.Hola folket som läser detta, det är trevligt att ni fortfarande lyssna på mitt jävla snackande. Men jag tänkte skriva hur det är att komma upp i tonåren och puberteten. Vissa tror det finns en speciell ålder att komma in i puberteten men det gör det inte. Det finns statistisk på vanliga åldrar ungefär, men det betyder inte att det är något fel på dig om du får det innan eller efter vad det står på statistiken. Jag tror jag fick min första mens i 6an, men är inte säker. Vissa kommer ju verkligen ihåg sin första mens som hade "dramatiska" händelser, men det hade inte jag kommer inte ens ihåg första gången. Men mina tuttar började inte växa då utan senare, som fortfarande inte är speciellt stora som vissa har. Jag mådde verkligen jätte dålig över de i flera år, det va för några månader sen kanske ett halvår jag lärde mig acceptera att jag inte har jätte stora bröst. Du är född på ett sätt och du kan inte göra något åt de förutom att fixa dom, jag hatar när folk sitter med d kupa och säger det är inget fel, dom kan ju säga de eller hur??? Men jag har inte stora bröst och har lärt mig acceptera det mer och mer, men om jag har en tight tröja har jag push bh på mig för så långt har jag inte kommit än... När jag började komma in i puberteten som va i 6an, så kan man få konstiga tankar?

Det är absolut inte konstigt, snarare tvärt om. dom flesta får konstiga tankar. Jag säger inte att dom stämmer för det gör dom inte, har aldrig hört någon i efterhand säga att dom stämde. Alla har hört ordet ätstörning? Men vet ni vad ordet betyder och att det finns olika sorters ätstörningar? Jag skulle nog påstå att jag hade lite av anneroxia och lite av bullemi.

Det började med att jag ville bli lite smalare om magen men bara lite så att det var jämt och inte större längst ner Så jag började med att äta mindre och mindre... Efter någon månad kanske två började jag istället skippa måltider, och det började med frukosten. Magsäcken vänjer sig vid hur mycket du äter och äter du mindre än vanligt krymper sig magsäcken och blir van vid att man äter lite. Jag börjarde sedan skippa lunchen också efter ytterlugare någon månad. Jag började tejpa de tuttar jag hade, jag tejpade mina lår, rasade i vikt och va smal nog redan innan. Jag hade kläder som va lite pösiga och berättade inte för någon. Då jag fortfarande åt middag spydde jag upp den, de jag åt kom sedan upp i duschen. Jag kände att mat va som ett gift och att jag inte ville gå upp i vikt

Jag tog mig själv ut genom det, hur vet jag inte folk i min närhet började märka av det lite. Jag spelade fotboll då och satsade väödigt hårt, jag kände att jag inte kunde prestera och att jag inte var något motstånd eftersom dom va stora gemfört med sjuksmala jag. Jag va redan inblandad med bup då pga tidigare händelser, men dom kunde inte hjälpa mig. Jag blev bara arg på det dom sa, och lösningen är inte att hota med att man ska bli inlagd. Utan få en å förstå att det inte är något fel på dig och din kropp, alla är fina på sitt sätt. Hjälper det att hota någon att man ska läggas in? Nej det är heöt fel sätt man behöver stöd och att någon pratar med en och förstår.

Om du själv är i situationen, glöm inte att du inte behöver gå till en ätstörningsenhet, bup , socialen osv.. Du ska inte bära på det ensam, prata med någon i din familj, vän , lärare,tränare. Vad som helst som du litar på och faktiskt kan hjälpa dig och prata med dig. Om du ändå är rädd och vill vara anonym finns det massa ställen du kan maila eller ringa utan att dom behöver veta vem du är. Ett exempel på det är bris, jag skrev dit förut bara pågrund av att jag inte ville säga vem jag var. Kommer inte ihåg hur mycket hjälp jag fick dock, men det är bara ett exempel!

Nästa gång tänkte jag skriva om en händelse som hände när jag var tretton år gammal när jag också var påväg in i tonåren och kanske inte måde så bra. Som skulle få mitt liv att ändras, kolla snett på mig själv och om jag redan måde dåligt fick detta mig att sjunka på botten. Det är fortfarande ett känsligt ämne, som fortfarande begräänsar mitt livBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag är sjutton år gammal och fyller arton om ett år, jag antar att jag fortfarande kallas tonåring. Men jag beter mig inte som jag gjorde för några år sen. Alla hanterar tonåren olika och gör olika saker. Jag har gjort så mycket dumt dom åren jag hade det som värst. Jag skulle säga att det var i två år som värst. Och man blir ju så trött på att lyssna på bup och höra vad dom säger. Jag har ingen bra uppfattning om bup efter det jag gått igeno,m och vad dom sagt till mig. Jag kommer att göra min blog g lite som en bok, och som kapitel. Jag vet inte riktigt vart jga ska börja att skriva om, men jag kommer börja att skriva om tonåren. Nästa inlägg kommer att handla om att komma in i tonåren och puberteten. Oj vad jag känner att jag låter som en 80 årig tant. Well hoppas att ni stannar kvar!


Likes

Comments

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja, jag kan ju börja med att tala om att jag startade inte bloggen för att jag tycker att jag är bra på att skriva. Jag har svårt att prata om olika saker som jag tycker är jobbigt, men jag brukar älska att skriva när det är tankar i huvudet som snurrar. Så jag tänker att det här kanske gör så jag mår mycket bättre, jag är anonym för att just nu vill jag inte att någon ska veta vem det är som sitter och skriver och vem jag är. Just därför startade jag denna blogg, kunna skriva om allt och mycket det jag gått igenom, för att jag tror jag kan må bättre av det men också att jag önskade att de fanns någon i min situation och som förstod mig, och inte någon kärring på bup som pekade ut mig som ett stort fel. Jag vill att personer som går igenom en jobbig tid då det händer mycket inte känner sig ensam och övergiven som jag vet att man lätt gör,. Jag har inte vart med om allting heller, men det finns mycket att berätta om, men kommer också skriva om åsikter och vad jag tycker är viktigt. Jag vet hur hemsk layout/header ser ut på min blogg, jag är inte bra på att försstå mig på sånt här och eftersom jag är anonym kan jag inte be om hjälp. Men det kommer jag att fixa så småningom och en mail så att man kan kontakta mig ifall man skulle vilja. Om man tycker detta låter interessant vill önska dig välkommmeeeen och stannna kvaaaar

*****

Likes

Comments