Piroger och opponering.

Precis som jag skrev tidigare så tog vi och gjorde piroger här hemma ikväll, det tog ganska lång tid faktiskt, men Wilmer tyckte det var roligt (stundvis) och han tryckte i sig två hela piroger så godkända vart de uppenbarligen. Det är ganska svårt att få piroger att se snygga ut, åtminstone för en amatör som jag själv, men dessa vart trotts det skapliga. Och när de ska ner i magen så spelar det väl egentligen ingen roll hur de ser ut, så länge de går att äta, eller hur?

Vad gäller mina studier så är det mycket nu denna veckan. Sedan i mitten av December har vi skrivit uppsats, första uppsatsen så en A-uppsats med andra ord. Det är svårt alltså, det är så mycket som ska bli korrekt, det finns inte mycket utrymme för utsvävningar om man säger så. Jag och min uppsats-buddy valde att skriva om unga patienters upplevelse av livskvalité efter att ha blivit diagnostiserad med Parkinsons sjukdom. Det har varit delvis utmanande men också lite roligt måste jag motvilligt medge. Eller ja, det är roligt nu när vi har vår första färdigställda version framför oss. Att vi på distans lyckades ta oss igenom arbetsprocessen med våra olikheter i att tänka och arbeta. Imorgon är det alltså dags för opponering och kvällen har spenderats till att förbereda oss för det. Vi ska granska ett annat pars arbete och vårt arbete ska bli granskat. Lite nervös för att bli sågad vid fotknölarna är jag absolut, men känner ändå ett självförtroende med vårt arbete. Efter detta ska eventuella korrigeringar genomföras och efter det skickad den in för betygsättning. Utöver detta har vi även en hemmatenta som ska skrivas och lämnas in senast fredag och termin 2 avslutas. Så nog har jag att göra.

På måndag börjar vi termin 3 och det är för mig helt ofattbart. Det kändes som att det var i går som jag började utbildningen. Lite intressant är det ju, eftersom termin 3 också beräknas att genomföras på distans precis som termin 2 och större delen av termin 1 så innebär detta att när termin 3 är avslutad så har vi läst halva vår utbildning på distans. Sjuksköterskeutbildningen är med det sagt en utbildning som läses 100% studietakt på plats. Så om vi nu får återkomma till skolans lokaler igen till hösten så kommer det att kännas väldigt ovant och konstigt. Jag är oavsett glad över att jag hittills lyckats hänga med i studietakten och motbevisat mina egna förväntningar på mig själv flera gånger om, har en liten halvgjort uppgift som jag ligger efter med bara, den tänkte jag göra färdigt och skicka in i helgen, så kan jag påbörja termin 3 helt i fas med utbildningen som var mitt mål i höstas då jag låg efter med lite mer. Inte illa för en ensamstående småbarns morsa!

Josefin Lantz

Gillar

Kommentarer