så var vi framme och vid halv 11-11 så var vi inne på vårt hotellrum!

Eftersom att vi hade VIP biljetter så var vi vid arenan vid 2 och blev sen insläppta efter 3 nån gång. VIP biljetterna innebar att man skulle få ett laminat, förtur till merchshoppen, se på när det var soundcheck och få vara med under en liten frågestund!
Under soundchecken så var vi på rad 3 och sen under själva konserten så var vi på rad 2!

Förbandet var Hey Violet ett hyfsat bra band faktiskt, hade inte lyssnat så mycket på dom innan konserten men dom var verkligen duktiga!

5SOS rockade helt klart, fick några riktigt bra bilder och filmer (filmerna ligger på youtube, sök bara efter Åsa Bengtsson) 5sos är verkligen ett utav de banden som faktiskt är lika bra live som dom är i studion, tänker verkligen gå nästa gång dom kommer till sverige/danmark igen, förhoppningsvis så blir det VIP biljett då med!

Overall så var mina två dagar i Danmark helt underbara, konserten var amazing och hotellrummet var bra!
Likes

Comments

Första gången jag åkte på filmkollo i Främmestad var 2011, jag hade precis fyllt 14 år och jag var överlycklig över att få spendera veckan på ett läger där jag skulle få lära mig om film och skådespeleri, att anmäla mig till filmkollo var och är det bästa jag har gjort.

Senaste gången jag var på filmkollot var 2013, den veckan är den jag minns bäst eftersom att just den veckan lärde jag känna nya människor och jag lärde känna gamla filmkollo kompisar bättre, jag öppnade upp mig för nya erfarnheter.

vad gör man på filmkollo då?
Under veckan så delas man in i grupper och med den grupper så gör man en egen kortfilm, man skriver manus själv och filmar in själv (med tips och hjälp från ledarna). Det spelas in en lite större kortfilm med alla deltagarna på lägret, filmen som spelades in 2013 var Rise of the dead en zombietrailer. En utav dagarna så är det heldags aktiviteter då det blir bio, bad och god mat!
Det finns workshops i Green Screen-filmning och SFX-smink, sårsminkning och i fortsättningskurserna så får man lära sig mycket om filmtekniker och vilken roll ljus har när man spelar in film. Man får även väldigt mycket användning av proffesionell utrustning.

Något som jag verkligen älskar med filmkollot är att de personer man träffar under veckan är människor som man återser, ibland händer det att man ser nån man känner igen som statist i en film eller som en karaktär i en svt serie och den känslan man får när man ser hur bra det går för folk man träffade för nått år sen under en vecka är en rätt så svår känsla att slå. Med filmkollo så fick jag chansen till att vara statist i Svart kung och jag var även med och jobbade under premiärhelgen!

Här kommer jag nu länka tre filmer från min vecka under 2013, den första filmen är den kortfilm som jag och min grupp gjorde, den andra filmen är trailern som alla var med och gjorde och den tredje och sista filmen är bakomfilmen.

Filmkollo är verkligen något utav de roligaste sakerna jag har varit med om. Ledarna är fantastiska, alla älskar vad dom gör och alla har samma intresse, det blir aldrig någon tråkig stund.
Filmkollo är verkligen så galet roligt!

Likes

Comments

Sitter just nu på svenska lektionen och gör inte ett skit, lyssnar på lite musik och väntar på att lektionen ska vara över. Har Friskvård efter denna lektion men då ska jag ut och gå medans de andra är på gymmet eftersom att jag känner att jag håller på att bli sjuk och det har blivit dags för mina pollen allergier att komma fram👎

xxÅsa​

Likes

Comments

Hej bloggen, dagen har varit bra! Har bara chillat och tatt det lugnt idag, spelade lite Wii U och kollat lite filmer! Ska strax även kolla sista avsnittet av Freak show AHS

Slutade 20 över två igår så jag och Lina gick och fikade på Le croissant eftersom att hon inte hade någon tyska, sen tog vi oss en liten runda på kicks och jag köpte lite torrshampo och en blendingbrush (även om jag verkligen ogillar kicks egna borstar) fick även en liten creme på köpet som jag inte provat än.

Imån ska jag kanske ta och åka och simma lite, känner verkligen för att börja träna men det är alldeles för kallt för att gå ut och springa så det får bli simning istället!

Hoppas er helg har och är bra!

xx Åsa

Likes

Comments

Den här veckan har nog varit den bästa veckan på länge! Hela veckan har ägnats åt vår föreställning school of arts. Tillsammans med Dansarna och musikarna i 13esa så gjorde vi 6 helt fantastiska föreställningar! Det var lite jobbigt och tröttsamt i början men visst var det roligt! Detta är verkligen det jag vill ägna mitt liv åt, att få stå på scen.

Jag tycker nästan att det är roligare att göra en stor föreställning med de andra estetarna är med bara vi i teater då vi är så få (och sen blir allt bättre med go musik och bra dans) Det är verkligen tråkigt att detta är det enda vi gör alla tillsammans.

Efter sista showen i fredags så blev det även kramkalas (jag älskar kramar) och våra underbara lärare fick fina blommor och sen fick vi i teater tårtan som Öystein "lovade" oss i ettan och sen så gick vi ner till stantons och käkade pizza och hade allmänt roligt, helt perfekt slut på en perfekt vecka.

Saknar redan scenen....


Likes

Comments