Som att man spelar någon roll

tankar, Positivitet

Jag kollade precis på filmen Moxi på Netflix. (Rekommenderar) Fick en så sjukt bra känsla av den. Jag skiter faktiskt i om andra gillar den eller inte för jag tyckte den var grym! Tar verkligen upp många problem i samhället, inte alla, men en bra bit på vägen. Fick bara en sån känsla att jag inte har gjort tillräckligt dock. Jag har inte gjort ett skit. Absolut att jag aldrig riktigt passat in i normen för hur en "normal" flicka/kvinna ska vara men har liksom inte gjort något aktivt direkt. Har ju skitit i vad andra tycker och tänker om mig, typ haft på mig de kläder jag har tyckt om osv istället för det som alltid ska vara modernt. För helt ärligt, många av de mode kläderna är sååååå fula? Har ju liksom gjort allt för att jag gillar de och tycker de är fint typ. Men jag sitter här och undrar nu varför jag aldrig gjort mer? Varför har jag aldrig varit aktiv i feminist grejer? Varför har jag aldrig varit aktiv i black lifes matter? Varför har jag aldrig varit aktiv i hbtq diskussioner? Osv osv... Jag har liksom aldrig varit aktiv i något. Aldrig gjort min röst hörd.

Jag tror att de har mycket med att göra att jag inte vill säga eller göra fel sak. Att de ska gå ut över mig på något negativt sätt. För let's face it, jag är en vit kvinna och har de rätt bra. Får skit av män som vilken annan kvinna som helst. Men jag vet också att jag har sånt jävla privilegie som är vit. Jag tror det har gjort mig bekväm. För om jag skulle säga eller göra fel sak så skulle jag fått problem som jag inte skulle få om jag håller käften liksom. Men nu när man liksom sitter och tänker på de så vet jag att de är fel. Det känns så jävla fel. Jag vill vara en del av lösningen med, inte en del av problemet. För de är ju de man är om man inte kämpar för att de ska bli bättre, en del av problemet alltså.

Jag vill vara till någon nytta, även fast de är en yttepytte liten del. Jag vill hjälpa någon som har de sämre än mig. Jag har haft tur i livet. Jag har varit med om mycket skit men det är inget som jag har bestående men av på något sätt. Jag är rädd när jag går ute själv och en man går bakom mig, speciellt när det är mörkt, som de flesta kvinnor är. Men det har fortfarande inte hänt mig något. Jag kommer aldrig uppleva rasism emot mig. Jag kommer hellre aldrig uppleva att få skit för vem jag älskar och inte för jag är så straight de går att bli typ. Jag vet att jag gör lite genom att vara accepterande mot alla jag möter, men de känns som att de inte riktigt räcker.

Jag vill va en av de badass kvinnorna som står upp för alla andra. Och jag hoppas att om jag hamnar i en sådan situation att jag ska vara det med. Men jag vill liksom göra mer. Så jag ska ta en funderare på vad de är jag kan göra. Vad jag kan bidra med, och hur. För jag vill vara med och ändra världen. Tänk bara när man sitter där med sina barn och barnbarn och berättar om hur man var med och förändrade världen, till den värld de lever i. Hur coolt skulle inte de vara?

Det är mitt mål. Att spela någon som helst roll. Att göra skillnad. Så världen kan bli bättre. Även om det bara är en yttepytte liten del jag kan göra själv.

Gillar

Kommentarer